Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teď mě bude asi plno lidí nesnášet, ale po pro mě průměrných Mučedníkách Laugier přišel s poměrně originálním a hodně kvalitním thrillerem který mě dost bavil. Už jen ten úvod byl fakt parádní a ukázal mi že se mi to bude určitě líbit. Sice film lehce postupem času klesá a hlavně má strašně divné scény s Biel, ale mě se tenhle film líbil. Biel celkem překvapila a hrála dobře což jsem nečekal protože to co předváděla v některých filmech je síla. Davis byl trestuhodně nevyužit a Ferland? Twilight, Případ 39.... Tam hrála neuvěřitelně špatně. Silent hill a Tall man tak tady hraje pro změnu dobře. Holka si musí vybrat víc takovýhlech rolí. Závěrečnej twist je dost diskutabilní ale mě zas tak moc nesedl, hlavně to co dělala postava Biel, v ten moment mi přišlo plno věcí dost nelogických. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, kde se režisérovi daří být do poloviny filmu krok před divákem, ale po nečekaném twistu se karta obrací a prvotní nadšení vystřídá spíš rozčarování z podivně naroubovaného konce. Tentokrát se sice žádné stahování z kůže nekoná, ale i tak se Pascalovi daří jít poměrně slušně na dřeň a z Jessici Biel dostává zatraceně uvěřitelný herecký výkon. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem Laugierovi u předchozích kousků spílal za ledabylý scénář, musím zde tuhle výtku proměnit v pochvalu, protože skvěle napsané postavy vtáhnou do děje, přičemž jsou natolik životné a skvěle zahrané (Jessica Biel není jen hezká tvářička), že ustojí i dějové zlomy, které nemám problém si logicky obhájit, což je jev v žánru nevídaný. Možná taky proto, že do hororu to má vlastně docela daleko. [Btw: Stephen McHattie je reinkarnace Lance Henrinsena v tom nejlepším slova smyslu. :)] ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa oklamať trochu tuctovým coverom, nejedná sa o všedný horor či thriller, i keď to tak aj podľa základnej premisy môže vyzerať. Tajemný muž je iný. A je to aj tým že sa pod povrchom skrýva výborný nepredvítateľný scenár, vďaka ktorému vás film dvakrát úspešne presvedčí o opaku toho, čo sa doteraz udialo. Bez spoilerov sa to príliš nedá, ale filmu sa darí rozvinúť nie jednu, nie dve, ale hneď tri diskusné témy, ktoré bohužiaľ zo zrejmých dôvodov nemôžem upresniť. Jessica Biel je fantastická rovnako ako samotný film, a Jodelle Ferlandová stále nedáva zabudnúť na dievčatko zo Silent Hill. Mimochodom, úvodné titulky na zemi pri záberoch z vtáčej perspektívy boli úžasné. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I když je Tall man žánrově naprosto jiný film než Martyrs, jsou si v mnoha věcech velmi podobní... A to ve skvěle řemeslně zvládnutém zpracování a naprosto směšné pointě, po jejíž shlédnutí jsem měl pocit, jako by mi Laugier zase plivnul do ksichtu... Takže stejně jako u Martyrs, do poloviny výborný mysteriózní thriller, ale potom se děj obrátí úplně jiným směrem, začne neuvěřitelně zdlouhavé vysvětlování a film tak pomalu plyne až k zcela neuvěřitelnému závěru... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)

Reklama

Reklama