Reklama

Reklama

Žena z pátého patra

  • Česko Žena z Latinské čtvrti (více)
Trailer 2

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, aby byl blíž své dceři, která tam žije s jeho bývalou manželkou. Tom je úplně na mizině, a tak vezme místo jako noční stráž místního zločineckého bosse. Sedí v kanceláři v suterénu a jeho jediným úkolem je stisknout tlačítko, když zazvoní zvonek. Tom doufá, že díky klidné nenáročné práci se bude moci soustředit na svůj nový román. Když se seznámí s Margit (Kristin Scott Thomas), začne být však jeho život mnohem zajímavější. Tato tajemná a elegantní vdova stanoví pro jejich schůzky zvláštní pravidla: může se s ní vidět pouze v jejím bytě v pátém patře, přesně v pět odpoledne, dvakrát v týdnu. Tom se nesmí vyptávat na nic ohledně její práce nebo její minulosti. Brzy začnou umírat lidé z Tomova okolí a on začne věřit tomu, že do jeho života vstoupila temná síla, jež trestá všechny, kteří v poslední době udělali něco špatně. Když ho policie obviní, že zavraždil svého souseda, použije Tom své návštěvy u Margarit jako alibi. Jenže následně zjišťuje, že na této adrese žila jeho záhadná přítelkyně naposledy před patnácti lety… (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (53)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Srdce buší zítra v patře, žárovka má vlákno, plyš žirafy ti to natře, žije kdo má okno." POZOR, VÝZVA! Pro zde pětkující milovníky interpretací, co artového vydolujete z mých hlubokých veršů? Na vaše myšlenkové pochody se těším v poště a abyste neřekli, že jsem pes, přihazuji ještě hyperkonsensuální melodramaticky subterciální nápovědu: "Kniha pozdě hoří v mysli, blázen smutek ručně syslí, žena není nikdy více, chorá lačná milovnice." POZOR, VAROVÁNÍ! Všem normálním divákům, očekávajícím film, na který má smysl se dívat i bez znalosti knižní předlohy. Nemá to smysl. Budete ztracení, dezorientovaní a frustovaní ještě víc než nešťastný Tom Ricks. Obsahuje totiž menší než malé množství kousků "dějové skládačky". Jako byste měli skládat obří puzzle a v dlani se vám krčilo jen pár dílků. Což je taky odtržené od reality [sic!]. Hned v úvodu mělo být varování: Pokud jste knihu nečetli, okamžitě film vypněte! Bohužel nebylo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No moc se mnou ten film nemazlil, ale že by do mně hned vrazil naplno, to taky ne. Upřimně řečeno nevím co si o tom všem mám myslet. Tvůrci si z vysvětlováním čehokoli hlavičku příliš nelámali, to by možná nevadilo. Líbili se mně herecký výkony a ze scén nejvíc ta, kdy Kristinka dávala malou domů Ethanovi a měla přitom neskutečně rajcovní pohledy. Ovšem celkově na mně film působil jako kdyby utek z nějakýho imbecária. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné knihy Douglase Kennedyho. CITÁT - Jak se Američan, profesor a spisovatel dostal až sem do Paříže?.............. Tak se to tak za doprovodu piána líně vleče, vleče a neuteče. Silně jsem se nudil a zároveň se nemohl dočkat konce abych viděl jak to dopadlo. CITÁT - Budete tu jen šest hodin sedět a můžete psát........... Já u toho seděl osmdesát minut a čekal. Pravda je taková, že se to opravdu táhlo, ale zase zlomové body byly o to víc vítány. Zvlášť když nastal den vraždy. CITÁT - Jsem tak skutečná jako ty........ Byl to divný příběh a už ho nikdy neuvidím. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, kde by se chtěl usmířit se svojí bývalou ženou a malou dcerkou. Po hádce s ní je ale v městské dopravě okraden o veškeré peníze, ale naštěstí se mu podaří najít ubytování na sekeru v malém hotelu vlastněném arabským majitelem. Ten ale nenechá amerického hosta bydlet zadarmo, a zatáhne jej do svých obchodů. Ricks ale hodlá v Paříži i psát další román, v čemž by mu mohla pomoci žena známého spisovatele, kterou potká na jednom večírku .. Uff, z tohoto filmu jsem tak nějak rozpačitej. Líbilo se mi takřka všechno - atmosféra Paříže, včetně ušmudlaného arabského hotýlku, Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, pomalé tempo, příběhová linie s dcerou, příběhová linie s podivným zaměstnáním, příběhová linie se sousedem v hotelu i majitelovou přítelkyní. Jenže všechno dohromady se mi to tak úplně nespojilo - skoro jako když tenkrát pejsek s kočičkou vařili dort, a dali do něj taky všechno dobré, a výsledek byla pěkná patlanina. Tady jsem měl velmi podobný pocit, umocněný ještě tím závěrem nezávěrem, který ve mne vyvolal pocit zbytečnosti - proč jsem se na film vlastně díval? Co mi tímto filmem chtěl Pawel Pawlikowski vlastně říct? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V poslednom case mam "stastnu ruku" na filmy, ktore ma sice zaujmu niecim zvlastnym az mysterioznym, ale to zaujatie neudrzia az vyzneju do prazdna. Je tomu tak i v tomto. Ethan je vyborny. Nejake tie ponure a zamotane myslienkove pochody a pribehy, co sa navzajom prelinaju su lakave. Zial pribeh ako celok nebol az tak zrozumitelny, bez hluchych miest, a vobec. Skoda, ze i tu musim skonstatovat, ze potencial ostal niekde skryty a nevyuzity. Polska "muza" (najma spievajuca) napriklad, bola vitanym a zaujimavym elementom. Zial, aby sa som sa ako divak bavil, to nestacilo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama