Strašidla na Kulíkově (TV seriál)
Animovaný
Česko, 2010, 13x8 min
Jiří P. MiškaHudba:
Petr SkoumalHrají:
Josef AbrhámObsah
Centrum tvorby pro děti a mládež ČT připravuje ve Via Lucis Studiu třináctidílný ploškový animovaný seriál Strašidla na Kulíkově podle literární předlohy známých autorů Stanislava Havelky a Petra Chvojky (O zvířátkách pana Krbce, Jája a Pája, atd.). Hlas všem protagonistům příběhů propůjčuje nezaměnitelným způsobem Josef Abrhám. Autorem hudby je skladatel a textař Petr Skoumal. Výtvarné koncepce se ujal uznávaný grafik a karikaturista Vladimír Renčín, režie projektu Jiří P.Miška.
Na hradě Kulíkově se chystají veliké oslavy a prý to bude stát za to. Na hrad se postupně trousí podivní návštěvníci, přicházejí za bývalým hradním pánem Ruprechtem, který stále pobývá na Kulíkově jako duch. Gratulují mu k významnému jubileu a přinášejí dárky. Vedle různých "druhů" strašidel v příbězích potkáváme slavného kastelána pana Krbce, kavku Kocandu, moudrou sovu Kukulu i věčného vtipálka kocoura Kokeše. To se ví, že strašidla mívají strašidlácké nápady a zvyky - sotva se na Kulíkově objeví, hned se něco semele... (oficiální text distributora)
štísko
Ježkovy zraky, co se to stalo se zvířátky pana Krbce. Tohle mi přijde v porovnání s první řadou opravdu nic moc. Oproti některým jiným večrníčkovým stupiditám to ale ještě ujde. Tak dvě až tři.(14.12.2010)
DinoRaptor
No.... Mám radši ty staré díly ale uvidíme jak to bude dál.......(9.12.2010)
jaki96
První díly byly výborné, dobře zpracované. Novější sice tolik nezaostávají, ale nad ty starší prostě nemají...(9.12.2010)
Kubi21
Pane Bože, co to je? Takhle zprznit úžasný večerníček Jen díky nostalgii a panu Abrhámovi dávám dvě*.(29.7.2011)
maoc
Znělka je pěkná, Skoumalova hudba potěší, ale ten scénář je doost řídký a o nějaké atmosféře se skoro nedá mluvit. Pád skoro až na držku.(14.12.2010)
Stejšn
Stejně mizerná kvalita, jako současné díly Čtyřlístku a jen o něco málo lepší než Bob a Bobek na cestách. Kreslené a kolorované je to na počítči a dokonce ani ten Abrhám už tomu nedává šmrnc.(16.12.2010)
giacobbe
Při srovnání s třicet let starým předchůdcem O zvířátkách pana Krbce je na tom nejvíce patrný úpadek animace. Scénář také odpovída nízké laťce současných večerníčků. Nechá se to přečkat(17.12.2010)