Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po zajímavé jedničce jsem si dvojku pustit musel. Samozřejmě spojení více článků ve dvojce čekal asi každý. Málokdo ale čekal takové provedení jako to mělo. A tím vůbec nenarážím na brutální scény! Samotná myšlenka natočit dvojku z pohledu diváka, který je až fanatický fanoušek jedničky a chce svou vlastní stonožku mě zaujala. Při puštění filmu jsem po cca půl hodině byl nadšen. Snímek mi totiž svým černobílým provedením, atmosférou a kde se moc nemluví (161 řádek titulků a z toho 152 do 48 minuty) až moc připomínal skvělý film od Davida Lynche, Mazací hlava (Eraserhead). Černobílá tomuto filmu hrozně pomohla, barva by mu jen uškodila, jelikož podle mě tento film opravdu není jen o brutálnu. Když do toho přidám naprosto briliantní herecký výkon R. Harveye v roli Martina, tak se prostě na těch 4 hvezdičky dostanu. A vůbec jsem nijak nezmínil brutální scény, které oproti jedničce jsou daleko sadističtější, jelikož Martin se s tím nepáře a když to nejde jako doktorovi v jedničce, tak použije prostě sešívačku. S anestetikem si hlavu vůbec neláme a celkově je prostě šílenec. Brilantně zahraný šílenec. Pokud někomu připadá tento film brutální, nechutný a kdoví co, tak si ho představte v barevné verzi. Podle mě totiž není člověk, jako já, který dokáže tento film ocenit, zralý na psychiatra. Nicméně Chocholouška bych asi doporučil člověku, který by tento film chtěl vidět v barvě. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Nechutnost, nechutnost a nechutnost. Jako těšil sem se na tenhle film hodně, ale po zhlédnutí jsem si uvědomil, že na tohle se může těšit fakt jenom zvrácenej psychouš. Ale teď k filmu. Není potřeba čekat na titulky, celý film má asi 10 vět. Zároveň si nejsem úplně jistý, jestli bylo černobíle provedení výhrou. Asi si teď klepete na čelo, ale mě tam prostě ty barvičky chyběly. Co bych chtěl pochválit a za co dávám 2 hvězdičky? Laurence R. Harvey = tahleta kreatura předvedla v podstatě one man show úplně oskarových rozměrů (pokud není skutečně blázen). Druhou hvězdičku bych chtěl dát za pár nových exploitačních nápadů. Celkově však musím říct, že jsem zklamán. Ty díry v logičnosti jsou zde obrovský jak Macocha (nejvíc do očí bijící je to, jak dokázal sám hejbat i s metrákovým chlapem). Těch kravin je tam ale mnohem, mnohem víc. Co mě zklamalo, byl příběh. Ehm příběh, no on tam žádný příběh totiž není a já jsem doufal, že Six přece jenom s něčím přijde. Bohužel se ale zaměřil jen a pouze na samoúčelnou nechutnost bez jakékoli gradace, což byl od něj hodně špatný krok. Svým způsobem je Human Centipede II revolučním snímkem, do některých zemích bude asi i zakázána distribuce, nicméně já radši brutalitu, ve které je cítit napětí a emoce, jako bylo např. v Srpskim filmu. Tady je to jen a jen o hovnech. Bohužel :-( ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parádně ujetý film. Zatímco jednička byla roztomile úchylná, dvojka je nechutně úchylná. Zatímco jedničkový vyšinutý nazista Herr Doktor Heiter byl estetický a sexy a bavilo mě se na něj dívat, dvojkový tlustý, zpocený a dýchavičný skřet s vypouklýma očima a přehazovačkou je neestetický, nechutný ba hnusný a dívat se na něj mi zpočátku bylo nepříjemné ba odporné. Ale přesně to byl samozřejmě rejžův záměr a já uznale tleskám. A scénář je sympaticky přímočaře béčkový, s dobrým nápadem návaznosti na první díl a zapojení do děje jedné z aktérek předchozího dílu je vtipné a originální. A ještě je třeba zmínit scény se stonožkou, které byly téměř geniálně hnusné. Samozřejmě kdybych byl standardně uvažující pako, budu se ptát: "Kdo by probůh takového retarda zaměstnal jako hlídače podzemních garáží a ještě mu svěřil kvér?" A měl bych i spoustu dalších připomínek k nelogičnosti a nemožnosti příběhu. Ale jako ctitel B-žánru jsem se dobře bavil a moje srdce milovníka "divných" filmů plesalo. Když Skřet ze svého "doktorského" kufříku počal vyndavat a skládat vedle sebe "chirurgické" nástroje typu kladivo, kuchyňské nože, maminčina vidlička na maso a následně chodil po "operačním sále" a pajsrem prováděl narkózu, měl jsem opravdu silný a hodnotný umělecký zážitek. A poté, co selhaly jeho chirurgické dovednosti a začal pracovat sešívačkou, jsem se chlámal jako hovado. A když potom coby Velký Architekt Všehomíra šťastně a hrdě pozoroval a dirigoval svůj lezoucí výtvor, byl téměř krásný (mimochodem toho chlápka, který tuhle roli vzal, docela obdivuju, stejně jako třeba obdivuju tlusté a ošklivé ženské, které vezmou role tlustých a ošklivých ženských). Ale po "vyvrcholení" filmu se scénami se společným trávicím traktem, porodem a následnou řezničinou, jsem si kladl otázku, proč já se vlastně probůh na takové pitomosti dívám. Ale to byla jen taková chvilková subjektivní slabost, objektivně musím dát zcela jasně čtyři hvězdy, bylo to krásně šílené. //EDIT 7 YEARS LATER: Eh, když čtu svůj starý neduživý nedomrlý komentář dnes, s uspokojením vidím, že jsem divácky hodně vyzrál. Po druhé projekci nekompromisně zvyšuju, tahle maximální úchylárna si žádá maximální hodnocení! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Yo ty voe, tenhleten ooooooMy Gááád prostě baví - kontro-introverzní náhled na nemravnej film , jako takovej (že ty voe) a jako bonus vesele komentovaný reverz...boom - komu chutná , komu ne ! ( že yo ty voe ) Jinak ale faynová Víděnská káva v Britské mlze - voe. Na šálku jsem shlédla sliz - za 5 červených. Když neopícháš všechny náznaky a přidrblí pocitty, tak to dostaneš do źil . že yo ty voe...tak popojedem ? ( a vlastně , proč se na to nepodívat, z té druhé stránky voe ) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První a druhá stonožka se nedají srovnávat. První stonožka mě nezaujala téměř ničím, ale druhá svým pojetím a stylem rozhodně ano. Oproti jedničce vzrostla brutalita a nechutnost. Nechutné věci mi nevadí ba naopak také horory mě fascinují. Jenže tohle je úplně jiný rozměr nechutnosti a na poprvé jsem to nestrávil. V žaludku mám pocit, že budu nejspíš blít, poněvadž tohle jsem ještě neviděl. Viděl jsem spousty hororů a hodně nechutných, ale až tak? Zatím asi ne. Nejvíce mě bylo špatně ze scén, kde si "srali" do huby, měl jsem chuť to vypnout. Po sléze, když je psychopat podřezával jak králíky. Už jsem viděl několik filmových podříznutí, ale až tolik brutální? NE! Já osobně bych dal vyšší hodnocení, ale nemohu. Svědomí a ty pocity, které mám po zhlédnutí nevyjádřím a jednoduše bych si odporoval, což nebudu. Za nechutnost a brutalitu bych dal plný počet, ale jelikož jsem vše nestrávil, tak nemohu a musím hodnocení daleko snížit... 5/10 = 50% P.S.: "Už v životě se na tento FILM nepodívám a zakázal bych ho!" ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno