Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý retropříběh o tom, za co lze vděčit životnímu nepříteli. Jediný důvod, proč nedávám Toastu pět hvězdiček, je, že tento takzvaný nepřítel je v podání Heleny Bonham Carter nejsympatičtější postavou filmu a některé scény (zejména úplný závěr) kvůli tomu nefungují, jak by měly. Ale asi nemá smysl opakovat, co jsem napsal v delší recenzi. Autor Billyho Elliota se pokusil vstoupit podruhé do téže řeky a myslím, že se mu to docela podařilo. Toast je v porovnání s jeho starším filmem méně okázalý, méně sociálně kritický a víc komediální. Vřele doporučuji každému, kdo má rád malé britské komedie jako Tichý hlas. 80% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Největší maminčinou kulinářskou specialitou je chleba na černo (připálený toast) a tak není divu, že Nigel od malička sní o jídle a o vaření. Bohužel matka umře dřív, než ho stihne cokoliv naučit (asi ten chleba) , takže vše zůstáva na něm samotném. Nepomůže mu ani nová hospodyně , protože ta si právě díky kuchařským schopnostem získává tatínkovu náklonnost a Nigelovo vaření je pro ni konkurencí. Není to komedie , ale drama o Nigelově dospívání , touze po vaření , ve kterého ho nikdo nepodporuje a jeho probouzející se homosexualitě. Na Helenu si počkáte do půlky filmu a teprve s jejím příchodem začne aspon nějaká zábava, protože svoji roli zahrála jako vždy velmi osobitě a svérázně. At už vaří nebo uklízí , s cigaretkou u pusy jí to jde lépe. Film je provoněný kulinářskými dobrotami i nasládlou retro atmosférou, ale vaření není moje hobby a bez Heleny by pro mě byl témeř nekoukatelný. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Úvod je velmi otravný, s příchodem Heleny přijde i trocha humoru a úroveň jde víc. Nicméně film mi moc nesedl, dlouho mi připadal o ničem. Celou dobu jsem nacházel a ztrácel jeho pointu - když jsem ji měl, vzápětí se vše ubíralo jiným směrem. Na konec však jsem si odnesl ponaučení, že i když někoho můžeme nenávidět, může nás ovlivnit, dokonce být naším vzorem a učitelem a díky němu můžeme leccos dokázat. 50% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Velmi chutny film (ten citronovy kolac vypadal naprosto fantasticky) se sympatickym detskym hrdinou (ve druh epulce uz je min sympaticky) a Helenou Bonham Carter v roli neustale neco delajici zensky. Co povazuju za ponekud nepovedene, je narazka na homosexualni orientaci Nagela. Mohlo to byt mnohem min napadny a vic symbolicky. Nez ze kouka na zadek sexy zahradnika (bravo Ewane!?) a fascinovane si prohlizi kuchare. Cekala bych neco citlivejsiho. Sceny s varenim a vubec s jidlem jsou povedene a nezbyva nez dodat Bon appeti-ti :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Držať sa svojho sna sa obyčajne vypláca... Helena Bohnham Carter v postave nebezpečne "vražednej" macochy predviedla, aká veľká herečka to je. A ako sa hovorí, všetko zlé je aj na niečo dobré a keď ťa dokáže nakopnúť nepriateľ tak to je už úplne najlepšie... Milé a príjemné pozeranie ovenčené nádherným soundtrackom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)
  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno