Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Podivná variace na Okno do dvora, střihnutá Pouty a Životy těch druhých s nepříliš dobře vymyšleným finálem. Nedivím se, že jsem se k tomuto filmu poprvé dostal až po osmi letech. Dodnes jsem netušil, že Ivan Trojan něco podobného natočil. Ale na jeho místě bych asi Viditelný svět na vrchol svého pracovního životopisu také nestavěl .... ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Film se strašně spoléhá na Ivana Trojana, na kterého je toho prostě moc. Nemůže být ve filmu jedinou fungující postavou. Psychologický film - to mi připadá trochu jako výsměch, protože žádnou propracovanou psychologii postav jsem nezaznamenala. Viditelný svět má rozhodně skvělý nápad, ale absolutně se nepodařilo dotáhnout ho do konce, takže spíše sledujeme, jak snímek zabředává do čím dál větší absurdity. A to je opravdu škoda... Přečtěte si celou recenzi. ()

Reklama

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Hodinu a trištvrte pozeráte na film, kde Trojan hrá asociála, Turjanová a Mňahončák len na diaľku bľabotajú na balkóne, kde čo sa udeje, prázdna scéna strieda prázdnejšiu (predajcia ďalekohľadu), a na konci vám film aj tak dvojnásobne zlomí väz. Absolútne nepochopený, a podľa môjho názoru nevydarený koniec filmu, ktorý to mohol ako tak zachrániť na priemerné hodnotenia... Ale nestalo sa. Režisér si vzal až príliš veľké bremeno, ktoré mu rovnako ako nám na záver zlomilo väz. Ivan Trojan je vynikajúci herec, Kristína Turjanová je sympatická herečka, ale chcieť od nich majstrovský kúsok v takomto nevydarenom "psychologickom thrilleri" je ako plýtvať kýblom vody proti lesnému požiaru. 2 **, za Trojana a Turjanovú, za scénu "Tak ja jí vyřídim, že ste se stavil..." a za lokalitu natáčania, keďže tam bývam... :) PS: Žiadam vysvetlenie závernečnej scény... 45,146% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Podívejte se, jestli někde v blízkém okně nestojí dalekohled jak hrom, a pak se zbavte všech váz. Příliš unáhlený konec, přehnaně obyčejná režie a neobyčejně často puštěná televize. Pokud by se tudíž Viditelný svět hodnotil jako celek, hodnocení by mu zvedaly oba díly Pána prstenů i epizoda SImpsonových, které na pozadí běží. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh samotáře, který si koupí triedr a šmíruje protější okna v paneláku. Náboj to dostane, jakmile se zaměří na šťastnou rodinku a trošku začne "přikládat polínka do kotle" osudu. Film má velmi pozvolné tempo a není jednoduché čekat na ten konec, jelikož náš hrdina coby uzavřený člověk příliš nepobaví, ani moc nenamluví. Celkově žádný velký majstrštyk, ale 70% v klidu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Peter Krištúfek spomína, že keď sa vracal z Lotysška s cenou za najlepšiu réžiu, na letisku ju pokladali omylom za nálož, takže musel vyše hodiny čakať na batožinu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama