Reklama

Reklama

Ptáčata

(seriál)
  • Česko Ptáčata aneb Nejsme žádná béčka

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Unikátní časosběrný projekt o třídě dětí z okraje společnosti. 2. B je třídou převážně romských dětí. Vznikla na jedné základní brněnské škole kvůli petici rodičů, kteří nechtěli, aby jejich děti měly za spolužáky Romy. Tato situace „třídní společnosti“ se stala východiskem šestnáctidílného seriálu o dětech na hranici společenských norem, rodinných podmínek a vlastní vůle. Děti samotné se přitom staly spoluautory časosběrného formátu, protože v průběhu jednoho roku točily na malé kamery svět, jak ho vnímají ony. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Straspytlik odpad!

všechny recenze uživatele

Opět se nás snaží multikulti aktivisté přesvědčit, jak jsou cikáni jen obětí systému a předsudků a že ve skutečnosti se jedná o perspektivní a hodnotné členy naší společnosti. Ne, na mě už to nefunguje. Není dne, abych nečetl o tom, co tihle spoluobčané zase provedli. A vlastně nemusím zapínat ani PC nebo televizi. Stačí, když si stoupnu k oknu a podívu se dolů. Lavičky na hřišti obsypané právě takovými ptáčaty. Slovník, jak 50letý havíř a cigára jim jedou zrovna tak. Má dcera si kvůli tomu chodí hrát 100 metrů dál do parku. Až potkám cikána cestujícího "emhádéčkem" ráno co ráno do práce, až jej uvidím v kostele, až zpraví místní ptáčata dceři koloběžku, kterou si "slušně půjčily a vytunily" a přestanou ji tahat na svou zmrzlinu za její kapesné, tak potom snad uvěřím v nějaké dobro v nich. Do té doby si celého Gogola strčte za čepec. Kdyby chtěl někdo vidět skutečnou pravdu a ne tuhle naaranžovanou, manipulativní "ptáčátkovinu" tady je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=i3X-VZezA7Y ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika epizod se musím vyjádřit. Myslím, že dokument je fantasticky vymyšlený, dobře sestříhaný a kompozičně sladěný. Nejvíce si na tomto pořadu cením autentičnosti. Sami děti natáčejí to, co jim přijde zajímavé a důležité. Pohled dětskýma očima prospěje nejednomu dospělému člověku. Je vidět, že jejich chování se ani tak neodvíjí od toho, že jsou romské nebo ukrajinské národnosti, ale spíše se v tom odráží samotné rodinné zázemí a předsudky společnosti. Rozhodně doporučuji lidem, kteří se na etnickou problematiku dívají bez předsudků a chtějí spíše pochopit nebo proniknout do tohoto světa. 85% ()

Reklama

Generi 

všechny recenze uživatele

Práce s Ptáčaty je opravdu náročná. O to záslužnější a důležitá. Ale je to běh na dlouhé tratě. Je vidět, že děti čím jsou starší, ztrácejí jakoukoli motivaci, nic je nebaví, holky myslí jen na rození dětí a vůbec netuší, co se svým životem. Asi to mají z domu, nevím. Dokument měl ukázat i jejich rodiče nejen jak mluví na kameru, většinou plácají ani nevědí co- ale autoři se měli víc ptát na nějaké názory a postoje rodičů. Protože škola nezmůže všechno. Bohužel největší nepřítel cikánů není bílý, ale cikán, který ho navede na špatné chodníčky.... ()

kinghome odpad!

všechny recenze uživatele

Co je tohle kurva za sračku? Skupina potratů je ve školce a nadávaj si a každou druhou minutu nadávaj na to, jak je bílý nesnášej a oni jsou chudáčci! Hned na to kopaj do aut a nadávaj si do morů a dalších píčovin. Tohle mě zase jednou nasralo. Černej odpad v plný síle. Až mi bylo na blití, Do takový školky bych naházel pár granátů a byl by klid. Stejně maj těch krys doma ještě dost a při nejhorším si udělaj další. Jen by to prospělo společnosti. Alespoň z toho nevyroste velkej černej odpad a nebo nějaká socka, která okrádá stát. 0% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Unikátnost a důležitost tohohle počinu ukazují už jenom odpadové komentáře zdejších hovad vyžívajících se v urážkách vůči dětem a je jim úplně jedno, že jsou v tomhle dokuseriálu děcka všech barev a tvarů. Navíc hodnotí jen minimum dílů a tak nevidí jiné věci, hlavně to, jak se děti vyvíjí a jak se mění a dochází u nich mnohdy i velkému zlepšení. Dementní rasisti všech zemí, polibte mi prdel a už se těším, až mě zase rom-cikánské děcka u nás v ulici slušně pozdraví, jak to dělají vždycky. Howgh. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama