Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný případ hororu, který přešlapuje na hraně totální nudy a vynikající atmosféry. Je to totiž film asi o 5 větách, zbytek tvoří totální ticho a asi 3 výkřiky. Diváku vydrž to, těch 79 minut, že? Já se přiznám, že jsem u toho usínal. Mě to neskutečně nudilo a ještě víc mě naštval celý děj, který byl nejen minimalistický, ale především totálně mimo mísu. Absolutně jsem nepobral o co tam šlo a chování osob v první polovině filmu bylo pořádně trapný. Takže shrňme to asi tak, že tento horor stojí vyloženě na atmosféře a je jen na nás, jestli nás tato tichá atmosféra a čekání na lekačku odrovná nebo ne. Moje hodnocení nemůže být v žádném případě vyšší než 2 hvězdičky, protože zajímavý mi přišel jen konec, námět a kamerový filtr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Natočit celovečerní horror v jednom jediném záběru na digitální fotoaparát, to je sám o sobě skvělý a zatím neotřelý nápad. Pokud disponujete trochou talentu, několika dobrými nápady a opuštěným domem v lesích, můžete si stejně jako Gustavo Hernández udělat vlastní domácí video. Ten si za pouhých 6 tisíc dolarů pořídil tenhle snímek, inspirovaný prý podle skutečných událostí. Koncem druhé světové války byla v jednom domě nalezena těla dvou mužů s vyřízlými jazyky a kolem nich poházené perverzní fotky. Film nám tedy ukazuje vlastní teorii, jak to mohlo tehdy skutečně být. A nutno podotknout, že z toho vylezl zatraceně zajímavý a nelítostně atmosférický horror, jenž přesně ve své polovině přepíná na nefalšovanou psychárnu. O nejděsivější zážitek se kupodivu postará obyčejný polaroid. Takže pokud vám můžu dobře poradit... zhasněte světla, uvelebte se, a připravte si vedle sebe nový spodky. Budete se příjemně bát... (70%) ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

La Casa muda je zaujímavý film, ktorý priláka zrejme ešte dosť hororových fanúšikov a to aj napriek tomu, že budú vedieť do čoho idú. Ja som bol na tom rovnako. V rámci žánru, subžánru a ďalších aspektov je to dobre zvládnutý film. Napriek svojej poloamatérčine a nízkemu rozpočtu sa počas 80 minútovej stopáži dokázala rozohrať slušná napínavá hra s divákom. Každý pozorný divák prekukne, že tam niečo nie je v poriadku a čo asi môže v závere očakávať. Veľká škoda je, že film vsadil predovšetkým na atmosféru (strach z neznáma je stále fenomén) na úkor deju, logiky a záveru. Samotný zaver je málo zaujímavý a neoriginálny. Film, ale splnil základné kritéria a skoro podla šablóny ho tvorcovia dokázali natočiť. Už len podotknem, že film nie je natočený na jeden záber a je to pekne vidieť (stačí trochu pozornosti :) + remake je na ceste. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Uruguayský snímek „Tichý dům“ je zajímavým experimentem, který tvůrcům docela vyšel. Snažili se o jediný záběr, což jim vyšlo jednoznačně, v případě hororu to vyšlo také, některé scény jsou opravdu děsivé a zapůsobí na diváka, jak by měly. Bohužel jsou tu i scény, které jsou tak trochu prázdné, což je dáno formátem, který holt nedovolil, aby v každém záběru bylo něco super. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zámerom bolo natočiť "one woman show" horror a všetko jedným záberom. Úspech je len čiastočný. Hlavná hrdinka Laura nezíde z obrazovky ani na chvíľu a chváliť sa originalitou, že film je točený v jednom zábere je pochabé. Ilúzia jedného záberu je v dokonalosti, ale pozorný divák zistí, že tma alebo rýchly švenk rozdelujú príbeh do viacerých záberov ( spočiatku má Laura prevrátené ramienko na tielku, neskôr už nie ). To však nie je podstatné. Nápaditosť nie je silnou stránkou príbehu, určite vyniká zvuk, ktorý je dôležitý v podobnom type filmu, hudba je skromná ale fungujúca a záverečnej pointy sa nebudem dotýkať. Možno to znie ako veľká kritika, ale nie je to tak. Uruguajci natočili za malý peniaz slušné dielko, ktoré si určite nájde svojich divákov. Doporučujem zohnať si úplnú verziu, lebo film pokračuje aj po záverečných titulkoch. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)

Reklama

Reklama