Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

Ant 

všechny recenze uživatele

Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádně obsazeno, parádní jsou i herecké výkony (matinka v podání Julie Ormond především), soundtrack jsem si musela hned po shlédnutí opatřit, jak je pohodový, pohodová je i atmosféra tohohle filmečku (nepočítám-li příjemně nepohodový závěr, kdy si všichni plivnou do ksichtu) a o tom, jak je Jessica Brown sexy, je zbytečný se rozepisovat, toho tu určitě časem bude ke čtení kopec. Ale za celou dobu sledování jsem nepřišla na nic, co by mi řeklo: "Dělej, dělej, hoď tam tu čtvrtou hvězdu!" Prostě zas jedna příjemná Anglie, která nepřinesla nic nového. Až na tu Jessicu ;) 70% K 5.6.2012 viděno šestkrát, takže na té Emelii asi přece jen bude něco víc :-) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Prirodzený pop film. Zdanlivý protiklad (ako môže byť pop - teda umenie určené primárne pre komerčne najpočetnejšiu skupinu - prirodzený, keď takéto spotrebné kusy musia byť čo najviac umelé?), no stačí si prečítať komentár užívateľa Maq. Vystihol podstatu. Bolo by ozaj skvelé, ak by typovo podobné filmy boli bežne v kine. Žiaľ, obyvyklý štandard súčasných (2015) kino hitov je kvalitatívne i intelektuálne hlboko pod Albatrosom. A to pritom Albatros samotný nie je nejakou prevratnou bombou. Jednoducho dobrý, pozerateľný film. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě dodštil síru na Malickův New World a náhoda mi přihrála filmový zážitek představující takřka ideální protipól. Jen si je porovnejme! --- Malick okázale zvěstuje kraviny. MacCormick vypráví příběh. Malick hlásá ideje ústy vyfantazírovaných hrdinů. MacCormick nic nehlásá a vystačí si s reálnými lidmi. Malick fabuluje černobíle, MacCormickovy postavy a vztahy jsou ambivalentní, nejsou podřízeny žádné šabloně. --- Albatross je uvedenými kvalitami samozřejmě mnohem vydatnější potravou. Tenhle film dělá právě to, co dobré umění dělat má. Vnímavého diváka nenechají chladným nedokonalé a tápající postavy, může se nimi identifikovat, konfrontovat s vlastními zážitky, pocity a představami, má příležitost své postoje promýšlet, rozvíjet a verifikovat. --- Zbývá vysvětlit, proč dávám pouze tři hvězdičky. No, v mé škále hodnocení jsou tři hvězdičky už docela hodně. Toto je vážně dobrý film, chytrý a podnětný. Díkybohu máme takových víc, a ve srovnání s nimi tenhle nevyčnívá; oslovil mě slušně, vtipně, nikoli převratně. Přál bych si žít ve světě, kde filmy tohoto druhu a úrovně představují standard filmové (televizní) tvorby. Geniální to není a předloh by se našlo dost, jenže to bohužel není divácká - a tedy komerční - priorita. --- ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Emélii hned tak nezapomenete, nejen pro její někdy ostrý jazýček a nespoutanou povahou, ale současně i pro její křehkou dušičku, která se přede mnou odkrývala sice pomalu, ale jistě. Třeba ten moment, kdy položila svou hlavu na rameno své babičky byl jeden z těch dojemných, na které se nezapomíná a dotváří kouzlo nejen celého příběhu, ale hlavně Eméliina skutečného vnitřního já. Bylo to krásné nahlédnutí do zrání této mladé dívky a Jessika Brown Findlay se tak nesmazatelně dostala na seznam hereček, s kterými bych moc ráda viděla ještě nějaký jiný film. Jinak velmi zajímavá ukázka toho, jak lze takovou Fisherovic rodinku charakterově rozebrat a ukázat jim skutečné zrcadlo jejich života. Albatros je smutný, úsměvný, ale ve výsledku moc a moc sympatický film, který ráda doporučím dál. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa objavujú aj odkazy na ďalšie známe snímky, napr. na seriál Sex v meste (od r. 1998) či najfilmovanejšiu postavu kinematografie - Sherlocka Holmesa. (MikaelSVK)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)
  • Felicity Jones ve filmu hraje sedmnáctiletou Beth, v době natáčení jí však bylo 27 let. (Juditt)

Reklama

Reklama