Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Falko 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal moznost vidiet komediu JEDNOTKU PRILIS RYCHLEHO NASAZENI (2007) od tych istych tvorcov taktiez so Simonom Peggom a uz vtedy som sa v kine nasmial, takze ocakavania som mal prinajmensom podobne aj pri tejto komedii a tie sa naplnili. Je tu ten klasicky britsky humor, ktory mi aj tentokrat sadol a ani mi nevadilo, ze som sa nemusel smiat tak, ze by som sa musel valat po zemi :-) Kazdou minutou prihorievalo, zombikov tu bolo stale viac a taktiez aj viac krvi, ale stale je tu ten cierny humor, napriklad pri umierani nenavideneho Shaunovho nevlastneho otca sa Shaunovi zrazu pustili slzy do oci a pacili sa mi aj narazky na USVIT MRTVYCH (2004) alebo OD SOUMRAKU DO USVITU (1996)... 08.09.2009 ____ Simon Pegg - (Shaun) +++ Kate Ashfield - (Liza) +++ Nick Frost - (Ed) +++ Lucy Davis - (Dianne) +++ Dylan Moran - (David) +++ Nicola Cunnigham - (Mary) +++ Peter Serafinowicz - (Pete) +++ Bill Nighy - (Philip) +++ Martin Freeman - (Declan) +++ Hudba: Dan Mudford, Pete Woodhead +++ ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

65% - Zajímavý film s dvěma naprosto rozdílnými částmi. Zatímco ta první, bez zombíků, nebo ještě když se teprve učili, jak s nimi bojovat, byla parádní, ta druhá, kdy jen běhali z místa na místo, mlátili tady, mlátili támhle, už byla poněkud slabší a bez nápadu... Simon Pegg mi potvrdil, že je výborný herec - komik a rozhodně se rád podívám na další filmy, v nichž hraje... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Úsvit, teď Soumrak. Nejdřív akce, teď komedie. Typicky britská komedie. O zombie. Když přetrpíte rozvláčnější úvod a ještě lépe, když film necháte vychladnout jako mrtvolu a časem se k němu vrátíte... možná se vám bude líbit. 80% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Shit, Aiax, Jordan, pepino, Rocket ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi podarená hororová komédia. Rozjazd bol možno trocha pomalší ale potom prišla zábava, ktorá sa udržala až do samotného konca. Dvojka Simon Pegg a Nick Frost funguje ako namazaný stroj na srandu a vtipné hlášky. Súmrak mŕtvych sa mi páčil ešte viac ako Jednotka príliš rýchleho nasadenia. Zaslúžene 80/100 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Soumrak mrtvých ROZHODNĚ není parodie, i když k tomu můžou některé materiály o filmu a název navádět. Svým způsobem jde o plnohodnotný zombie filmeček, okeřeněný situační komedií. Chybí mu více vlastních nápadů, ale na druhou stranu funguje jak jako komedie, tak jako zombiárna, romance a chvilkami dokonce šilhá po těžších žánrech (především určitá Shaunova rozhodnutí jsou až nečekaně tvrdá). Výsledek sice není ani tak ulítlý, jako Choking Hazard, ani tak vyvážený a chutný, jako Úsvit mrtvých, ale pro příznivce žánru je to zajímavý kousek do sbírky, který je zase trošičku jiný... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Ve filmu zazní písně "Don't Stop Me Now" a "You're My Best Friend" od skupiny Queen. (Stocki)
  • Když jede Shaun (Simon Pegg) na začátku filmu autobusem, zní u toho hudba z osmibitové videohry "Lazy Jones", verze pro Commodore 64 od Davida Whittakera. (Stejšn)
  • Ed (Nick Frost) říká na zahradě větu "Her eyes! What happened to her eyes?" (Co se stalo s jejíma očima?). Stejná věta zazní i ve filmu Lesní duch (1981). (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama