Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mí milí britští spoluobčané opravdu umí vykouzlit pohodové filmy, ale občas i filmy nudnějšího rázu. Albatross spadá do obou kategorií. Nic se tam vlastně neděje a brzy zapomenu na všechno, co se tam stalo, ale čišela z toho taková dobrá atmosféra! Hlavní mladé herečky bych od sebe skoro nerozeznala, kdyby Emelia (Jessica B.F.) neměla na hlavě vytvořené to příšerné nevímco. Jednoduše řečeno, bylo to fajn. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních patnáct minut se mi to nijak zvlášť nelíbilo, hlavně kvůli Emelii, která mi přišla jen jako drzý, vyzývavý fracek. Ale stejně tak, jako se měnil můj názor na ní, jak postupně odkrývala všechny vrstvy své osobnosti, aby se z ní nakonec vyloupla moc fajn osamělá holka, stejně tak jsem přicházela na chuť samotnému snímku i všem zajímavým postavám, kterými byl zalidněn. Tím jak Emelia vtrhla do rodiny Fisherů, kde sice žili všichni pohromadě, ale vlastně každý sám, nešt'astný se svými traumaty, pomohla svým zvláštním, bouřlivým způsobem ujasnit si vztahy a urovnat život nejen jim, ale i sama sobě. A ještě to bylo docela i vtipné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Emélii hned tak nezapomenete, nejen pro její někdy ostrý jazýček a nespoutanou povahou, ale současně i pro její křehkou dušičku, která se přede mnou odkrývala sice pomalu, ale jistě. Třeba ten moment, kdy položila svou hlavu na rameno své babičky byl jeden z těch dojemných, na které se nezapomíná a dotváří kouzlo nejen celého příběhu, ale hlavně Eméliina skutečného vnitřního já. Bylo to krásné nahlédnutí do zrání této mladé dívky a Jessika Brown Findlay se tak nesmazatelně dostala na seznam hereček, s kterými bych moc ráda viděla ještě nějaký jiný film. Jinak velmi zajímavá ukázka toho, jak lze takovou Fisherovic rodinku charakterově rozebrat a ukázat jim skutečné zrcadlo jejich života. Albatros je smutný, úsměvný, ale ve výsledku moc a moc sympatický film, který ráda doporučím dál. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě dodštil síru na Malickův New World a náhoda mi přihrála filmový zážitek představující takřka ideální protipól. Jen si je porovnejme! --- Malick okázale zvěstuje kraviny. MacCormick vypráví příběh. Malick hlásá ideje ústy vyfantazírovaných hrdinů. MacCormick nic nehlásá a vystačí si s reálnými lidmi. Malick fabuluje černobíle, MacCormickovy postavy a vztahy jsou ambivalentní, nejsou podřízeny žádné šabloně. --- Albatross je uvedenými kvalitami samozřejmě mnohem vydatnější potravou. Tenhle film dělá právě to, co dobré umění dělat má. Vnímavého diváka nenechají chladným nedokonalé a tápající postavy, může se nimi identifikovat, konfrontovat s vlastními zážitky, pocity a představami, má příležitost své postoje promýšlet, rozvíjet a verifikovat. --- Zbývá vysvětlit, proč dávám pouze tři hvězdičky. No, v mé škále hodnocení jsou tři hvězdičky už docela hodně. Toto je vážně dobrý film, chytrý a podnětný. Díkybohu máme takových víc, a ve srovnání s nimi tenhle nevyčnívá; oslovil mě slušně, vtipně, nikoli převratně. Přál bych si žít ve světě, kde filmy tohoto druhu a úrovně představují standard filmové (televizní) tvorby. Geniální to není a předloh by se našlo dost, jenže to bohužel není divácká - a tedy komerční - priorita. --- ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Názov filmu sa objaví v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)

Reklama

Reklama