Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Hodinu a trištvrte pozeráte na film, kde Trojan hrá asociála, Turjanová a Mňahončák len na diaľku bľabotajú na balkóne, kde čo sa udeje, prázdna scéna strieda prázdnejšiu (predajcia ďalekohľadu), a na konci vám film aj tak dvojnásobne zlomí väz. Absolútne nepochopený, a podľa môjho názoru nevydarený koniec filmu, ktorý to mohol ako tak zachrániť na priemerné hodnotenia... Ale nestalo sa. Režisér si vzal až príliš veľké bremeno, ktoré mu rovnako ako nám na záver zlomilo väz. Ivan Trojan je vynikajúci herec, Kristína Turjanová je sympatická herečka, ale chcieť od nich majstrovský kúsok v takomto nevydarenom "psychologickom thrilleri" je ako plýtvať kýblom vody proti lesnému požiaru. 2 **, za Trojana a Turjanovú, za scénu "Tak ja jí vyřídim, že ste se stavil..." a za lokalitu natáčania, keďže tam bývam... :) PS: Žiadam vysvetlenie závernečnej scény... 45,146% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S Ivanom trojanom strávime v tomto filme veľa času a on ho využil na 100%. Ak niečo vo filme nefunguje, tak rozhodne nie herectvo Trojana, ktorý je v zábere v jednom kuse. Bavilo ma sledovať ho. Podobný film kedysi natočil K. Kieslowski a to - Krátky film o láske. Samozrejme Kieslowského film je lepší, ale aj tu ma zaujímalo ako sa bude príbeh vyvíjať a kam je Trojan a jeho postava ochotná zájsť. Film má pomerne nízke hodnotenie, ale ja by som to tak tragicky nevidel. Film má pomalé tempo, ale kamera M. Štrbu dokáže zaujať a pulzujúca hudba vie navodiť atmosféru. Myslím, že film patrí k tomu lepšiemu čo u nás za posledné roky vzniklo a je rozhodne lepší než preceňovaný a cenami ovenčený -Môj pes killer. Prikláňam sa k slabším štyrom hviezdam, ale súhlasím, že bez Trojana, by to bolo o hviezdu menej. 70%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh samotáře, který si koupí triedr a šmíruje protější okna v paneláku. Náboj to dostane, jakmile se zaměří na šťastnou rodinku a trošku začne "přikládat polínka do kotle" osudu. Film má velmi pozvolné tempo a není jednoduché čekat na ten konec, jelikož náš hrdina coby uzavřený člověk příliš nepobaví, ani moc nenamluví. Celkově žádný velký majstrštyk, ale 70% v klidu. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Jejda, premiéra mi trochu utekla... Jak se zdá, šílení rodiče produkují šílené potomstvo. Báječné, ale velmi smutné. Chtěl jsem dát 4h, ale uvědomuji si, že si celý film vystačil jen s jediným tématem. Zajímavý nápad koprodukce, naši nezklamali. Divím se, že Slováci dopustili, aby Čech (úlet, že se jmenoval Oliver, leda by byl tatík Slovák, čeho jsem si nevšiml) byl za profesní hvězdu, naštěstí se ukázalo, že je vlastně padouch. ()

Searison 

všechny recenze uživatele

Panebože proč ???? Proč se Trojan upsal tomuhle ? Je mi líto ale ani on tento film nezachrání .... spoustu věcí by muselo být jinak aby tento film fungoval... v kině jsem na tom byl jen já s přítelkyní v celým sále... před začátkem jsem nechápal proč na to nikdo nepřišel , ale po konci filmu mi to došlo. Určitě tento film nedoporučuji je to ztráta času. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Trojan (Oliver) prijal ponuku účinkovať vo filme hlavne preto, lebo ho zaujal scenár, ktorý prirovnal k shakespearovskej či antickej dráme a lákala ho tá nesympatickosť hlavnej postavy. V Česku to divákov trochu zaskočilo, ale to je podľa neho dobre. Bola preňho zatiaľ najťažšia rola a bral ju ako výzvu a ohodnotil slovami: "Mal som pocit, akoby si niekto navliekol moju kožu a robil niečo, čo nie som ja. Som, samozrejme, herec, ale bol to asi najväčší otras medzi mnou a postavou. Fakt, že to je najnegatívnejší „podivín“, akého som kedy hral, bol aj jeden z dôvodov, prečo som tú úlohu prijal. No vo chvíli, keď som sa na to pozeral, bol som otrasený." (Raccoon.city)
  • Ivan Trojan (Oliver) si napriek svojej bohatej filmovej kariére zahral v Slovenskom filme po prvýkrát. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama