Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Originalna indie horrorova drama o civilizovanej rodinke, dobre ukryta pod beckovym plagatom a priemernymi percentami. Neprijemny pocit celu dobu buduje vyborne zvladnuta, osobita rezia, ktora sa az do sameho zaveru zaobide bez explicitnych nechutnosti. Zasol som nad tym, ze chvilami pozeram Martyrs ci Funny Games, chvilu zase Skins. May som absolutne nepochopil, ale po tomto klikam follow na McKeeho. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som netušil, že sa jedná o akési voľné pokračovanie snímku OFFSPRING. Možno by mi to trochu dávalo zmysel. Ale ono to vlastne ani zmysel dávať nemusí, pretože THE WOMAN nieje o Žene, ale o mužovi ktorý je tak trochu zblbnutý tými ´´pravými´´ americkými ideálmi. Gore záver situáciu vylepší, ale tá ťahanica pred tým, je len nudný prednes o tom, ako vie trpieť zvyšok rodiny na úkor jedného dominantného jedinca. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Aura šokantnosti, která se okolo filmu rozšířila po virálně rozšířené reakci jednoho pobouřeného burana na Sundance, je zde velmi na škodu, protože vůči snímku nastavuje zcela neadekvátní očekávání. Ačkoli "The Woman" principielně naplňuje definici hororu, narušení důvěrně známé reality něčím děsivým a neuchopitelným tentokrát nepřichází pro postavy nýbrž skrze film pro diváka. Lucky McKee přináší důmyslnou filmovou reflexi machismu a domácího násilí, při čemž díky fikční hyperbole odhaluje zneklidňující zvrácenost těchto reálných hrůz. Jestliže Lynch v "Modrém sametu" nahlédl pod roušku předměstské uhlazenosti, "The Woman" naplno odhaluje obludnost a monstrozitu toho, co se děje uvnitř okázale morální a civilizované společnosti. Nejpůsobivější je vyprávění právě v tom, jak poukazuje na zvrhlost tolerance vůči maskulinnímu teroru a působivě vyhrocuje následky z toho plynoucí. Díky precizně gradujícímu scénáři a důmyslné režii tvůrci vytváří nervy drásající napětí i v naprosto civilních scénách. Po všech stránkách dokonalý, záslužný film a jedno z nejzásadnějších emancipačních děl současnosti. --- Více v recenzi pro A2. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já ten svůj komentář nebudu moc prodlužovat, když většinu svých pocitů můžu vyjádřit jen v jedné větě. Tu ale napíšu až na konci. Každopádně nechápu, co ten McKee blbne. Natočí naprosto skvělý horor (Lesy), ale ostatní jeho filmy stojí za prd - u jednoho jsem se málem unudil k smrti (May) a u toho druhého jsem měl takovou nenávist k hlavním postavám, že jsem se modlil ke všemu možnému, aby už konečně umřely a pokud možno co nejbrutálnější a nejpomalejší smrtí (Všechny roztleskávačky zemřou). Jeho filmy (v pořadí jak jsem je viděl) pro mě mají sestupnou tendenci, ale tady už mě to zklamalo a naštvalo úplně. Ony ty Lesy fakt byly nějaká šťastná náhoda. Každopádně Ženu bych shrnul takhle - Skvěle natočený a ještě líp sestříhaný, ale taky totálně hloupý a nudný festivalový výkřik do tmy s totálně nesympatickými postavami a nádhernou pokrokovou myšlenkou o tom, že všichni muži jsou úchylní, zvrácení a strašně morbidní prasáci, kteří si nezaslouží nic jiného než smrt. Btw, ten závěr přímo křičí o zparodování. 1* ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je nesledovat galerii, plakáty, nechat vše odležet na vhodnou chvíli. The Woman jde divákovi pod kůži. Sledujeme, že v rodině není něco v pořádku, ani jedna postava nevyzařuje klid, ani důvěru, otec především. The Woman zobrazuje zlo, krutost v lidech, zneklidňující atmosféru, explicitní gore a skvělý závěr. Každou minutu blížící se k závěru se dusíme, chceme popadnout nejbližší předmět a trestat všechno zlo, které se odehrává před námi. Lucky McKee má budoucnost - na dnešní Ameriku je kontroverzní, odvážný a pokud bude mít prachy máme se na co těšit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama