Reklama

Reklama

Kouzelný kolotoč

(seriál)
  • Velká Británie The Magic Roundabout
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1990, 52x11 min

Hrají:

Nigel Planer

Obsahy(1)

Tento seriál přináší na obrazovku kouzelnou zahradu s kolotočem, v kterém žije více zajímavých postaviček – malá Florence, psík Dougal, králík Dylan, šnek Brian, kráva Ermintrúda, či čaroděj Zebedee. Tito hrdinové zažívají společná dobrodružství. Hlavní postavou je milé, poslušné a kamarádské děvčátko Florence. Jejím věrným kamarádem je psík Dougal. Dougal miluje – sladkosti a samozřejmě holčičku Florence. Ostatní věci nejsou pro něj důležité. Je velice rozmazlený a žravý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

23% / V době kdy jsem toto poprvé viděl tak to bylo nějak 2 roky potom co jsem naposled viděl Kouzelný Kolotoč, tehdy v televizi nic zajímavého nedávali a počítač jsem tehdy ještě neměl, tak jsem si z nudy pustil toto, viděl jsem asi 4 epizody a stačilo mi to, totálně nezáživné nudné, prostě úplně o hovně, pro cílovku dostačující ale pro normálního diváka spíše nestravitelné a zbytečné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Z toho, že úvodní slovo vždycky drží kníratá přerostlá jahoda na péru (myšleno pružině), jsem ani nevím proč dovozoval, že zemí původu téhle podivnosti je Francie - a ona je to přitom pravda jen částečně, protože jde o jakousi všeKanálovou koprodukci:) S tímhle seriálem si u nás doma prostě nerozumíme... definitivně jsem to vzdal u dílu, kde se u golfu (hraného samozřejmě s bramborou, jak jinak) nechápu proč všichni před úplně každým úderem zaklínali křikem něčeho jako "Higldy Pigldy", což v normálním světě znamená něco jako "hrubou silou, úplně na náhodu"... Kdyby tam nebyl pes "Důgl", tak se na to nedívá ani naše škvrně - a i takhle se na to dívá jen proto, že zbožňuje všechny psy bez rozdílu;) Není to zlo, jen naprostá zbytečnost s líným asikokrem, hysterickou krávou, setrvale do zabržděna zkouřeným zajícem (dabuje Petr Rychlý;)), a několika dalšími postavičkami... 40% ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Je to především pro děti, za zmínku ale stojí, že horší animaci vyvažují dobře vyvážené a smysluplně (rozuměj dle svého charakteru) chovající se postavy. Jeden z ranních animáků, u kterých se občas pobaví i dospělý. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Tříletá dcera měla okamžitě docela zajímavý postřeh: podobnost s filmem "Karcoolka". A má asi pravdu, hudba, vizuální stylizace, legrácky, prostorová animace i hlavní hrdinka Florence ho dost evokuje. I když samozřejmě tenhle seriál je jemnější, pastelovější, plynulejší, idealizovnanější, s pomalejším tempem, určený nejmenším... Mně to moc neoslovilo - po výtvarné stránce mi to připadá příliš vyšamponované a sterilní, ale oceňuju, že děj se odehrává v jasně vymezeném prostoru a vystačí si vpodstatě jen s několika docela dobře propracovanými postavami. Zápletky v jednotlivých epizodách jsou docela milé. Ale můj šálek čaje to není. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama