Reklama

Reklama

Svatba mezi citróny

  • Dánsko Den skaldede frisør (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po filmu Lepší svět oceněném Oscarem přichází režisérka Susanne Bier s mimořádnou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážných témat. Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bier ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.Všechno, co je opravdu potřeba k šťastnému životu, je láska. I když si myslíme, že je po všem, možná všechno teprve začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (80)

lobo87 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier je popredná európska režisérka a jej predchádzajúci film Lepší svet sa mi veľmi páčil, preto som si pozrel aj túto romantiku. A nebol som sklamaný! Skutočne, je cítiť, že je to európska produkcia, i keď s tvárou Piercea Brosnana. Celý príbeh a postavy boli veľmi svojské a v Hollywoode by nemali šancu. Trine Dyrholm tu predviedla parádny výkon. Čo mi však vadilo a prečo nemôžem dať štyri * je stopáž. Prvá polovica mi prišla úplne luxusná, ale v druhej už je to trošku trápenie. Skrátiť aspoň o 15 minút, bolo by to ešte lepšie. Plusom bolo aj krásne prostredie a hudba.... 65% ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

♫ tippy-tippy-tay..THAT'S AMORE.. ting-a-ling-a-ling..THAT'S AMORE ♫. Tahle chytlavá melodie písně Deana Martina mně pak zněla hodně dlouho v hlavě. Příjemná letní romance, které nechybí humor a břitká ironie. Láska mezi citróny je štiplavě kyselá a hořkosladkobolná zároveň. Sluncem zalité Surriento:-)... Mě tohle lehké, romantické dílko docela hezky osvěžilo. ()

Reklama

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Podle recenzí jsem čekala průměrnou romantickou komedii. Ale říkala jsem si, je to Bierová, je to dánské. A nezklamala mě. Je to letní, světlé, osvěžující – prostě takové citrónové. Ale není to hloupé, trapné ani kýčové (popravdě toho kýče možná jen maličko), je tam i obyčejný život. I když Brosnan, no (nejsem moc na Bondy), ale ve výsledku tam sedí. Zůstal mi příjemný zážitek. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už mi bylo i hůř u podobných tragiromantických kýčů, a to navzdory celé řadě amatérských výkonů přicmrdujícího dánského potěru - klasiku odvedl nonšalantní Pierce Brosnan, něco bodů uhrála dychtivka Trine Dyrholm, ty však srážím za hošany - patrně už tehdy aspirant na oscarovou nominaci, co dostal echo v předstihu (grcající smajlík za sodomití scénu). ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Ano, je to občas trochu kýč a je to líbivé...ale pořád ještě vkusně, nepateticky natočeno. I přes tak trochu překombinovanou zápletku tento film působí velice přirozeně a pro mě mnohem stravitelněji, než například Dobrý ročník. Měl jsem náladu na romantickou komedii, a tu jsem dostal, a jsem moc rád, že to nebyla žádná teenage žvýkačka... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný překlad názvu filmu je "Plešatý kadeřník". (Cheeker)
  • Po filmu Po svatbě (2006) se jedná o druhý film režisérky Susanne Bier, jehož název obsahuje slovo „svatba“. (CarloRizzi)
  • Jedná se už o třetí spolupráci herečky Paprika Steen a režisérky Susanne Bier. (Cheeker)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama