Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (449)

Marze 

všechny recenze uživatele

Když točíte thriller, musíte se většinou rozhodnout, jakým směrem se při jeho realizaci vydáte. Buď můžete na všechno rezignovat a soustředit se na spád, atmosféru a akční scény, nebo si dáte záležet na příběhu, vztazích mezi postavami a pokusíte se o tzv. inteligentní thriller. Pokud ovšem chcete zkombinovat obě varianty, pouštíte se na hodně tenký led a vystavujete se riziku, že výsledek bude nemastný i neslaný a většina diváků z něho nadšena nebude. Je vám asi jasné, že Muž na hraně je přesně tenhle případ.Oním mužem z názvu je bývalý newyorský policista na útěku Nick Cassidy, který jednoho dne vyjede do nejvyšších pater známého hotelu, kde se ubytuje v pokoji a okamžitě po odchodu poslíčka vyleze na okenní římsu a chce skočit dolů. Vzbudí tím pochopitelně pozornost procházejících lidí, všudypřítomných médií a situace na ulici je tím pádem hodně chaotická. Jediný člověk, se kterým se chce bavit, je policejní psycholožka Lydie Spencer, která se stále ještě nevzpamatovala z předešlé akce, při níž nedokázala zachránit sebevraha před jeho činem. Postupně jí ale začíná docházet, že tohle bude úplně jiný případ a celá akce je pečlivě připravena a na jejím pozadí je mnohem víc, než se na první pohled zdá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Plytka variacia Vyjednavaca, Spojenca a x dalsich filmov v ktorej snaha o nejake napätie nefunguje. Nastastie je dost zabavna, takze to prilis nevadi. Do kolonky zaner by som teda pridal slovo komedia. Takisto technicka stranka je bezchybna. Väcsina hercov ustala svoje figurky bez ujmy na cti. Medzi tych menej stastnych bez nejakej vyraznejsej sceny patria Edward Burns a Kyra Sedgwick. No a nakoniec tu mame Elizabeth Banks, ktora je uplne mimo a vôbec nevie ako sa ma tvarit. Vysledkom je slusna jednohubka na jedno pozretie. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak daleko byste zašla, abyste zničila muže, který Vás připravil o všechno?" Matně si vzpomínám na to, že neprávem obviněného poldu poslední dobou vidím v každém druhém thrilleru. Zrada těch nejbližších se také postupně stává zaběhlým standardem a krádež předmětu z nedobytného trezoru se snad pokaždé podaří, i když většinou je provedena méně pitomě. Za co tedy čtyři hvězdy, když základní ingredience této filmové potravy spíše připomínají výprodej plesnivého zboží z Kauflandu? Jednak mne poměrně zaujal týpek na římse, který zdárně blafuje s mizernými kartami a jehož hovory s vyjednávačkou vyhovovaly mým filmovým choutkám. To by samo o sobě patrně nestačilo, takže se musím přiznat, že jsem si strašně užíval každé filmové okénko s Genesis Rodriguez, která dokázala nejméně dva mé tělesné orgány zaujmout natolik, že nemám nejmenší tušení, zda vlastní nějaký herecký talent. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Sam Worthington přibral a nasadil look taťky od vedle. A docela mu to vychází. Tentokrát i vypadá, že zřejmě umí hrát, a dokáže v divákovi vzbudit jakési sympatie. Jeho brácha Jamie Bell ho ovšem přehrál, a to nemusel znovu baletit (nebo snad…?). Muž na hraně by byl výborný film, který sám sebe nebere úplně vážně, pokud by mu to vydrželo až do konce. Jenže jakmile někde použijete scénu "já jsem tvůj otec" a dotyčný nemá černou helmu, pohybujete se na tenkém ledě, který velice pravděpodobně praskne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celou dobu bohužel hrajeme až na příliš vážnou notu.. To je asi největší kámen úrazu. Filmem se totiž proplétají tu méně, tu více nelogické pasáže, korunované asi tím, že údajně dávno ukradený diamant konečně získal bratr Sama Worthingtona, který půl druhé hodiny stepuje na římse, a s důkazem neviny nepospíchá před senzacechtivé televizní kamery a přihlížející policajty, ale dá ho komplicovi, který s ním snad nikam nepláchne. Ona celá loupež je taková načančaná, podpořená náhodou na každém druhém kroku. Debutující Asger Leth přesto pár nápadů nachystá, spád to má, herci nejsou úplně špatní (konkrétně Jamie Bell a Ed Harris), neherci (Genesis Rodriguez) zase potěší jinak. Trailer mě nicméně naladil na víc.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Nick Cassidy (Sam Worthington) probíhá hotelem, až doběhne do pokoje, kde se nachází ječící žena pouze v podprsence, po výstřelu upadá k posteli a střídají se záběry, kdy v jednom má ruku i s ručníkem na posteli a kdy nikoliv. (necisty)
  • Hlavný predstaviteľ Sam Worthington počas rozhovorov priznal, že mal strach z výšok, s ktorým sa musel popasovať počas nahrávania filmu. Čiastočne vraj prijal túto úlohu práve preto, aby tento strach prekonal. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama