Reklama

Reklama

Timorský sen

(festivalový název)
  • Jižní Korea Maenbarui kkum (více)

Obsahy(1)

Bývalý fotbalista Kim Won-kang má spoustu nápadů na podnikání. Všechny ale nakonec ztroskotají. Až ho jednou osud zavane do Východního Timoru, kde vidí nadšené bosé děti hrající fotbal. Když zjistí, že v oblasti není jediný obchod se sportovními potřebami, vidí v tom šanci pro rychlé zbohatnutí. Místní si ale nemůžou dovolit pár sportovních bot, ani když jim nabídne výhodné splátky.

Než se naděje, stane se z Kim Won-kanga trenér timorského chlapeckého fotbalového družstva. Film je inspirován skutečným příběhem fotbalisty Won Kwanga. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (7)

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný a oddechový film se sportovní tematikou. Dějově je značně jednoduchý a dá se říci i šablonovitý. Co je ale na tomto snímku zajímavé je jeho umístění do Východního Timoru. Právě zde se snaží hlavní hrdina - Korejec zbohatnout. Po několika marných pokusech se přeorientuje na trénovaní mladých fotbalistů. Chlapci se pod jeho vedením opravdu činí a jejich snem je podívat se na mezinárodní fotbalový turnaj v Japonsku. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

A Barefoot Dream je povedené sportovní drama, ve kterém jsou v hlavní roli nejen outsideři, ale zároveň jsou to i malé chudé děti, takže cynik by mohl říct, že komerční úspěch je zaručen. Ovšem i cynik ve mně musí uznat, že ač se to pod záplavou hollywoodských filmů nezdá skutečné, podobný příběh se čas od času vyskytne i v realitě, což je i případ základní dějové linie tohoto snímku. Když se navíc natočí slušným stylem, dost dlouho jsem uvažoval i nad plným hodnocením. Ke konci ale film tak trochu ztratil tah na branku a já se začal mírně nudit. Ne že by to bylo špatně natočené, jen celý závěr byl jako okopírovaný z tuctu jiných sportovních dramat. Proto "jen" silné 4*. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Já fotbal zrovna nežeru, ale tohle mě dostalo. Ztroskotanec pan Kim se nechá dostat dětskými srdci a najde v sobě sílu dovést tento chudý tým k vítězství na mezinárodním šampionátu. To je úchvatné. O to víc potěší, že se tohle stalo, tedy alespoň ta základní linie. A víte co? Přistihl jsem se na konci, že těm klukům hrozně fandím. No a Tuova sestřička byla rozkošná. Vůbec nelituji, že jsem si tento filmek pustil. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když si korejský fotbalový trenér v politicky nestabilním a ne právě bohatém Východním Timoru otevře krámek s fotbalovým sortimentem a nazuje část místních kluků z ulice do kopaček s úmyslem, že z nich vytvoří fotbalový tým, všemožné komplikace na sebe nenechají dlouho čekat... Bude to chtít pořádnou porci vůle, odhodlání... a štěstí. Navzdory pár zákrutám má na sobě film navlečený typický mustr (nejen) korejských sportovních dramat. Do obvyklé finální skrumáže zpomalených záběrů, vypjatých emocí a dramatických a dojemných okamžiků zesilovaných stejně laděnou hudbou, film doběhne až na pár natahovaných slzopudných chvilek prakticky bez zaškobrtnutí, v čemž mu výrazně pomáhají na korejský kousek exotické indonéské prostředí a malí snědí herečtí protagonisté. Kvalitně zpracovaný a sympatický sportovní biják. Tleskám. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fotbal je v tomto filmu podružný, spíše se jedná o malou sondu do jedné z nejchudších asijských zemí. Sondu spíše komerčně laděnou, tudíž klouzající po povrchu, přesto občas odhalující krutou pravdu. Základní dějový příběh se točí kolem životního ztroskotance, který najde smysl v pomoci partě dětí, která má výchozí podmínky k životu takové, že je předurčují k ještě většímu ztroskotání. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama