Reklama

Reklama

Dva někdejší přátelé z malého městečka, kteří se chtěli dostat do velkého světa, se setkávají po několika letech. Michalovi se to podařilo - žije v luxusním bytě ve Varšavě, podniká, má krásnou ženu a novorozeného syna. Janek, jeho někdejší kumpán za ním přijíždí z vojny, aby se stal kmotrem jeho dítěte. Kamarádovou proměnou je však překvapen a spoustě věcí nerozumí. Kdysi drsný přítel, který si nenechal nic líbit, se proměnil v citlivého člověka, jenž se rozpláče i v okamžiku, kdy musí nechat utratit nemocného psa. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Michala totiž pronásleduje zločinecká minulost: členové jeho někdejšího gangu, které před lety udal policii, mu vyhrožují smrtí. V obavách z budoucnosti dokonce žádá Janka, aby se ujal jeho rodiny. Ten se ale právě v tomto okamžiku odhodlá k činu, jehož důsledky už nelze vzít zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (64)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale veľmi dobrý film zo súčasnej Varšavy o vzťahu dvoch priateľov. Drsný vďaka prvku mafie v ňom, zároveň veľmi ľudský lebo v centre pozornosti stoja vzťahy medzi postavami a ich premeny. Na hercov sa pozeralo príjemne, čo sa týka Tomasza Schuchardta, bolo to jeho úplne prvé účinkovanie vo filme a podľa mňa sa zadarilo. Symbolika a nejednoznačnosť ma potešili. Naozaj spokojnosť. MFF Bratislava 2010 (Vtipná story s režisérom Wronom, za ktorým som sa po premietaní zastavila a pýtala som sa ho zopár vecí na film. Doteraz mám v peňaženke jeho vizitku a v hlave spomienku, keď mi povedal, že keď budem opäť vo Varšave, nech sa ozvem :) ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Příběh je zajímavý, ale nemyslím si, že nějak zvlášť originální. Čili rozhodovalo zpracování. Líbily se mi kontrastní situace drsnosti mafie a citlivého vztahu k synovi. Blízkost smrti a uvědomění si svého života v dalším kotrastu s tím, co s člověkem dokážou udělat peníze a za kolik nakonec stojí přátelství. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

To, že to je realisticky natočené (z pohledu nás laiků, kteří nevíme jak vypadá realná polská mafie) a že v tom je jedna brutálnější scéna (opět zas tak nějak moc brutální není, vlastně je mimo záběr), ještě neznamená, že je to kvalitní film. ravda - otupělému festivalovému publiku může přijít snímek, který má kontinuální a uzavřený děj a klasickou stavbu jako skvělý ... to nepopírám ehm. Sice tu máme jakože šokující finále, ale opět v kontextu světové kinematografie není nijak nové ani překvapující. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Občas sa oplatí vsadiť kartu aj na susedov a obzvlásť Poliakov, pretože som videl kvantum filmov od nich a nikdy ma nesklamali. V skutku mám rád ich filmy, točia kvalitu, vedia čo robia. Popis filmu sem nebudem písať, pretože je to zbytočné. Ide o mafiánsky príbeh, ktorý Vás nenechá chladnými, ba až niekedy strhuje a vyvoláva city a ľútosť. Počas filmu som uvažoval nad tým, ako ohodnotím tento film, no zdal sa mi priemerný - zapadal do šedého priemeru medzi ostatné. No na to všetko som ale nečakal, že ku koncu príde tak drvivý zvrat, za ktorý som musel svoje hodnotenie zmeniť :) 4* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc polských filmů a navíc s tématem mně dost vzdáleným jsem zatím neviděla. Možná za nějaký čas budu schopná posuzovat objektivněji takové snímky jako je například Chrzest. Postupně a pomalu poznáváme dva kamarády a co všechno je spojuje dohromady. Jankův neočekávaný příjezd za Michalem, který žije navenek šťastným životem s krásnou ženou a malým dítětem, nastartuje velmi zajímavý týden, kde nepůjde jen o křest ale i o život. Co chválím, to je až hmatatelné napětí, které ke konci opravdu silně gradovalo a oba hlavní protagonité to zvládli velmi dobře. Nemilosrdné psychologické drama i když od závěrečného finále jsem očekávala přece jen trochu víc. Slabší čtyřka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Scénář je volně založen na skutečném příběhu muže, který se po své zločinecké minulosti přestěhoval do Varšavy, aby začal nový život. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Reklama

Reklama