Reklama

Reklama

The Backwater Gospel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Western / Horor
Dánsko, 2011, 10 min

Režie:

Bo Mathorne

Hrají:

Laura Post

Obsahy(1)

Příchod hrobníka do města vždy předpovídal blížící se úmrtí. Proto jsou obyvatelé městečka Backwater poměrně vyděšeni, když jeden z nich dorazí i k nim. Kdo zemře tentokrát? (DaUr)

Recenze (63)

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas musí zaujmout už jen samotnou animací, která je nádherná. Děj zasazený do westernového městečka funguje skvěle a to díky pochmurnosti (smrt, temnota, šílenství obyvatel, které přejde v zuřivý masakr atd..), která je od první sekundy až do té poslední.. Krátkometrážní animák v této kategorii se jen tak nenajde. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na studentský film až překvapivě vyspělé, s perfektním výtvarným pojetím, které dokonale vystihuje hororovou atmosféru netolerance, strachu a nenávisti. Napětí v městečku si žádá obětního beránka a věci se poněkud vymknou kontrole. Apokalyptický krvavý závěr je dokonalou pointou tohohle animovaného kraťasu z žánrové škatulky hororu. Celkový dojem: 95 %. ()

Reklama

unagi 

všechny recenze uživatele

V prvých sekundách som sa zaľúbil do grafického stvárnenia a v posledných do celého krátkometrážneho hororu. Fakt moc dobré vyvrcholenie deja a cirkevného úmyslu. Geniálne stvárnený smrtiak, ktorý len čaká na svoju prácu v najväčšom kľude :) !! Jeden s najlepších krátkometrážnych filmíkov, ktorý sa zaťal do mojej mysle ! http://www.kratke-filmy.cz/the-backwater-gospel-eng ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*AMEN* Hlavnými atribútmi tohto krátkeho filmu sú vynikajúca pochmúrna a temná atmosféra a najmä nezvyčajná animácia, ktorá je žiadaným osviežením v záplave stereotypných animácií veľkých filmových štúdií. Malé mestečko s fanatickým kňazom, hordou poslušných ľudí, jedným odpadlíkom a... smrťou, ktorá si vie trpezlivo počkať na svoj prídel. Neobsahuje práve najoriginálnejší nápad, ale kraťas body získava za svoju vizuálnu stránku a za to, že je krásne hororový, krvavý a šialený. Verdikt v 1 vete: Výborné hororové osvieženie v podobe originálnej animácie. 23.02.11 ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle má být studentský film? Děláte si srandu? Na studentský film to bylo až moc dokonalé, zajímalo by mě, kdo je autorem.. Po celou dobu mi běhal mráz po zádech a v druhé části filmu jsem už jen nehnutě seděla a s otevřenou pusou čekala, jak to tedy nakonec dopadne.. Film perfektně ukazuje, jak jsou lidé ochotni jít za někým jako stádo ovcí a jaký vliv na ně mají prachobyčejné pověry. Otázka "Kdo zemře tentokrát?" je opravdu na místě.. Ta hudba (i hlas "hlavního hrdiny) a nádherné neokoukané animace byly dokonalé! Vážně nechápu, jak tohle mohl vytvořit nějaký student?! (Shlédnout můžete zde.) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama