Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Kopik 

všechny recenze uživatele

Spíše taková velice příjemná pohádka s lehce komediálními prvky. Nicméně musím s čistým svědomím říci, že námět a provedení bylo zpracováno parádně, herecké obsazení bylo taktéž velice příjemné. Každopádně daný film malinko sráží až přílišná naivita. Ale mohu opravdu konstatovat, že pro "vypnutí" a odpočinek lze dané dílko jen doporučit. Nicméně pokud vybíráte film dle žánrových označení zde na ČSFD, tak tím bych se příliš neřídil. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů kde je síla prožitku přímo úměrná toleranci diváka k patosu. U mě obvykle není moc vysoká, a tahle naivní pohádka z tradičních trumfů vytáhla akorát povedený hudební motiv a zajímavou zápletku, takže opravdovost prohrála technickým K.O. ještě někdy před polovinou. Režisér promrhal potenciál jenž se mu nabízel. Jediné emoce na plátně předvádějí polohysteričtí rodiče - zbytek je prakticky sterilní. Timothy se sice narodil s roztomilým obličejem, ale to je tak asi všechno. Křečovitě si drží stále stejný výraz, a o přirozenosti jeho herectví se vůbec nedá mluvit. Odd Life of Timothy Green je falešnými emocemi přepálený sluníčkový film, zoufale toužící být kouzelným, ale přitom je téměř trapným. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštní a poutavý, ale taky neobyčejně nudný. Marně jsem dumal, co že tím chtěl básník říci. Nakonec jsem se rozhodl, že to byl jen takový výkřik do tmy v touze natočit nevšední dílo. To se sice podařilo, dozvěděli jsme se, že i divní lidé mohou být zajímaví, že většina nemusí mít vždycky pravdu, a že outsider nemusí být vždy ten, co stojí stranou- ale to už jsme věděli. Takže nic nového pod sluncem. 65% ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z tohoto filmu jsou doopravdy hodně rozporuplné. Na jednu stranu se dá brát jako pohádka, na druhu stranu jako sen dospělých.. Vtipné a veselé scény se s těmi smutnými mění opravdu každou chvíli a proto je celková atmosféra snímku taková ... zvláštní. Pár doopravdy nelogických momentů (10 letý kluk, který vyleze kdovíodkud z hlíny a jemuž rostou na nohou listy, se zamiluje do asi 15 leté dívky, ...) mi přišly až komické a přemýšlela jsem, jestli tvůrci nejsou tak trochu vadní. Tento filmy by se tedy dal hodnotit z různých pohledů celou škálou hodnocení a vždy by to bylo pochopitelné.. Zhlédnutí ale určitě nebylo ztrátou času a já věřím, že se na film podívám ještě minimálně jednou a třeba změním ten svůj vlastní pohled.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásna nenásilná rozprávka o hodnotách života a láske. Najväčšou výhodou celého filmu je, že nie je patetický ani sentimentálny. Je síce nepravdepodobný, ale pritom krásny. Jeseň bola málokedy v nejakom filme zobrazená tak pekne. Ústredné duo Garner a Edgerton nemohli byť roztomilejší a mladý CJ Adams bol na to. že hovoril múdrosti neuveriteľne znesiteľný. Čo deti v takýchto filmoch dokážu v poslednej dobe málokedy. Hedges má za sebou množstvo výrazných projektov a preto som rád, že vo filme vidieť kus dobrého autorského zámeru. V určitom smere veľmi krásny, nenásilný film, ku ktorému sa asi už nikdy nevrátim, ale ktorého projekciu som si úprimne užil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama