Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 4

Recenze (436)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Legendární partu si dokážu představit úplně jinou, ale chápu, že je tenhle animovaný příběh zaměřen na dětské publikum. Mě neurazil a ani nenadchnul. Nekoukalo se na to špatně. Byl tu moment, který mi připomenul legendární Nekonečný příběh. Kouzlení s mrazem bylo celkem pěkné a "zhmotňování" dětských snů také. Vypadalo trošku jako Potterovic patroni. Nejsympatičtější postavou ze všech zúčastněných mi přišel Sandman, nositel dětských snů. Netušila jsem, že taková postavička vůbec existuje. Přece jenom u nás máme poněkud jiné pohádkové postavy, které nás doprovázejí dětstvím. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nakonec z toho vzešel celkem slušný animák, kde nechybělo skoro nic, co by správný animák měl mít. Je to animák dělaný pro americká dítka. U nás se schovávání vajíček a vkládání vypadlých zubů pod polštář moc nepraktikuje, to mě zas tak nevadí. Hlavní je, že se budu bavit a něco si z toho taky odnesu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKÝ TO ROZKOŠNÝ SEN! TAK ROZTOMILÉ...TAK PLNÉ NADĚJE A ZÁZRAKŮ. PROČ, TADY JEN JEDINA VĚC CHYBÍ? DOTEK STRACHU. TEN NIKDY NEZESTÁRNE. POCIŤ STRACH…….“ /// Superhrdinská story! Dospěláci maj Avangers a děti ….Velikonočního zajíce, Vílu Zuběnku, Santu …. Strach a smůla se jim lepí na paty, ale děti nebojte se! Víra (v dobro) strach překoná! Příběh, proti kterýmu jediný dítě nemůže říct ani ,,ň“. a Dospělákům by se zase mohlo líbit zpracování. Děti daj určitě 4* a vy velicí bubáci….hoňte si ego jinde než na animácích! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdo je Jack Frost. 2.) Cože? Sandman? Tak toho taky neznám…. 3.) Santa Claus? Počkej… a jó, už vím….(chodí k sousedům a nosí děti místo kapra…). 4.) Thx za titule: ,,to jméno mám strach napsat“! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka o tom, aké dôležité je, aby deti verili v niečo, čo neexistuje. :-) Len mi je záhadou, kto bol ten piesočný mužíček? Na neho tiež veria americké decká? Aj s ostatnými členmi party to ale u tunajších detí nebude ľahké, asi len tá Zúbková víla sa tu dokázala presadiť. No nemusí to vadiť, animácia je pekná, príbeh tiež celkom ujde a občas je to aj zábavné. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Parta nepravděpodobných hrdinů - Děda mráz (protože je to kozák, tak nepíšu Santa), Velikonoční zajíc, víla Zuběnka, Sandman a Jack Frost a jejich různí henchmeni jako třeba skřítci, zubní víly nebo Yettiové se musí spojit, aby porazili zlého stína a zajistili dětem po celém světě klidné dětství :-) Originální a zábavné. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, kdy Bunnymund 'otevře' králičí noru a skočí dolů, je odkazem na film Alenka v říši divů (2010), kde kraličí nora vede do jiné dimenze. (betyn)
  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)
  • Během celého filmu je vidět úplněk, přestože děj celého filmu probíhá během několika dní. (Mrs.Blue)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama