Reklama

Reklama

Komando postradatelných

  • Rusko Soldiers of Fortune (více)
Trailer

Craig McCenzie (Christian Slater) je vynikající voják, který právě plní misi na Blízkém východě. Do malé vesničky, kde mají základnu teroristé, se snaží v převleku za ženu dostat jeho přítel a též voják kapitán Reed. Reed je ale odhalen a chycen teroristy. V místě se také objeví kontraktor CIA Caster Mason, který je ale zkorumpovaný a pracuje pro teroristy. Mason chce z Reeda vytáhnout informace o operaci, ale ten mlčí. Craig se ho rozhodne vysvobodit, postřílí pár teroristů a pak omráčí Masona. Poté vysvobodí Reeda a uteče s ním do bezpečí. Craig ale porušil rozkaz tím, že šel pro Reeda, a tak je vyhozen z armády. Po několika letech má Reed rodinu a problémy s penězi, a ani Craig na tom není nejlépe. Craig je pak se svým kamarádem a dalšími lidmi na pokeru. Tam ho přepadne několik lidí, Craig je vyřídí, ale zjistí, že to byla jenom zkouška. Poté k němu přijde Cecelie a Ernesto a řeknou mu, že žijí na jednom ostrově, který násilně zabral generál Lupo, jenž tam těží nějakou surovinu. Cecelie a Ernesto chtějí udělat převrat a chtějí Craigovu pomoc. Mají i plán, jak získat peníze na převrat. Udělali hru pro milionáře, kteří se mohou přihlásit do jejich programu, kde se budou účastnit vojenské operace spolu se svým bodyguardem. Milionáři tedy financují převrat a sami se ho budou účastnit. Craig nejdříve nesouhlasí, ale poté se ho znovu snaží Cecelie přesvědčit, a Craig souhlasí i proto, že pro Lupa pracuje Caster Mason. Následně jede Craig do výcvikového tábora společně s Reedem. Tam přilétají milionáři. Jsou to bankéř Charles Vanderbeer, magnát přes metalurgii Roman St. John, průkopník mobilních telefonů Sam Haussmann, překupník zbraní Grimaud Tourneur, tvůrce videoher Tommy Sin. Všichni dostanou od Reeda a Craiga vojenský výcvik. Milionáři se učí střílet, plazit atd. Po několikatýdenním výcviku jedou do akce na ostrov, kde je generál Lupo... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Potvrdila se moje domněnka, kterou jsem měl ještě před projekcí, že jedinej důvod, proč snímek zkouknout, je herecký obsazení. Christian Slater a neznámej rejža naznačovali, že o žádnej blockbuster nejspíš nepůjde, ale takovej James Cromwell, Sean Bean nebo třeba Ving Rhames byly hodně překvapivý jména v castingu. Celý to (překvapivě) smrdí nízkym rozpočtem (hlavně akce, efekty a kostýmy) a příběh nemá vůbec čim překvapit natož zaujmout, ale na jedno zkouknutí přece jenom OK. Občas byla s těma boháčema docela i prča, druhá silnější hvězda převážně za herce. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako bych se vrátil do devadesátých let a koukal na typický akční béčko. Tentokráte ale s novějšíma trikama, plejádou známejch xichtů a s originálním nápadem dát do hlavních rolí, místo bandy ostřílenejch válečnejch veteránů, partičku zbohatlíků. Díky tomu se ani scénáristi nemuseli moc zapotit s vymejšlením drsňáckejch fórů, kontrast totálních amatérů s nastolenou situací přines i tak řadu úsměvnejch situací. Druhá půlka ovšem nabírala akční grády, aby nakonec každej dostal, co potřeboval....možná to dostanete i vy:) ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kde vzal naprosto neznámý režisér takové obsazení? Pravda,většina herců už dlouho v ničem pořádném nehrála,ale i tak. Škoda, že úvodní akce je pojatá hodně vtipně až parodicky. Realističtější úvod by filmu jen prospěl. Bohužel Slaterovi a Rodriguezovi se moc nedá věřit, že by byli borci od zvláštních jednotek a to je škoda. Jinak mi to přišlo docela fajn a akce byla slušně natočená. Samozřejmě příběh o ničem. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Naivní jednohubka nelogicky se chovajících hrdinů v poměrně zajímavém akčním kabátě. Určitě se nebudete nudit, určitě si z toho nesednete na zadek. Čistý průměr akční komedie, kterou nelze brát moc vážně. Každopádně nápad o nudících se mlilionářích, kteří si chtějí zastřílet na pár padouchů není sám o sobě špatný a velmi brzy se může stát realitou :o) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Poněkud umělohmotně působící akční pohádka ukrajinských tvůrců se šíleným castingem (James Cromwell jako žoldák!). Ve stylu Policejní akademie sestavená jednotka žoldáků z nesourodých týpků z řad bohatých a zbohatlích milovníků zbraní, válčení, lovu i FPS stříleček, kteří mají za své peníze (!) pomoct osvobodit tyranem okupovaný ostrov, že však moc reálných bitev nesvedli, je zřejmé. Každý má však i svůj osobní důvod proč tuto misi podstupuje. Herecké obsazení je lákavé a zde všichni podávají očekávané výkony svým naturelům (skvěle hovadský Ving Rhames pálící ze své ultimate gun či naopak distingovaný James Cromwell se svojí old-school loveckou kulovnicí). Akce je prakticky nonstop, ale nijak překvapivá. Námět je spíše komediální a tak ani nelze tenhle úlet brát nějak vážně i když krev tu občas cákne a příběh se snaží o dramatickou polohu. Název filmu se váže k americkému časopisu Soldier of Fortune a jeho aktivitám, což je mimojiné právě takový náborový nechvalně známý žoldnéřský magazín pro americké taťky toužící si vystřelit a stejnojmená počítačová hra taky spadá pod jejich activi(sion)tu. A i když tihle vojáci štěstěny jsou postradatelní... pro dějiny akčního filmu, tak já se bavil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se několikrát objevuje originální české pivo Budějovický Budvar v plechovce. (Sairina)
  • Natáčení probíhalo na Ukrajině, zejména v Sevastopol a Balaklavu na Krymu. (SeBig)
  • Počas úvodných titulkov sa na obrazovke objaví satelitný pohľad na oblasť medzi Pakistanom, Afganistanom a Iránom, na ktorom je vidieť členitý horský terén. V skutočnosti je v tejto oblasti holá púšť. (beso74)

Reklama

Reklama