Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

Kopik 

všechny recenze uživatele

Spíše taková velice příjemná pohádka s lehce komediálními prvky. Nicméně musím s čistým svědomím říci, že námět a provedení bylo zpracováno parádně, herecké obsazení bylo taktéž velice příjemné. Každopádně daný film malinko sráží až přílišná naivita. Ale mohu opravdu konstatovat, že pro "vypnutí" a odpočinek lze dané dílko jen doporučit. Nicméně pokud vybíráte film dle žánrových označení zde na ČSFD, tak tím bych se příliš neřídil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hedgesovi šly postavy vždycky parádně od ruky a linie manželů, které strašně touží po dítěti, funguje na jedničku. Člověk věří Jennifer Garner i Joelu Edgertonovi každou emoci. Bohužel s onou pohádkovou linií o vysněném dítěti s listama na nohou to nejde příliš dohromady a i přes Hedgesovu snahu se mu nepovedlo tyto dvě roviny správně spojit. Dětský herec mi navíc přišel krajně nesympatický a také vztahy s ostatními rodinnými přislušníky umí Hedges napsat i lépe. Jeho nový snímek tak zůstal bohužel někde na půl cesty, jako rodinná jednohubka to však stále funguje. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv osobně zbožňují fantasy žánr, tak tohle nebyla šálka dle mého gusta. Celková ta myšlenka, že se jim zjeví syn ukutý z hlíny a rostlin na mě působil nepromyšleně. I když samotné to povídání o jejich společném životě a o Timothyho kvalitách se mi moc líbil, tak celá ta myšlenka, začátek a konec na mě neudělal dobrý dojem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá pohádka, která se však velmi sympaticky netváří nijak nabubřele a nepůsobí na mě velkohubým falešným tónem jako je tomu například v Koupili jsme Zoo. Vzhledem k tomu, že kýč mi opravdu nevadí, herci byli ve svých jednoduchých roličkách prostě příjemní a splněné sny je vždycky hezké sledovat, jdu na tři. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Timothy je dítě, které se zjevilo za silné bouřky a nikdo neví, kde se vzal, ale jedno je jisté. Ať už jsou si to hlavní hrdinové ochotni přiznat nebo ne, tak tenhle ne tak úplně obyčejný chlapec změní navždy jejich životy. Miluji rodinné filmy, a když je v nich trochu tajemna, tak tím lépe. Tenhle film patří přesně k těm filmům, na které se rád podívám, a které si i dokážu užít. Nedělá mi totiž problém přistoupit na nápad tvůrců a hrát s nimi tu jejich hru až do konce, a tenhle film byl navíc příjemný, neuvěřitelně milý, hřejivý, lidský a tak trochu i sentimentální, a to jsou přesně ty vlastnosti, které film dělají z mého pohledu lehce stravitelným. Dalším kladem filmu jsou potom herecké výkony. Představitel hlavní role mi byl nesmírně sympatický a věřil jsem mu všechna slova i gesta celkově mi imponoval, což je ale možné říci i o ostatních hercích. O tomto filmu tak ve výsledku platí, že je to film, který má srdce i duši, a díky tomu je filmem, na který jen tak nezapomenu a který bude v mých myšlenkách poletovat ještě hodně dlouhou dobu. Tenhle rodinný fantasy snímek se opravdu povedl a hodnotím ho lepšími čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama