Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl snímek, na který jsem byla opravdu docela zvědavá a nakonec se z toho vyklubal celkem dobrý thriller. Bylo tam přiměřeně dost dějových a překvapivých zvratů, ale v některých vypjatějších situacích se mi zdálo, že Laugier tlačil moc na pilu až do absurdna (pes, bahno). To všechno mohlo uškodit i na herecké přesvědčivosti Jessice Biel, která by jinak v roli hodné mladé sestřičky July obstála velmi dobře. Pro mě byla jinak zajímavá a hezky zahraná role Jenny v podání Jodelle Ferland. Jeden z filmů, na který se budu muset podívat asi ještě jednou, už jen kvůli závěru, který sám o sobě měl sice určitou myšlenku, nicméně šlo vše řešit naprosto jinou cestou, ale to by byl už asi naprosto žánrově jiný film i když tady se jich prolínalo docela dost. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl film, který nejen že vás efektivně vodí za nos po většinu jeho stopáže, ale který ve vás dokáže vzbudit naprosto odlišné pocity pro jednu postavu. A ne jednou, ale hned několikrát! Ale nebudu spoilerovat, tohle si tento film nezaslouží. Stejně jako si to nezaslouží nižší hodnocení jen proto, že jste nedostali to, co jste čekali (horor). Pokud něco, tak The Tall Man není film, který by byl hloupý, naopak na konci přichází docela s radikální myšlenkou, která není jednoduchá, naopak, když se na konci filmu zamyslíte, tak zjistíte, že nevíte, co byste udělali vy. Ale znovu, nechci spoilerovat. Napíšu jen, že Jessica opět předvádí, že když jí někdo dá scénář, který za něco stojí, tak ona podá skvělý výkon. Tento film mě po všech stránkách překvapil a má ode mě 80 %. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, kde se režisérovi daří být do poloviny filmu krok před divákem, ale po nečekaném twistu se karta obrací a prvotní nadšení vystřídá spíš rozčarování z podivně naroubovaného konce. Tentokrát se sice žádné stahování z kůže nekoná, ale i tak se Pascalovi daří jít poměrně slušně na dřeň a z Jessici Biel dostává zatraceně uvěřitelný herecký výkon. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gone, Laugier, Gone.. Kdesi jsem už podobné auto viděl, ale teď jsem marně čekal, až se rozjede. Ono se není co divit, když stojí na čtyřech špalkách rádoby mysteriózní atmosféry a motor příběhu visí vyndán na řetězu - to pak můžete točit volantem twistů k zbláznění. Navíc, ušlechtilá myšlenka a z ní vyplývající pointa se sice vydávají za metalízu, ale při bližším zkoumání uvidíte hnědavé zabarvení od rzi jako by to bylo Gran Torino pana Lebowského. Schopnost oslavovat vnitřní sílu ženy pouze prostřednictvím jejího psychického či fyzického týrání mi přijde jako autorský blok a potlačovaná perverze, což snad uznají i ti, jimž tortura v Martyrs dostala Juniora do neklidu.. Přítomnost Stephena "silk voice" McHattieho mi pak byla jen slabou útěchou.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem Laugierovi u předchozích kousků spílal za ledabylý scénář, musím zde tuhle výtku proměnit v pochvalu, protože skvěle napsané postavy vtáhnou do děje, přičemž jsou natolik životné a skvěle zahrané (Jessica Biel není jen hezká tvářička), že ustojí i dějové zlomy, které nemám problém si logicky obhájit, což je jev v žánru nevídaný. Možná taky proto, že do hororu to má vlastně docela daleko. [Btw: Stephen McHattie je reinkarnace Lance Henrinsena v tom nejlepším slova smyslu. :)] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama