Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 4

Recenze (436)

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka o tom, aké dôležité je, aby deti verili v niečo, čo neexistuje. :-) Len mi je záhadou, kto bol ten piesočný mužíček? Na neho tiež veria americké decká? Aj s ostatnými členmi party to ale u tunajších detí nebude ľahké, asi len tá Zúbková víla sa tu dokázala presadiť. No nemusí to vadiť, animácia je pekná, príbeh tiež celkom ujde a občas je to aj zábavné. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro děti a filmy zkrátka jenom dětinské. Legendární parta je naštěstí ten první případ a vedle dětské verze Justice League, kterou místo Supermana, Batmana nebo Wonder Woman tvoří Děda mráz, Velikonoční zajíc nebo víla Zuběnka, nabízí humor, který ocení i dospělí. Nejsem si na druhou stranu jistá, jak budou menší děti reagovat na temnotu, která tu má celkem ostré zoubky (stínoví koně jsou opravdu hororoví), a taky na to, že Zubnička, Sandman i hlavní hrdina Jacka Frost jsou v českém prostředí neznámí. Přesto je to kouzelnější film než poslední pokusy Pixaru a na tváři se mi při sledování usadil hovězí úsměv. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně umělý vzhled animace mi znepříjemnil sledování tradičního iniciačního příběhu o outsiderovi. Děj sám je pusté klišé, animace mu ještě dodává počítačový vzhled. Hlavně víla Zuběnka (či jak) vypadající jako kombinace kolibříka a zubní vrtačky byla odpudivá. Sandy, alias Písečný mužík, připomínal spíš nějakou figurku z obalu na cornflaky. A Bubák zase vzdáleného bratrance Voldemorta z větve rodiny, kterou zbytek klanu zavrhl. Vlastně mi ho bylo i líto: on přece konal dle své přirozenosti, stejně jako "kladní hrdinové". Potěšil snad jen nabušený Králík, i když byl jen převrácením svého obvyklého stereotypu roztomilého králíčka, což taky není moc novátorské. SHRNUTÍ: O postavičkách, které si hrají s dětskou psychikou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proc by ne. Trailer sice slibuje skoro az epickou jizdu a vysledek je spis jen takovy postuchovani, ale film se nikde moc nezdrzuje a zameruje se spis na tu akci, takze se to da v pohode skouknout. Parta strazcu jsou sice jen takovy poserove a urcite by se dali vybrat i lepsi postavy, ale jsou to vcelku sympataci. Takze ve vysledku docela zabavna zalezitost na jedno skouknuti. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh Jacka Frosta, česky zřejmě dědy Mráze, a pár dalších postav, pro které v českých zemích ani nemáme ekvivalent. Vcelku pěkný animák se spoustou roztomilých vtipů a postav, boji dobra se zlem a dobrodružství. Bohužel ale postrádá hlubší dějovou linku a vše je tak trochu slabší. Zdá se mi, že to mohlo být lepší a je to možná i tím, že jsem čekal něco jiného, ale musím dát nižší hodnocení, ač je to animák a ty vždy hodnotím kladně.. Určitě stojí za zhlédnutí, ale myslím, že jednou to bohatě stačí. 65% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o poslední film z dílny DreamWorks, který byl distribuován Paramoutnem. (PSJR)
  • Na efekty, ktoré vytvára Sandman, museli tvorcovia vyvinúť efektívnejšiu verziu programu OpenVDB, ktorý manipuloval a ukladal informácie, napr. pri snímaní dymu. (Greenpeacak)
  • Scéna, kdy Bunnymund 'otevře' králičí noru a skočí dolů, je odkazem na film Alenka v říši divů (2010), kde kraličí nora vede do jiné dimenze. (betyn)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama