Reklama

Reklama

Slunce

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1973, 15 min

Obsahy(1)

Velice dobře udělaný film o Slunci, jeho kultu v dějinách i o odborných astronomických výzkumech se skvělým hlasem J. Adamíry a výbornou hudbou Z. Lišky. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve snímku se experimentuje s barvami a zvuky (podobně jako v jiném Haplově kousku Člověk neumírá žízní), líčí se vztah člověka ke Slunci. To je vyjeveno také jako téma náboženství, zároveň je hodně prostoru věnováno proměnnému poznání o oné hvězdě, tvůrci se dokonce nebojí nahlas vyslovit fakt, že nám nebude svítit věčně. Stejně jako stanovisko, podle kterého člověku hrozí zkáza především od něho samotného. Zajímavé a podnětné, slušné 4*. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Evoluční vývoj lidského pohledu na slunce, v doprovodu českého, chorálového mistra, perfektními halucinogenními výjevy a se skvělým výkladem. Z mýtů a fantazií se staly fakta, jejichž vyvrcholením je zjištění, že i zdánlivě nekonečná existence má svůj konec. Naprosto brilantně zpracováno. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi solidně udělaný film o Slunci, jeho kultu v dějinách i o odborných astronomických výzkumech (viděl jsem ho opakovaně na 16 mm) se skvělým hlasem J. Adamíry a výbornou hudbou Z.Lišky. Tohle vše podepřeno "tvrdým" pohledem dr. Mrkose a hopsáním astronautů na Měsíci (sic! - v té době to bylo velmi odvážné). ()

Reklama

Reklama