Reklama

Reklama

Tik ťak

(neoficiální název) (studentský film)
  • USA Tick Tock
Krátkometrážní / Akční / Drama / Romantický
USA, 2011, 5 min

Co dělat, když vám zbývá pouhých pár minut života a vy o tom dobře víte? Dostane přednost rodina, partner, nebo něco jiného? Prostřednictvím jednoho čtyřminutového záběru snímek zachycuje tuto situaci u běžného mladíka, který stíhá vše. (DaUr)

Recenze (97)

Erico 

všechny recenze uživatele

Nedokáži tendle krátký film popsat lépe, než ho popisuje citace na konci.. Almost everything--all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure--these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart. Steve Jobs ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o studentský film, je to asi nejlepší kraťas jaký jsem kdy viděl. Na první shlédnutí je sice těžké všechno vstřebat, ale film má všechno, co má pořádný kraťas mít. Je to rychlé, výstižné, dramatické, úderné, strhující a hlavně to má vynikající námět, který nám na jeden záběr dokáže jak si uvědomíme pomíjivost našeho života a jak rychle měníme své hodnoty, hledíme-li tváří v tvář smrti. ()

Reklama

Dino13 

všechny recenze uživatele

Tik, ťak, tik, ťak…… Slyšíte to taky? Každou vteřinou náš život utíká. Než se mnozí z nás nadějí a uvědomí si, že čas jde neúprosně dopředu, jsou již za ,,zenitem“. A to na to mají celý život! Emit, hlavní postava se však v jednu chvíli dozví, že mu zbývá posledních pár minut! Jak takový člověk reaguje? Vzdá to? Nebo se ještě snaží udělat to nejdůležitější! A jaký jsou jeho nejvýše postavené hodnoty v životě? U tohoto krátkometrážního snímku je potřeba pochválit jak za vizuální provedení (bez střihu a pozpátku), tak i za skvělý nápad námětu! Bravo, Ien Chi! S pěti minuty ses vypořádal bezchybně! …tik, ťak, tik, ťak! 88% ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Pointa je prozrazena hned v úvodu a asi i právě proto je to tak dobré - protože tohle téma už bylo zpracováno několikrát, režisér zcela správně předpokládal, že kdyby vsadil vše na závěrečné odhalení, film by tak degradoval. A tak tenhle problém obešel tím, že to celé "pustil pozpátku". Výsledkem je nejlépe natočený snímek na dané téma, který se sám nese v duchu závěrečného citátu Steva Jobse a ukazuje tak opravdu jenom to podstatné. A na to není potřeba víc, než těch 5 minut. Vynikající, skvělé, dojemné. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Krátké, úderné, jednoduché a i docela originální nápad(=námět + provedení). Kamera je na studentský film skvělá. SPOILER: Vyříkání učiteli mi tam nesedělo, telefonát domů neutrální, ale zase holka a kreditka velice trefné. PS: dle "návodu" v odkazu jsem si to dal taky 2x :) [80%] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavního hrdiny, Emit, je pozpátku time - anglické slovíčko pro čas. (T-pack)
  • Celý film je natočen na jeden záběr. (DaUr)
  • Snímek byl promítnut na festivalu 2011 Emory Campus MovieFest, kde získal ocenění za nejlepší film. (DaUr)

Reklama

Reklama