foto

Wojciech Zieliński

  • nar. 24.4.1979 (38 let)
    Lodž, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 23. dubna 1979 v polské Lodži. Než se stal hercem, Wojciech Zielinski vystudoval vysokou školu technického zaměření, kterou také po pěti letech úspěšně zakončil. Poté se rok podílel na budování sítě hypermarketů v Polsku, jelikož si nestihl podat včas přihlášku na hereckou školu. O rok později se dostal na fakultu herectví filmové školy PWSTiTV v Lodži, kde v roce 2004 absolvoval.

Jeho strmá herecká kariéra začala v roce 2003, kdy v polském filmu DOTKNI SE MĚ ztvárnil roli Wojtka. Film získal několik ocenění (mimo jiné i za nejlepší celovečerní film "Off Cinema", "Golden Duck" - nejlepší film roku 2003). O rok později ztvárnil roli důstojníka v televizním seriálu ŘEDITEL, poté následovaly další filmové i divadelní role. Od roku 2005 je členem polského divadla Studio ve Varšavě. Získal několik významných polských filmových a divadelních cen.

Ztvárnil jednu z hlavních rolí ve filmu KŘTINY režiséra Marcina Wrony, který se stal vítězným snímkem soutěže Nová Evropa 18. ročníku filmové přehlídky Febiofest (2011).

Tereza "koog" T

Herecká filmografie

Filmy

2016 Volyň
2015 Červený pavouk
2014 Agnieszka
Přirození
Służby specjalne
2013 Ostatnie piętro
2012 Dozvuky
Supermarket
2010 Hustawka
Křtiny
Nie opuszczaj mnie
2009 Idealny facet dla mojej dziewczyny
Moja krev
Nula
2007 Świadek koronny
2005 Z odzysku
2003 Dotknij mnie

TV seriály

2015 Prokurator (TV seriál)
Speciální jednotka (TV seriál)
2014 Zločin (TV seriál)
2012 Lekarze (TV seriál)
2011 1920. Wojna i milosc (TV seriál)
2008 Londyńczycy (TV seriál)
2007 Odwróceni (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace