Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Můj první film z Uruguaye a hnedka je to jeden z těch, které jsou natočené na jeden záběr, no teda... Bohužel to není žádná světlá výjimka a stejně jako skoro všechny tyto filmy to celé stojí jen na svém stylu, na vše ostatní kašle a doufá, že to divákům bude stačit. Samozřejmě, že nemalému počtu bude, ale mě ne. Začátek sice vypadal dost slibně, ale i přes snaživou kameru z toho nakonec je jen jedno obrovské nic. S průběhem plné prázdných a nevyužitých scén, které si jen hrají na atmosféru a s pointou, kterou snad psal někdo čerstvě po lobotomii. A u chování postav to platí dvojnásob. K čemu mi tím pádem je ten zajímavý jednozáběrový styl, když se tu na obsah a vše ostatní z vysoka kašlalo? Možná kdyby to byl můj první film z téhle skupiny, tak bych pak byl vstřícnější, ale tuhle příčku už si pro sebe sebrala Victoria a od té doby jsem těch jednozáběrových filmů neviděl zrovna málo, včetně jednoho, který ten styl využívá přímo mistrně a dal jsem mu plný počet. Tím pádem u mě Tichý dům má minimální šanci na úspěch, i když je z Uruguaye. A celkem mě mrzí, že to nedopadlo líp, na tuhle zemi jsem byl hodně zvědavý... Slabé 2* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je podľa mňa zbytočné hodnotiť kameru, herecké výkony alebo nedajbože nejakú myšlienku filmu, lebo jeho jediným účelom bolo vydesiť. Podľa môjho názoru sa mu to podarilo len spolovice, preto ho hodnotím ako čistý priemer. Žiaľ ho zabíjajú hluché momenty, keď tá holčina chodí s baterkou po dome a nedeje sa nič (najmä v prvej polovici). A keďže sa väčšina filmu odohrávala v tme, zatvárali sa mi oči. Párkrát som sa zľakol, to uznávam, ale tu to žiaľ končí. Čiže dalo sa, ale nie je to ani nič extra, čakal som rozhodne väčší nárez. ()

Reklama

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film mě sral už od samýho začátku. Postarší taťka s dceruškou- žabkou jedou renovovat osamocený dům na prodej. Takže přijedeme navečer, obhlídneme ruinu (kterou by za ty slíbené dva dny nedala do kupy ani četa Ukrajinců), posadíme se do křesel uprostřed toho bordelu, hodíme přes sebe dečky a jde se spát. Realy? Natáčení na jeden záběr je taky strašná tvůrčí onanie. "Hele, jakej jsem mistr formy! Hele jak šikovně si vypomáhám náhodně postavenými zrcadly! No není to paráda?" Ne, není! A to je ještě všechno to utrpení zakončený pointou, která by mě totálně nasrala, kdybych už dávno nebyl v deliriu a nepřemýšlel nad tím, jak dlouho ráno pojedu na ultrazvuk břicha. :-) ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, koukám že zhruba 200 lidí stáhlo mé titulky, takže nebyly až tak zbytečné a já se mohu tedy vyjádřit k samotnému filmu. Holka s tatínkem přijedou opravit strýčkovi barák. (to, že to byl strýček, jsem se dozvěděl až z předlohy, podle které byl film natočen). Holka v 1.patře slyší šramot a tak tam pošle tátu. Táta se však nevrací a tak ho jde holka hledat. Hodinu chodí a hledá. Dlouho, předlouho hledá a ukazuje nám ten bordel ve zchátralém domě. Hle, v domě někdo je a tak holka heká strachy a schovává se. Ihned si možná položíte otázku, proč ta kráva neuteče z domu, když je vše tak v zuboženém stavu? Vždyť si ta "pitka" dům na začátku filmu prohlížela. Stačilo, aby se opřela o okno a ono by samo vypadlo. Jasně, 10 minut před koncem zjistíme, proč nemohla utéct. Možná se film bude líbit těm, kterým se líbil PARANORMAL ACTIVITY a podobné příšernosti. Mne osobně film totálně unudil. Komentář ukončím slovy, které sdělila má sestra:"Až ta píčovina skončí, tak mne zavolej". Není co dodat :-) ODPAD! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Febiofest 2011. Je to jasné. Horory španělsky hovořících národů jsou na vzestupu a ani tento uruguyajský přírůstek není výjimkou. Čeho si lze všimnout na první pohled je, že celý film je natočen v jediném záběru. Kamera je dokonalá a takovou mistrovskou práci s hudbou abys v hororu pohledal. Po celou dobu mě mrazilo v zádech a ve dvou místech jsem se doopravdy lekl. Prostě je to geniální a vrněl jsem u toho blahem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)

Reklama

Reklama