Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pokud od toho nečekáte nic než pohádku, pak je vše zřejmě v pořádku. Ale já s touhle - místy hloupoučkou - podívanou spokojená nejsem. Film až na pár dobrých momentů překypuje tím úsilím rodičů, kteří mají ze svého "syna" jen figurku, hystericky se jej snaží nutit do všech možných aktivit, aby se jim splnila představa "dokonalého dítěte" a nemuseli se za něj stydět, nedbajíc na synovy potřeby/tužby. Tihle "dokonalí" rodiče jsou tedy tím nejhorším na celém filmu a když vezmete v potaz, že se takto chovají v 90% scén, celkový dojem je jasný. Tedy hlavně špatný. V tomhle jsem tedy za jedno s Boogeymanem, mít takové akční rodiče, tak si asi začnu hledat větev ;) Garner s Livingstonem navíc nejsou úplně nejschopnější herci a když mají hrát dvě příšerné nesympatické postavy,.. no, je to jasné. V některých scénách jsem byla rudá až za ušima, jak mi za všechny zúčastněné bylo trapně ("hudební představení", vítězný gól..). Možná si to jen beru osobně, každopádně až na dětské herce na tom opravdu nic dobrého nenacházím. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv osobně zbožňují fantasy žánr, tak tohle nebyla šálka dle mého gusta. Celková ta myšlenka, že se jim zjeví syn ukutý z hlíny a rostlin na mě působil nepromyšleně. I když samotné to povídání o jejich společném životě a o Timothyho kvalitách se mi moc líbil, tak celá ta myšlenka, začátek a konec na mě neudělal dobrý dojem. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z tohoto filmu jsou doopravdy hodně rozporuplné. Na jednu stranu se dá brát jako pohádka, na druhu stranu jako sen dospělých.. Vtipné a veselé scény se s těmi smutnými mění opravdu každou chvíli a proto je celková atmosféra snímku taková ... zvláštní. Pár doopravdy nelogických momentů (10 letý kluk, který vyleze kdovíodkud z hlíny a jemuž rostou na nohou listy, se zamiluje do asi 15 leté dívky, ...) mi přišly až komické a přemýšlela jsem, jestli tvůrci nejsou tak trochu vadní. Tento filmy by se tedy dal hodnotit z různých pohledů celou škálou hodnocení a vždy by to bylo pochopitelné.. Zhlédnutí ale určitě nebylo ztrátou času a já věřím, že se na film podívám ještě minimálně jednou a třeba změním ten svůj vlastní pohled.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělí Američané prostě takové kousky rok co rok potřebují. Peter Hedges napsal kousavě vtipné látky jako Jak na věc nebo Život podle Dana, troufl si i na hutné sociální drama (scénář podle vlastní knížky) Co žere Gilberta Grapea. Proto je s podivem, že se tentokrát vrhl na přecukrovaný příběh jednoho manželského páru, kterému to v posteli klape bez přidané hodnoty v podobě potomka. Je to milé, má to nádhernou Jennifer Garner v čele, na daný žánr velmi povedenou kameru oscarového Johna Tolla, ale jinak je to přihlouplá rodinná povídačka, která myšlenkově selhává zejména v závěru. Hřejivý lidský kousek si holt představuju trochu jinak. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jehož přijetí se odvíjí od divákovy povahy. Přistoupíte-li na jeho sentimentalitu, nemůžete si tuhle pohádku pro dospělé neoblíbit. Milý, i přes svou fantasy zápletku civilní, se sympatickými herci (včetně hlavního dětského hrdiny) a několika naznačenými jímavými metaforami. Bohužel však potenciál rodinného dramatu nepřekračuje onu pohádkovou rovinu a zamrzí absence trochu hlubšího scénáře - pak by šlo o plnorancovou podívanou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama