Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento dokument popisuje niečo, čo som v duchu plánoval roky, až kým som sa nedozvedel o projekte Venus a zistil som, že to existuje už desiatky rokov, ale stále to nebolo realizované. Nasmeroval ma k tomu, že dnes patrím k dobrovoľníkom pomáhajúcim Projektu Venus. Je tu veľmi veľa odpovedí na to, ako fungujeme. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vicemene uz po treti to same, obzvlast se jedna o jakousi Addendum v2.0, ale forma je zde konecne dovedena k dokonalosti. Od zacatku do konce velmi koncepcni vize - pricina, dusledky i reseni. Detailni (a pravdiva) analyza proc je svet kapitalismu, ve kterem zijeme spatna cesta, kterou je nutne zmenit. Jinymi slovy - proc je svet ve kterem zijeme totalne v pici. Zeitgeist: Moving Forward je "povinna cetba", jedna z tech veci, kterou je proste nutne videt a prozrit, je to free na YT, takze vsichni - check it out! "Now, we have to change our system - or perish." 9/10 ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejvyzrálejší dokument na téma ´´naše budoucnost´´!!! Tedy, podle mé maličkosti.. Nebýt toho patetického hraného konce, byla by to vážně skvělá práce! Nicméně, kašlat na konec, o ten nejde, jde tu o ty jednotlivé myšlenky, desítky poznatků, spousty informací, které si lze ověřit (což jsem v průběhu sledování i dělal), zkrátka dokonalá pobídka k zamyšlení, hned na několika úrovních, v několika životních aspektech, které spolu všechny souvisí.. Tohle se nedá ignorovat, tohle už je do očí bijící.. Každý člověk, který to shlédne a řekne, že jsou to VŠECHNO nesmysly, je...řekněme to..slušně.. malinko opožděný. Nebo ´´mírně´´ nevnímavý. Myslím tím hlavně k okolí a k tomu, co se děje všude kolem nás, potažmo ve světě.. To je fuk, každopádně pro ty, kteří vnímaví jsou, je to dokument dokumentů! Připouštím, že některé myšlenky, resp. návrhy na změnu jsou V TUTO DOBU utopie, resp. zdají se být utopií, protože...zkrátka někde se musí začít, a některé možnosti přijdou až za dlouho po změně lidského myšlení. Ta změna v myšlení lidí je ale nevyhnutelná. Jinak přijde jistý zánik našeho druhu. Pomalý, plynulý zánik. (Nebo velmi rychlý, pokud bude válka.) A pokud může tento dokument něco změnit, budu ho podporovat! Nad celou touhle politicko-ekonomicko-ekologickou záležitostí přemýšlím už řadu let. (Nehledě na Zeitgeist, o kterém jsem ani v té době nevěděl.) A každý rozhovor, který vedu s kýmkoliv na tahle témata, mě v tom jen utvrzuje. Tedy konkrétně např. v názoru, že politika nikdy nic nevyřeší a nezmění. Už se skoro musím smát lidem, kteří chodí volit a různě o tom debatují, prosazují svoje kandidáty apod. Směju se tomu lidskému nedovtípení a zapomínání. Směju se tomu, že vůbec zatím nepobrali politiku tak, jak jí brát musí, tedy jako arogantní bezohledný systém založený na touze po moci a na všem, co z toho vyplývá za výhody, což je v tomhle filmu moc hezky rozebrané a pojmenované. Ona to není žádná novinka. Vlastně nic z toho, co je zde k vidění a slyšení není bůhvíjaká novinka, ale takhle přehledně to sesumírovat a dát do souvislostí..to se prostě musí ocenit. Tohle se snad ani nedá dělat se špatným úmyslem. Ne tak, jak nám to Peter Joseph předkládá. A to je pro mě základ. Ta myšlenka oslovit lidi tímhle způsobem je unikátní!!! Nejde o to na to čumět a hltat to slepě v každém názoru, jde o to se zamyslet na tím, co je tady teď za svět, a co by tu za svět býti MOHLO, když budeme chtít... Kdo by nechtěl žít na planetě v absolutním míru a blahobytu...kdo by nechtěl radši místo řešení svých omezených financí, a pachtěním se za nimi, řešit něco přínosného, obohacujícího.. Skvělý dokument, (i přes mírné nedokonalosti, i přes to, že nemusí mít ve všem pravdu,) a budu ho doporučovat komukoliv!!! Tady je česká stránka Hnutí Zeitgeist - http://www.zeitgeistmovement.cz/ ...a tady český Zeitgeist kanál na youtube - https://www.youtube.com/user/TZMCzech/videos ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pro někoho tento dokument bude modla, a pro někoho naopak soubor hromady keců. A přesto oba budou mít pravdu. Proč? .. Protože autor chce řííct svůj názor a využívá k tomu všeho co potvrdí jeho verdikt.. A tak chvílemi můžete přikyvovat a souhlasit s názory autora a za pár chvil se nad jeho řečmi budete udivovat.. ... Pro představu dám příklad jak tento dokument funguje. Autor řekne : Jablko je ovoce a jablko se skládá z atomů. Most se také skládá z atomů, A tak se dá řící, že most je vlastně ovoce. .... HODNOCENÍ: 30% (2*) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* další dokumenty Petera Josepha navazují na prvotní Zeitgeist a rozvíjí témata do větších podrobností. Oproti původnímu se rozhodně zlepšilo zpracování, takže je koukatelnější. Takže se tady dozvíte více o současné ekonomice, korporacích a možných směrech dalšího vývoje. Menší výhrady mám k pojetí, protože těch množství informací jsem chvilkami nezvládal pojmout a taky mohli být podány trochu srozumitelněji, ale to není problém si dokument zopakovat. Uvědomuji si, že některé názory jsou utopistické a v dnešním světě neuskutečnitelné, přesto je dobré znát směr, kterým by se mělo lidstvo dát na cestu, aby vývoj byl smysluplný a dlouhodobě udržitelný. Je to agitka, to si nebudeme namlouvat a snaží se nás ovlivnit jako ostatní. Svět vždycky byl, je a bude o tom, že ho budou dál posunovat lidí s velkou mocí a způsoby jejich manipulace můžou být tak krásně skryté. Ale je dobré znát i různé názory a trénovat své kritické myšlení. Proto všechny tyto filmy hodnotím velmi kladně a většinou potvrdil moje názory a pohled na svět [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama