Reklama

Reklama

Skupina vedcov musí vyriešiť problém ľadovej hmly, ktorá ničí pozemskú atmosféru a zabíja ľudí. Katastrofa sa však šíri desivou rýchlosťou.  Pri zatmení Slnka zasiahne Zem obrovský výbuch superchladného vzduchu, ktorý zapríčinilo globálne otepľovanie, čo vyvolá katastrofálny reťazec udalostí a hrozí, že našu planétu ovládne svet ľadu a nastane nová doba ľadová. Vedci pod vedením Jacka Tatea sa pokúšajú zachrániť planétu skôr, kým na nej úplne nezamrzne všetok život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Keď dierou v atmosfére prifrčí absolútny mráz, ktorý zmrazí ľudí v priebehu desatiny sekundy, tak by som „logicky“ očakával, že po rozmrazení sa otrepú od zvyškov námrazy a budú normálne pokračovať vo svojej činnosti. Tak by si scenárista ušetril množstvo obetí a pre katastrofické béčka neodmysliteľný rozhádaný pár pred rozvodom by mohol šťastne osláviť zmierenie. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Suchý scenár, lacné efekty, ... to, čo tam bolo dobré, bolo aj tak "prebraté" z The Day After Tomorrow, ktorý však bol na tom podstatne lepšie. ĎALEJ SPOILER: Utekajúca skupinka, ktorej sa valiaci sa oblak hmly o teplote -90°C doslova dotýka nôh, hneď po čom majú 10 sekúnd čas aby nasadli do auta, s tým, že ďalších 10 minút ich zas naháňa ten oblak, tak, že ide pár metrov za ich autom, no dosť... a z klišé "hrdina musí ísť von zohnať inzulín" v tomto úbohom podaní sa mi obracal žalúdok. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Typické schéma těchto béčkových katastrofických filmů. Aby se dala zpět dohromady rozvádějící se rodinka, musí nejdřív přírodní katastrofou zhebnout tisícovky lidí.... Jinak to schéma - katastrofa, jediný vědec ví, jak na to, ostatní jsou blbci, rodinné vztahy, kecy kecy kecy, zkušený veterán nevěří mladému vědci, ale nakonec mu dá za pravdu, kecy kecy, vše dobře dopadne - tedy pro ty tisícovky mrtvých ne. Ale domy se hned zbaví námrazy a dokonce ihned vypukne jaro... Logické nesmysly. Jen docela ucházející triky, na béčkovou produkci, i když na Carpenterovu Mlhu to nemá ani náhodou. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Je to sice námet vycucaný s filmu "Deň potom" ,Michael Shnanks sa tiež nápadne podobá Dennisovi Quaidovi,ale napočudovanie to nebolo vôbec také zlé ako sa to tu hodnotí.Ľudia ja neviem čo by ste cheli?Na nedeľu doobeda pri šúpaní zemiakov vynikajúca vec.Je to samzrejme tak maximalne za 3*,ale jednu prihadzujem natruc zlému hodnoteniu ktoré tu film má. ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Velmi mě překvapil tento film, o to více nechápu zdejší velmi nízké hodnocení filmu.. Jakoby Hollywood nenatočil stokrát větší kraviny, jen zabaleny do modernější grafiky a bombastičtější produkce. V tomto filmu alespoň hrají příjemní herci, dialogy nejsou uhozené na hlavu a scénář má jasnou hlavu a patu. Grafika sice není v mnoha záběrech kdovíjak špičková, ale to se dá v pohodě přejít. Vše ve filmu má rychlý spád, hlavně posledních 20-30 minut filmu letí jako ony rakety. Film nabídne napětí, akci a vyzdvihnout musím také perfektní herecký výkon Michaela Shankse v hlavní roli. Mě osobně tenhle film připravil velmi milé překvapení a ani na chvíli jsem se u něj nenudil. Proto jasných 5/5! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V jednom zo záberov Londýna sa objavil v tom čase nový Bentley Continental. (vander19)
  • Mapy vyvesené na stenách v hlavnom stane sú z dielne National Geographic. (vander19)

Reklama

Reklama