Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Jednohubky z produkcie HistoryChannel ktoré nemôžu nikoho uraziť. Radšej by som však videl tuzemskú čiernobielu (a asi viac do čierna) odnož relácie s podtitulom "Čo dnes Dežo šlohol?" či "Čo sa dá z domu spenažiť, lebo do dávok ďaleko". Doba je však ťažká aj v Amerike, tak sa ľudia húfne hrnú do bazárov aby strelili rodinné klenoty či kdejaké povalové ležiaky. Máte doma nachcané vo fľaši od samotného Lincolna alebo fotku z Hitlerovej kolonoskopie? To všetko má svoju cenu. Samozrejme nižšiu než si myslíte. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

K těmhle neumělým divadelním představením, plynoucím z naprosto zcestných životních hodnot, se strašně těžko píše komentář. Viděl jsem četné ukázky několika (které jsou pod moji rozlišovací schopnost a proto budou jeden komentář sdílet) a strašně zápasím s tím, abych tu fanouškům nevmetl do jejich tupých tváří, že v hlavě mají stejnou veteš v jaký se hrabou herci v téhle pseudošou. On je totiž pak jen malý krůček k poznámkám o tom, že by neměli mít volební právo nebo být zbaveni svéprávnosti no a už jsme skoro u pracovních táborů a kulek do lebky. Ale budu na ně výjimečně hodný. Vždyť jsou to vlastně postižení chudáci bez hodnot, jejichž koníčkem je konzumovat kecy z obrazovky a věřit pohádkám. Ubožáci. Takže tu nebudu psát, jak jejich konzumem opovrhuji a dokonce ani že lidstvo je verbež. Já ten komentář prostě bez jakýchkoliv impertinencí ukončím a budeme nadále sdílet jednu planetu ve dvou realitách. Vy si necháte tu vaši, která nedává smysl, a já se vám nebudu smát. Tedy nikoliv tak často. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela cool seriál. Sice na to nekoukám od začátku, ale ty poslední série jsou zábavné. Některý ty předměty, co tam lidi nosí jsou hodně zajímavý. Na druhou stranu u jiných si říkám, že tohle si normální člověk přece nemůže koupit a ještě za tu cenu :-) Hlavní trio a jejich vzájemné slovní přestřelky a naschvály jsou taky fajn :-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou přestane bavit manželka, odnesu ji Chumleemu a budu historicky první, kdo naopak zaplatí, aby se své věci zbavil.. Jo, je to všechno dopředu připravené a inscenované (je to reality show, ne realita) a ano, zákazníci jsou veřejně krásně oškubávání (je to ale zastavárna, ne chcete být milionářem), ale je tak zábavné to sledovat, že kdybych si mohl vybrat, co chci v životě dělat, na prvním místě by byla spolupráce s touhle vypečenou partičkou a až na druhém degustace nových výrobků českých pivovarů. Princip je sice pořád stejný, ale každý díl nabízí vtipnou a v závěru vypointovanou epizodku kolem nákupu nebo rodinného konfliktu, divák se dozví hodně zajímavého převážně z americké historie a všechny čtyři hlavní postavy tak nějak přirostou k srdci. Když nemám na dvacet minut co dělat, už nepouštím Simpsonovi, ale Pawn Stars. Chumleeho dabing je pak genialita sama o sobě.. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Druhé jméno Ricka Harrisona je Kevin, druhé jméno jeho otce Richarda Harrisona je Benjamin. (rafix)
  • V 8. epizodě 16. série s názvem Pawn Off the Grid je možné zahlédnout v Las Vegas futuristickou „deformovanou“ stavbu z ocele. Jejím architektem je Frank O. Gehry, k jehož stavbám patří i pražský Tančící dům. Roky odolával Gehry nabídkám města Los Angeles, jež toužilo mít v architektonickém profilu i dílo tohoto architekta. Ten ale zarputile odmítal. Stavba slouží jako centrum pro výzkum mozkových chorob a nese název Lou Ruvo Center v Clevelandu. Komplex stál sto milionů amerických dolarů a byl otevřen v roce 2010. (sator)
  • Po uvedení první série zažil podnik obrovský rozkvět. Vedení bylo "bombardováno" žádostmi o zaměstnání a fronty zákazníků dosahovaly až před před vchod zastavárny. (oje)

Reklama

Reklama