Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dnes posbíral odvahu toto si pustit s očekáváním, že jelikož mě první díl nijak extra nepobouřil, dostanu poupravenou vykrádačku sama sebe. No, spletl jsem se. Tom Six je nemocný člověk, protože pokud je někdo schopný natočit něco takového, tak je buď ujetej cvok, nebo, pokud takové myšlení dokáže oddělit od normálního života, je potom génius - což vyjde vlastně nastejno. Zvrhlost a šokantnost v podobě ideje lidské stonožky se vytratila s prvním dílem, naopak tento "koncept" je zde "obohacen" o více lidských článků a nechutně naturalisticky pojaté kýble brutality. Je to černobílý, je tam ultimátně sadistická, oplzlá vepřová hlava, no nedívejte se na to - snad jen v rámci Bobříka odvahy hodně vysokýho levlu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže první díl znamenal pouze nevinné seznamovací rande s lehce svérázným partnerem, dvojku bych nazval učiněným smilstvem s nejodpornějším sexuálním deviantem, jakého si lze představit. A jestliže jednička - komorně pojatá, psychologicky věrohodná a emocionálně poměrně našlapaná - ve mně vzbudila dojem, že Tom Six umí točit příběhy, dvojka toto přesvědčení přesvědčivě rozprášila. Druhá Lidská stonožka je pravda skvěle atmosférická, svým prostředím i hlavními postavami optimálně morbidní i ve scénách oproštěných od fyzického násilí, a může se pochlubit nesmírně realistickým psychopatem, jehož každodenní život by sám o sobě vydal na pěkných pár hororů s různými náměty, avšak všechny nadějné motivy splývají do podoby prvoplánových a bezmyšlenkovitých jatek natolik nechutného a přehnaného rázu, že jedinou skutečnou emocí postupně zůstane jen naprosté zhnusení nikoli nad činy hlavního "hrdiny" (což bylo jednoznačně účelem), nýbrž nad činy pana režiséra, který má tu drzost nám, civilizovaným lidem, servírovat takhle lacinou a bezohlednou prasárnu. Kromě toho, že je film nanejvýš hnusný, je také nepředstavitelně nesmyslný co se logiky příběhu týče - tolik nedostatků a logických chyb si prostě nemůže dovolit ani snímek, který je primárně postavený na brutalitě, a nic na tom nemění ani Sixova legrační snaha obohatit vyprávění ušlechtilou pointou odsouvající tyto nedostatky krkolomně do autu. Dokoukal jsem to z čisté zvědavosti, kam až byli tvůrci ve své obrazové otevřenosti ochotni zajít, a mohu upřímně říci, že zašli tak daleko, aby se film mohl zakázat. Tohle totiž opravdu není normální... ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jejda, toto už nemôžem nazvať inak ako totálny orgazmus. Jeden z najlepších a najintenzívnejších hororových zážitkov, aký som vôbec tento rok mal (a možno nie len tento rok). V záverečnej tretine som si vlastne ani neuvedomoval, že je to čiernobiele. Už dlho som sa na niečo netešil tak "brutálne" a "nechutne", ako sa teším na trojku :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parádně ujetý film. Zatímco jednička byla roztomile úchylná, dvojka je nechutně úchylná. Zatímco jedničkový vyšinutý nazista Herr Doktor Heiter byl estetický a sexy a bavilo mě se na něj dívat, dvojkový tlustý, zpocený a dýchavičný skřet s vypouklýma očima a přehazovačkou je neestetický, nechutný ba hnusný a dívat se na něj mi zpočátku bylo nepříjemné ba odporné. Ale přesně to byl samozřejmě rejžův záměr a já uznale tleskám. A scénář je sympaticky přímočaře béčkový, s dobrým nápadem návaznosti na první díl a zapojení do děje jedné z aktérek předchozího dílu je vtipné a originální. A ještě je třeba zmínit scény se stonožkou, které byly téměř geniálně hnusné. Samozřejmě kdybych byl standardně uvažující pako, budu se ptát: "Kdo by probůh takového retarda zaměstnal jako hlídače podzemních garáží a ještě mu svěřil kvér?" A měl bych i spoustu dalších připomínek k nelogičnosti a nemožnosti příběhu. Ale jako ctitel B-žánru jsem se dobře bavil a moje srdce milovníka "divných" filmů plesalo. Když Skřet ze svého "doktorského" kufříku počal vyndavat a skládat vedle sebe "chirurgické" nástroje typu kladivo, kuchyňské nože, maminčina vidlička na maso a následně chodil po "operačním sále" a pajsrem prováděl narkózu, měl jsem opravdu silný a hodnotný umělecký zážitek. A poté, co selhaly jeho chirurgické dovednosti a začal pracovat sešívačkou, jsem se chlámal jako hovado. A když potom coby Velký Architekt Všehomíra šťastně a hrdě pozoroval a dirigoval svůj lezoucí výtvor, byl téměř krásný (mimochodem toho chlápka, který tuhle roli vzal, docela obdivuju, stejně jako třeba obdivuju tlusté a ošklivé ženské, které vezmou role tlustých a ošklivých ženských). Ale po "vyvrcholení" filmu se scénami se společným trávicím traktem, porodem a následnou řezničinou, jsem si kladl otázku, proč já se vlastně probůh na takové pitomosti dívám. Ale to byla jen taková chvilková subjektivní slabost, objektivně musím dát zcela jasně čtyři hvězdy, bylo to krásně šílené. //EDIT 7 YEARS LATER: Eh, když čtu svůj starý neduživý nedomrlý komentář dnes, s uspokojením vidím, že jsem divácky hodně vyzrál. Po druhé projekci nekompromisně zvyšuju, tahle maximální úchylárna si žádá maximální hodnocení! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola šokujúca, nechutná, hnusná, zvrhlá a úchylná. Hoci má povesť mimoriadne explicitného diela, faktom je, že v skutočnosti najodpornejšie veci skôr iba naznačuje, než aby ich priamo ukazovala. V tom bola jej sila. Dvojka... nuž, dvojka ukazuje všetko. Six urobil chybu hneď na začiatku - reštartoval príbeh a zápletka dvojky je taká čudná, bizarná a svojrázna, až som mal pocit, že pozerám film od nafetovaného, extrémne umeleckého režiséra. Hlavnou postavou je psychopatický čurák a trocha aj jeho mama. Sú to postavy, oproti ktorým pôsobí banda z 8 MM ako skupinka mierumilovných, trocha nervóznejších chalanov zo susedstva. K tomu plno wtf scén a idiotských zvratov. Je to čierno-biely hnus a možno by bolo lepšie dať mu 0%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Podle doktora Phillipa Coakleye samotný herec Laurence R. Harvey vypadá divně. Centrální obezita, vypoulené oči, ten tvar obličeje... vypadá, že má nějakou chorobu. Exoftalmus, vypoulené oči, je dost častý u některých nemocí. Měsíční tvář, malý vzrůst... možná má Cushingův syndrom. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)

Reklama

Reklama