Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Braveheart94 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tento film hodnotí a přitom nemají vůbec ponětí, o čem vlastně je. Vidí zastaralou animaci a nějaké zfanatizované týpky, jenž slouží císaři, který se ve filmu vůbec neobjeví (někdo už psal proč) a démona (také o něm lze už najít pěkný komentář), který jakoby si odskočil z jiného filmu. To celé ještě podtrhuje domněnka, že film je natočen podle PC hry a podprůměrné hodnocení je na světě. OMYL. Celé to začalo stolní hrou, v niž se svou armádou, kterou si musíte sami nabarvit, svádíte bitvy na velkých herních stolech s různým terénem. Podle tohotu fenoménu se poté začaly psát knihy a byly vytvořeny hry Warhammer 40k: Dawn of War a W40k: DoW2. A nyní i tento film, který se mi velmi líbil. Uznávám, že měl nějaké malé mouchy, ale abych alespoň trochu vybalancoval hodnocení uživalů neznalých světa Warhammeru 40k dávám 5*. Ocenil jsem zajména dabing, ten stál opravdu za to. WE MARCH FOR MACRAGGE. AND WE SHALL KNOW NO FEAR. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Atmosférou hutný animák, ktorý mohol mať ešte väčšie grády keby mal trochu lepšie vizuálne spracovanie. Keďže som mal pocit, že práve z tejto dominanty akou je atmosféra chcel film ťažiť (keďže warhammer má skvelý svet). Byť lepšieho spracovania, bolo by to ešte lepšie,. V podstate som dostal čo som čakal a dokonca aj o niečo viac. Príjemne vykreslenie sveta warhammeru. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jsem náročná, když v 21. století chci, aby animovaný film byl animací kvalitnější, než s čím se setkáváme u počítačových her? Protože kvůli tomuto nároku si nemůžu užít atmosféru, která by z téhle krvavé řežby čišela. A jelikož absolutně nevím, co za hru bylo předlouhou (ani nechci), takže nevím, odkud se ty primabaleríny vzaly, co jsou pořádně zač a kdo byl jejich císař. Oni mi to za celou dobu nebyli schopni říct, takže se s nimi nekamarádím. Omlouvám se všem, kteří mají hru rádi, a film se jim líbil. Jak říkal Verbal, je to na mě asi málo gay. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda vůbec existuje žánrově podobný filmek, který tak dokonale připomíná intro/outro ze hry. Nejsou to sice žádné detailní orgie alá Pixar, ale designová práce je zde pořešena minimálně slušně. Warhammer jsem nehrál, tudíž se dějově moc nechytám a i když jde o velmi jednoduché vyprávění, je divák vhozen do rozběhnutého kolotoče, což je zřejmě i největší kámen úrazu. Děj je tedy velmi přímočarý, což by se ale dalo považovat i za kladnou stránku. Ale akce tam je, tvrďácké hlášky také a do toho i nějaký ten démon, tudíž je o zábavu vcelku postaráno. [63%] ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Svět Warhammeru bohužel neznám, a tady nějaké hlubší propojení s tímto univerzem scházelo. Jinak se totiž jedná v podstatě jen o tuctový film o elitním komandu likvidovaném nepřítelem. V případě tohoto animáku ještě musím srazit jednu hvězdičku za hroznou animaci postav. Chápu, že například co se týče účesů postav, 9 z 10 profi vojáků doporučuje ježka (ten desátý hlasoval pro holou hlavu), ale popravdě řečeno, tady jsem neměl prakticky žádnou možnost od sebe jednotlivé postavy rozeznat. Kromě zmíněných účesů měli všichni prakticky stejné rysy tváří a téměř stejné brnění. Ve finále jsem tak poznával jen medika v bílém a kapitána s mečem. Ale není to tak zlé, být tohle hrané nebo lépe rozhýbané, myslím že by to mohl být čistý průměr. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama