Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voják Miller (Toby Kebbell) se vrací z války v Afghánistánu konečně domů. Idyla však netrvá dlouho. Miller odhalí spiknutí, do kterého jsou zataženy zpravodajské služby a nebezpečný drogový kartel. I když mu jde o život, rozhodne se toto spiknutí překazit, i kdyby ho to mělo stát život. (toy79)

Recenze (43)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ked sa srackoidny reziser pokusi spracovat seriouznu temu. Nedavno sa o nieco podobne pokusil dalsi expert na odpadove filmy Uwe Boll s filmom Rampage. Lenze v jeho podani to bolo ovela zabavnejsie, lebo jeho hrdinovy jebne hned na zaciatku a zvysok filmu sa aspon mozeme bavit trashovymi akcnymi scenami. Hope na to isiel ambicioznejsie. Vacsinu filmu venoval civilnemu vykresleniu hlavneho hrdinu a prostredia. Lenze vysledkom je sterilna nuda. Cely cas prakticky len sledujeme ako nas hrdina niekoho sleduje a obcas si s niekym pokeca. Fakt nuda, ale bol som ochotny dat 2*. Lenze nakoniec nasmu hrdinovi definitivne jebne a rozhodne sa vsetkych tych smejdov, ktori ziju v jeho stvrti postrielat. Najskôr to malo fungovat ako sokujuca katarzia, ale ja som sa citil trapne. Ziadne emocie sa u mna nedostavili. V tomto prevedeni by ta prestrelka mohla fungovat v nejakom priamociarom akcnom becku, ale v serioznej drame nie. Takze za nu nakoniec strhavam dalsiu hviezdicku. 2/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SVÝ SCHOPNOSTI TĚŽKO POUŽIJEŠ V CIVILNÍM SVĚTĚ“..... /// Těžký život veterána v časech míru. Stovky zářezů na pažbě z Afghanistánu se můžou hodit maximálně v boji proti terorismu...TAK JO!!!.. Od ,,The Veteran“ nemusíte (na rozdíl od Blitz) očekávat vůbec nic. Přestože tempo není nikterak závratný, je vlastně z celýho filmu nejsympatičtější. Nač se honit, PARAGÁNI PŘECE NEUMÍRAJ! Nikdo neslintá kraviny a nejste nuceni k žádným sympatiím. Scénáristi si (a nám) nechtěli komplikovat život, takže dráždění hada (bosou nohou) není drastický, spíš to jen lechtá. Černoši, Čečenci, Jugoši, Angláni – všichni chtěj Džihád a Miller tak může odhalit kurevský spiknutí a přidat další zářezy. Pravda, nakonec to tu trochu zasmraděj těma řečma o ,,implementaci požadavku zničení“, ale radostné výkřiky ,,JE TU MILLER! JE TU MILLER!“ je odsunou do pozadí. Přišel totiž odehrát svoji soukromou Call of Duty (Londýnskou misi). Možná to chtělo jen charismatičtějšího herce. Ale zase tu máme ,,akčňák“ vhodnej pro kardiaky, páč jim tu nemá co zastavit pumpu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem kardiak. 2.) Mé sídliště je plné cizích státních příslušníků. 3.) Chystám se vyčistit bytovku. 4.) Právě jsem lokalizoval buňku. Teroristickou. 5.) Thx za titule ,,Babüzna“ a ,,Jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

gpx 

všechny recenze uživatele

Veterán je film, na který bych neměl odvahu se podívat podruhé, protože se obávám, že bych tomu pak musel dát nulové hodnocení. Už po prvním shlédnutí mi přišlo silně divné především to, proč Millera vlastně vůbec na danou práci najali. Celý film tak v závěru vyústil v naprosto nesmyslnou samoúčelnou pitomost. ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Špionážní veledílo z britské produkce. Jinak se tento film nedá nazvat. Jedná se totiž o čistou filmařskou práci s výborným hereckým výkonem. Toby Kebbell válí coby válečný veterán uchycující se v jedné velké špionážní síti hledajíc teroristické buňky v Londýně. Do toho mix typického ,,dirty" prostředí ovládaného pouličními gangy. Film se vleče, je možné, že kdekdo se bude nudit,ale opravdu stojí za to dokoukat do konce, přímo do strategicky dokonalé přestřelky, kdy Millerovi věříte každý jeho pohyb po ,,bojišti". Pro milovníky britského naturalismu a tvrdého žánru lahůdka! ()

gandie 

všechny recenze uživatele

Na britskych filmech mam rad zpracovani... Kdyz je film z ulic, kde vladnou gangy, drogy, zbrane, kamera se prespne do nebarevneho, spinaveho, ale prokresleneho modu, kde vidite vsechny detaily. V americkem filmu ma zapornak svitive oranzovy oblek ale stoji pod lampou, ktera neosviti ani spicky jeho bot... Briti si hraji s realitou, kdyz veterana riznou nozem do zeber, nejen ze krvaci, ale jeste ho to boli, kdyz uznaji za vhodne postavit proti sobe gang a vojaka, vidite ze herec cvicil i vojenskou taktiku a ze vi co dela... Aldspon pro me naoko. Moje dve hvezdicky jsou prave za tohle, cloveka vic vtahne realita. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Danny Turner (Tom Brooke) nastupuje do auta k Millerovi (Toby Kebbell), drží v ruce láhev Lucozade. Po nástupu do auta však pije z láhve s čistou vodou. (Spectr)

Reklama

Reklama