Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Legas 

všechny recenze uživatele

Začátek mě natěšil na vskutku napínavý, zajímavý, místy docela hnusný a možná i inteligentní horor, který si občas střílí ze svého vlastního žánru (podobně jako Vřískot 2). Bohužel přesně po uplynutí 1 hodiny je všechno tajemné vyzrazeno a film už není ani napínavý, ani zajímavý, vůbec strašidelný, nekoná se žádná šokující pointa, ani super-akční finále. Prostě všechno dobré urychleně vyšumí. Poslední záběr filmu mě pobavil poněkud nehororovým způsobem - příjemně mě rozesmál. Ještě by mě zajímalo, jestli ten úvod se starým vozem byl poctou Spielbergovu Duelu nebo prostou vykrádačkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná první polovina filmu vás všemožně láká, aby jste skutečně věřili, že se jedná o velice dobrý film. Jenže zde jsem měl dojem – čím víc se blížil závěr filmu, tím to bylo horší a nudnější. Herci hrající sourozenecké duo byli příjemným překvapením, jejich výkony bych společně s tím starým auťákem a vyzdobeným sklepením kostela vyzdvihl asi nejvíc. To je ovšem tak vše. Těch několik laciných hlášek, gumových efektů tomu už moc nepomohlo. Navíc se tvůrcům vůbec nedařilo maskovat ty velké díry ve scénáři, kterých tam bylo požehnaně. 5/10 ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeepers Creepers nie je najstrasidelnejsi film za posledne roky, ani nahodou. Tam by som dal inych kandidatov - Kruh, 30 days of night ..... Spociatku, ako film zacina, buduje reziser Victor Salva celkom strasidelnu atmosferu, umocnenu nastupom monstra, ktore fakt malo nieco do seba. Akurat, ze v druhej polke filmu sa z mne neznamych pricin zvolni atmosfera, a nastupi akcnejsia cast filmu. Jeepers Creepers ma aj sympaticke herecke vykony, a zaver filmu sa nesie v style Terminator 1, co je urcite plus, lebo je to temny a drsny zaver. 76 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vynikajúca, v druhej to už pokulhávalo a samotný strašiak nebol vôbec strašidelný, hoci pár odrezaných hláv mohlo pred dvadsiatimi rokmi ešte vystrašiť. Ale chválim Ginu Philips, o ktorej som si myslel, že to je nejaká pekná pubertiačka a ona hoplá už 31 rokov mala v tomto filme. Vo filme sa vyskytne dosť veľa nelogických rozhodnutí, to sa dá odpustiť, ale aj zle natočených scén, napríklad chlapec padá dole rúrou hlavou napred a spadne na chrbát... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Začátek je skoro horrorový sen. Vír okolních událostí je krásně tajemný a s mrazivým napětím vyvstávají otázky co to dělá, proč to dělá, co je zač a chce nám ukousnout hlavu? Každý sen ale jednou končí a ten s názvem Džíprs Kríprs to má za sebou asi po půlhodince. Nevím čím se režisér nadopoval, ale vážná a napínavá struna výrazně zjemnila. Film ubral na seriózitě a co se přehnat dalo, to se taky přehnalo. Z dvojsečného dojmu se tak víc než průměr bohužel nevykouzlí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • International Horror Guild ocenil snímek cenou IHG v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Keď Darry (Justin Long) padne cez železnú rúru dole do podzemia kostolu, nikde v jeho okolí nie je ani jedno telo. Nedáva to však zmysel, pretože niekoľko sekúnd pred tým hádzal Creeper do diery telá zabalené v bielej plachte. Logicky by teda mali ležať dole na rovnakom mieste, kam dopadol Justin Long, no nie sú tam. Všetky mŕtvoly sú pekne poukladané na stole, niekoľko metrov od miesta dopadu. (tXtX)

Reklama

Reklama