Reklama

Reklama

The Backwater Gospel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Western / Horor
Dánsko, 2011, 10 min

Režie:

Bo Mathorne

Hrají:

Laura Post

Obsahy(1)

Příchod hrobníka do města vždy předpovídal blížící se úmrtí. Proto jsou obyvatelé městečka Backwater poměrně vyděšeni, když jeden z nich dorazí i k nim. Kdo zemře tentokrát? (DaUr)

Recenze (63)

unagi 

všechny recenze uživatele

V prvých sekundách som sa zaľúbil do grafického stvárnenia a v posledných do celého krátkometrážneho hororu. Fakt moc dobré vyvrcholenie deja a cirkevného úmyslu. Geniálne stvárnený smrtiak, ktorý len čaká na svoju prácu v najväčšom kľude :) !! Jeden s najlepších krátkometrážnych filmíkov, ktorý sa zaťal do mojej mysle ! http://www.kratke-filmy.cz/the-backwater-gospel-eng ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Studenstký film Bo Mathornea z dánského Animation Workshopu. Zápletka sice zavání posedlostí Eastwoodovým High Plains Drifterem a vizuální stránka zase Gorillaz nebo Hellsingem, ale dohromady to funguje výtečně. A k tomu ta hudba... A protože Undertaker je vždycky cool - a taky proto, že film má i svůj vnitřní rozměr - dostává moje vřelá doporučení a 90%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pán chce, abychom se zbavili černé ovce." Faráři v tomhle měli vždycky jasno a vhodná černá ovce, na kterou je třeba obrátit lidský hněv, se vždycky najde. Ale co když se boží synek spletl a němý funebrák se s jedním nevěřícím muzikantem nespokojí? To pak začne ta správná mela, která naprosto přesně ukazuje, že ty naše ideály humanismu platí jen v období míru. A tohle je válka, ve které mě rozhodně nedostanou. Tahle krutá pravda prostě trošku zabolí, ale mě taky pobavila. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na studentský film až překvapivě vyspělé, s perfektním výtvarným pojetím, které dokonale vystihuje hororovou atmosféru netolerance, strachu a nenávisti. Napětí v městečku si žádá obětního beránka a věci se poněkud vymknou kontrole. Apokalyptický krvavý závěr je dokonalou pointou tohohle animovaného kraťasu z žánrové škatulky hororu. Celkový dojem: 95 %. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

temnota, spalující slunce, poušt, město, kostel, fanaticky hřímající kněz, ovlivnitelní lidé, jeden kytarista, vrány, atmosféra, atmosféra, vizuál, nechutnost, pravdivost, šílenství, smrt prostě vždy vyhraje. Stejně jako vyhráli nade mnou tentokrát mladí tvůrci z Dánska. A hrobník. Backwater Gospel, doporučuji, silně ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdepak víra, ale chytří lidé, kteří ji vykládají tak, jak se jim to zrovna hodí, a stáda pitomců, co jim pak ta moudra polykají i s navijákem, to je, oč tu běží. Výborný kraťas, vskutku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tu žlutého písku svit, tu moc rudá, ti šílenství modř, či zkázy temno - neustále se divím, jak to, že na tak malém prostoru někdo dokázal barevně tak ozvláštnit dílo i tak výborné, atmosferické, krásně naanimované, s jimavočernodušně napsaným scénářem a náladou, ale ona barevná stylizace byla pro mne třešničkou na tomhle zábavném, funebráckém dortu. ps: díky ti, moeno ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu, zaujímavý štýl animácie, príbeh, hudba. Veľmi pekný odkaz na ľudskú hlúposť a ako strach dokáže ľudí oblbnúť a nie len strach ale aj dokonca Biblia a zasraný farár, ktorý strach rieši zabitím a odvoláva sa na Boha. V takej Amerike by takáto situácia bola viac ako pravdepodobná za daných okolností. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Úžasný počin s hlubokou myšlenkou. Názorný příklad toho, jak dokáže strach a fanatické projevy zmanipulovat lidskou masu, která se změní ve zvěř. A mnohdy bezdůvodně.. 90% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Parádní od Animace a Atmosféry po Zvuk a Záveračné titulky. Temné, syrové, řízné a svou podstatou tak dokonale vystihující podstatu náboženství a davu, že už jen z toho samotného mrazí. Výborné výtvarným pojetím, se spoustou nápadů v obraze i příběhu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdo je bez viny nechť hodí kamenem jako první...v Bibli se nekamenovalo, městečko Backwater však není biblické.. Až překvapivě vydařená chuťovka se skvělou atmosférou, příběhem, hudbou, animací..prostě vším. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hůrá. Už je tu konečně i můj oblíbený kraťas. A oblíbeným se dává plný počet bez zbytečného žvanění. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Aneb kam až může dojít náboženský fanatismus! V USA bych to považoval za velmi odvážné dílko. Na Dánské poměry to asi tolik nepobuřuje, ale kvalita tohoto snímku je jednoduše prvotřídní. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Doteraz som ohodnotil 5* iba zopár kraťasov (určite by som ich vedel spočítať na dvoch rukách) a dnes dva za sebou? Nemôžem si pomôcť, v The Animation Workshop to jednoducho vedia. Z Backwaterského gospelu je cítiť iróniu - myšlienku, atmosféru, žánrovú rôznorodosť (pričom u niektorých krátkometrážnych filmov je problém vôbec hovoriť o žánri) a spracovanie je tiež viac než uspokojivé. A že študentský film? Niekto tu má naozaj talent. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha (kdybych ten dojem chtěl vyjádřit přeci jenom přesněji a věrněji, napsal bych "no ty pičo"), tak tohle je opravdu bezchybná kvalitní nálož. Strhující jak příběhem, tak animací a neskutečnou atmosférou, vzniklou spojením obojího. Napínavé, drsné, tvrdé, syrové, brutální, atmosférické, děsivé. Ta křídla.... brrrr. Super. ()

Reklama

Reklama