Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem se zas takhle jednou rozhodl, že po všech těch krimi seriálech a dokumentárních sériích, které jsem v nedávné době viděl, mrknu na nějaký ten hororový seriál a nejraději anime. Výběr zpočátku nevypadal vůbec špatně, High School of the Dead nám ve své první polovině nabídne vskutku zajímavou podívanou a ačkoliv zombie tématiku moc nemusím, počáteční školní masakr ala zombie apokalypsa a seznamování se s naší partičkou hrdinů nebyl vůbec špatný. Bavil jsem se, atmosféra nebyla špatná, postavy taky ne (sice některé ženské postavy byly otravné), ale jo – přistoupil jsem na tuhle „hru“. Jenže potom se do děje začaly cpát stále další a další vedlejší postavy – které mi lezly vyloženě na nervy, ubylo masakru, kamera se víc zajímala o záběry do výstřihů, na kalhotky, dívčí hašteření a já se začal nudit. Navíc ani samotné finále nepovažuji za nějak extra vydařené. Snad dojde na pokračování, ale zatím to vidím jen na obyčejný průměrný seriál, který někde v polovině přišel o svůj potenciál… ()

Tsukikage odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto seriálu jsem se málem pozvracel, není to kompliment, že by jako byl tak dobrý zombie horor. Nejvíce dostalo moje zažívání rychlé střídáních ecchi scén s požírání mozků, opravdu to by se líbilo snad jen nekrofilům. Navíc v tom seriálu nenacházím nic nového, zásadního, co by kdo chtěl vidět. (opravdu nedoporučuji nazvat hlavního hrdinu a milence jeho milenky Takeši a Hisaši, dost se to plete a zbytečně dochází k parodování věty jako "Takeši Hisaši není mrtev"). JInak suma sumárum tento seriál, kromě pro nekrofily, je ztrátou času. ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele

Zombie - Jeden s podžánrů hororů a občas i komedií (vynikající Zombieland) je tu s námi už velmi dlouho a až na pár vyjímek nepřinesl nic moc kvalitního...pokud se rozhodnete natočit zombie film, zombie seriál nebo třeba i zombie anime očekává se, že bud to nebude jenom vyloženě zombie, ale skombinujete to tak na půl s dalším žánrem anebo to bude jenom zombie, ale s nějakými (prostě něco tročku originálního, co už tu tisíckrát po stránce scénáře nebylo) prvky něčeho dalšího..High school of the dead bohužel nesplňuje ani jednu z uvedených podmínek...za jakési podprvky by se dalo označit velmi časté uhýbání kamery na vnady krásných dívčin ...ale je to málo...seriál je hlavně zombie a to je tak vše...občas proběhne nějaká ta srdceryvná scéna, které ve HSofD ale příliš nefungují, občas nahá slečna a občas uvědomělé dialogy...co na tom, že akce je slušná, že opening je povedeně rozjetý punk-rockový nářez., co na tom, že kresba je perfektní...navíc tvůrci nevyužili i to málo potenciálu co nepříliš propracovaný scénář skýtal a to jsou hlavně nevyužité komediální momenty, kdy se dobrá hláška místy (hlavně začátečních dílů seriálu) přímo nabízela..ne prostě nic...HSofD vypadá celkově hezky, ale po promyšlení po závěrečném dílu seriálu, člověk musí uznat, že viděl pěkně nakreslenou průměrnost, která například Death Note, co se týče příběhové stránky absolutně nemůže konkurovat a to je hlavní problém...totálně průměrný děj, průměrné postavy, průměrné dialogy - průměrné hodnocení...za shlédnutí to možná celkově filmovému a seriálovému začátečníkovi stojí..těm zkušenějším watcherům nic nenabídne...škoda - 50% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Žánr zombie filmu již má v současné době tolik zástupců, že přinést do něj něco nového a nepopřít jeho principy (což by mohlo být právě to, co potřebuje) se stalo nesmírně obtížným. Čím se tedy rozhodli přispět japonští animátoři? Military geekem, nadsazenou akcí, hopsajícími ňadry a kalhotkami. Ženy jsou sice opravdu sexy, ale nemyslím si, že je to právě to, co tento hnilobou páchnoucí žánr pozdvihne z hrobu. Viděny díly 1-8. Silné **. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ecchi mě prostě nebaví, většinou polovinu scén skipnu, protože mi opravdu nic nedají a nic neřeknou, ale tady k ecchi prvku (který byl občas předimenzovaný, kupříkladu když Takaši střílel a obrovité závaží, které Rei nosí na hrudi, se otřásalo a deformovalo) se přišourali zombíci. A na sejmutí zombíka se chuť najde vždycky. Otřesný charakter školní doktorky byl na zabití, kéž by ji zabili... Naopak výtečná posedlost Hirana zbraněmi... Hezký opening, pokaždé měnící se ending... Ta trocha akce, kdy se prostě jen kosilo a kosilo a na kalhotky a popsí nebylo moc času... To všechno shrňme a dostaneme hodnocení tři neúplné hvězdičky. Chtěla bych víc masakru. Začátek byl docela slibný, rozjelo se to, nabralo rychlost a vypadalo to na slušnou jízdu, akorát to po polovině zpomalilo a nabralo to spíše kecací rychlost, která v žánru zombie/ecchi není to pravé ořechové. Poslední díl slibuje konečně akci (All Dead's Attack jeho název), ale dostaneme spíš sentimentální rozloučení než spousty stříkající krve. A dokonce i ty kalhotky jsem zahlídla snad jen dvakrát... :-D ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)

Reklama

Reklama