Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Deviantní jablko nepadá daleko od stromu! Ugh... Co to bylo? Rozcajdaná sadistická balada a nebo trefná satira? O tom, že americký maloměšťácký šovinismus je svině – k vlčí dívce, k vlastním dětem i k manželce, domácí puťce? A nebo spíš jen scénárista a rejža jako chlapci rádi chodili do cirkusu ( „Tak co, synku, je TO lepší než puma?“ ), sledovat krocení divé zvěře? Každopádně: „Budete potřebovat velkou lékárničku...“, jak vizionářsky hned v úvodu podotkla pětiletá dcerka :-D. No, celá ta rodinka by hlavně potřebovala dobrého psychiatra. A kanibalka trochu jiné kosmetické úpravy a ne ty umělecky roztrhané hadry, bosé nohy, ale vyholené podpaždí – ROFL! Ale ten fotřík, vášnivý nimrod, přísný manžel a milující otec, to byl deviant par excellence, to zase jo. S hvězdami hodnocení se z řetězu úplně neurvu, ale pro ty, kdo ocení dobrou muziku a mají rádi rodinné filmy, k původním třem jednu přihazuji. A můžete si zablbnout jako malí kluci (s kombinačkama). Koneckonců, opravdu to s TÍM bylo lepší než s pumou... Ale varuju vás! S touhle nenažranou feministickou Červenou karkulkou by si žádnej rozumnej vlk nic nezačínal! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

No tak to bylo teda řádný psycho. Žena je kombinací konvenční americké idylky se ztělesněnými choutkami zvrhlého maniaka. Zní to divně? To možná ano, ale funguje to perfektně. Obě složky jsou v naprosté rovnováze a jedna střídá druhou v naprosto nejabsurdnějších momentech. Právě tímto mi Woman vyrazila dech nejvíce. Ve zcela normálně (což je důležité slovo) odsýpajícím ději totiž postavy z ničeho nic udělají tu nejnečekanější věc a největší paradox je, že to vlastně všechno dává smysl. Tento způsob podání mi dokonale učaroval a to způsobilo, že i přes předvídatelnost celé zápletky se člověk těší na to, co už vlastně ví, že přijde. Samotná Žena je zahrána výborně, před důkladným umytím bych se ji minimálně leknul i za bílého dne uprostřed živé ulice. Jak se příběh pomalu posouvá po časové křivce, vyplouvají na povrch hrůzná tajemství celé rodinky a žhaví tak divákovy nervy na koncovku. Závěr je i ve srovnání s předchozím dějem hodně přehnaná záležitost v dobrém slova smyslu a při některých scénách jsem jen docela bez dechu koukal. Být sexistickým úchylem, tak je pro mne možná Žena nejlepším filmem, co jsem kdy viděl, i pro normálního diváka je to však každopádně hodně zajímavý kousek. Nejlepší soindtrack z filmu 80% ()

Reklama

amirgal 

všechny recenze uživatele

"Nedělej nic, chlapče, co bych nedělal já. " :-D ... takovýho fotra a bráchu bych tedy taky chtěla mít ... I am sick of them ... v konceptu trochu přebývala ta anoftalmia ... kdyby se rodina zžila už z jednou zajatkyní, neměla by druhá takovou událostí ... tady to logicky vázlo ... zde přítomný názor, že film odkazuje k ženě jako ke z podstaty zdivočelé kanibalce nesdílím ... ani, že to, že "zcivilizuji" znamená "ošukám" :-). Ženská prostě odešla odkud přišla ... taková jiná "žena ve vodě" ... žena v lese :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krutý film, který je více drama, než horror. Lze ho chápat jako výpověď o současné společnosti. Rodina, kde otec je svině, syn jde v jeho šlépějích a manželka s dcerami jsou oběti. Manžel ostatně razí heslo, že všechny ženy jsou kurvy dobré jen k tomu jednomu, jenže ani to nezvládají dobře. Současně má muž významné společenské postavení, což má zřejmě znamenat, že to není pro zlo rozhodující, nebo že s vyšším postavením stoupá i zvrhlost dotyčného - nechť si každý přebere sám. Jednu hvězdu navíc dávám za konec, k němuž vše sice směřuje, ale není jistý. Rozhodně se jedná o emocionální záležitost, pokud se necháte filmem pohltit. A vůbec nepochybuji, že tohle se na světě děje... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor to není. Nicméně se jednalo o velice zvláštní a svým způsobem velmi půvabnou psychoušskou jízdu. Úvodní scénka navozovala dojem, že sledujeme snímek filmové kvality "D-". Naštěstí netrvala dlouho a postupem času se snímek zdárně přetransformoval na solidní "Béčko". Od okamžiku, kdy zcela civilizovaný tatínek přinese z lovu kořist, kterou se rozhodne podrobit převýchově, nastal neskutečný příval zábavy. Možná jsem pro společnost nebezpečný psychopat, ale já se u tohoto snímku neuvěřitelně nasmál. Mnohem více, než u nějaké rádoby vtipné "komedie". Hlava rodiny je opravdu psychopat každým coulem (nejen on, své psychopatství zdárně předal kompletní rodině). Jeho jednání se členy rodiny a podobně, to je prostě kouzelné a nemá to chybu. Celý ten nápad s vlky vychovanou hlavní dabérkou zombies v seriálu Walking Dead je celkem sračkoidní, ale nechť na to kálí pes, respektive v pejska vychovaná dcerka (kdo tento film viděl, ten to hravě pochopil). Trošku mě zarmoutil SPOILER → závěr. Přál jsem taťuldovi, aby své řádění dotáhl do konce, nebo minimálně situaci a rodinné vztahy více vyhrotil. ← KONEC SPOILERU Nicméně, filmový zážitek mohu prohlásit za slušný. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama