Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Skupině přátel se povedlo z mikrovlnky vyrobit zařízení, z něhož lze posílat zprávy do minulosti. Zatímco provádějí své experimenty, organizace SERN, která se sama zajímá o cestování v čase, skupinu vypátrá a hrdinové si musí dát pozor, aby se SERN nezmocnil jejich zařízení nebo jich samých. Anime je adaptací interaktivního sci-fi románu pro herní konzoly. (Janko666)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (63)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný romantický příběh se scifi prvky. Některé ty holky tam byly na zabití, ale přežijeteje, protože cestujete časem a chcete zachránit svět a svou milovanou, ne? :-) Občas mě to moc nebralo, ale naopak někdy to bylo milé a zajímavé. Není na škodu zkusit prvních pár dílů, abyste zjistili, jestli je to váš šálek kávy. Silné 3*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dlouho se to tváří jako sofistikovaná komorní víceméně konverzačka party „geeků“ (a jednoho předobrazu Ricka Sancheze v podání doktorovského Tennanta) během jednoho parného léta nad pravidly a možnostmi cestování časem/paralelními instancemi, pak se to nějakou dobu přetvařuje jako stále komorní a osobní napravovačka předchozích chyb a boj proti nezvratnosti osudu (kde již v případě potřeby jsou některá pravidla ignorována), aby se nakonec ukázalo, že nešlo o nic více než emocionální vztahovou pohádku, protože se v závěru trapnou deus ex machinou popírají nastavená pravidla úplně. Půl seriálu je to „cesta tam“ a půl zase „cesta zpátky“, kde mezi úvodem a finále mohlo být stejně tak o dvacet epizod méně jako o dvacet více a nemělo by to zápletkou na nic vliv. Když to však samo sobě podrazí nohy a přestane to fungovat jako „časové sci-fi“, tak to drží nad vodou, a nutno uznat že zdárně, postavy. Ty jsou natolik sympatické, že díky nim to drží pohromadě. První třetina je zdaleka nejlepší, navozuje pocit paranoi (jakkoli podpásově mnohdy tím, že všichni nosí po několik týdnů/světů/realit neustále stejné oblečení), dává do placu dobrá témata i pravidla cestování časem (jde o derivát nápadů z jiných děl/teorií, ale ne nezajímavý) a člověk jí odpustí, že spoustu okatých časohrátkových obezliček prokouknete právě proto, že si tvůrci pohrávají s teoriemi, které znáte či jste je viděli/četli zpracované jinde. Pokud byste se tedy nechali nachytat některým z online žebříčků „nejlepších filmů/seriálů o cestování časem“, kde toto anime často figuruje, hrozí nemalé zklamání, protože „sci-fi o cestování časem“ to sice je, ale kvůli druhé polovině a především pak závěru ne příliš dobré. Pokud vám však tohle je jedno a akceptujete, že cestování časem je tu pouhý prostředek "jak se dostat postavám na emocionální kobylku", tak to doporučit jednoznačně lze. Na nich to totiž staví. Tuturůů! ()

Reklama

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší počin tohoto roku co se anime tvorby týče. Napínavé od prvního momentu a ta cesta 24 díly vás prostě donutí sedět na židli do posledního závěrečného momentu rozuzlení. A pozor - divák musí PŘEMÝŠLET, nejen koukat. Musím říct, že obě hlavní postay, geniální tsundere Kurisu i "Mad Scientist" Okarin mě uchvátily, je to parádní dvojka a nadto v laboratorních pláštích, cože je ehm... moje srdcovka. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když propadl Okabe Rintaró nebo Hóóin Kjóma paranoie, přičemž to vůbec neznamenalo, že po něm nejdou, posílal své SMS do (nespoiluju), nechával se šokovat změny reality, které působily (nespoiluji), ani ve snu by mě nenapadlo, že koukám na harémovku. Rozplétání neznámého, snaha pochopit šílenství okolo, kterou jsem sdílel s hlavními hrdiny i strach, že SERN udeří - vše mě chytlo. Navíc, zdejší hrdinové by mně k sobě táhli, i kdyby se jim nedělo vůbec nic. +++++ Dosud jsem v žádném díle neměl možnost poznat hlavního (ani vedlejšího) hrdinu, který si hraje na šíleného, geniálního vědce, zatímco v skrytu duše dobře ví či tuší, že mu genialita chybí, psychiatr by o něj nejevil zájem a povahu má v zásadě dobráckou. Jeho obézní, rozvážný kolega, měl snesitelné množství odchylek, navržených s určitou schopností vcítit se do lidí s nadváhou. Ani naprostá většina hrdinek nepředváděly chování, jež by uráželo žánrový (sci-fi thriller) vkus. Pro mě s výjimkou příliš často se vyskytující Mayuri. +++++ To platí (a teď již SPOILUJI) pro část "odhalovací". V okamžiku, kdy jsou již odhaleny principy posílání zpráv zpět a Okabe začne napravovat minulé "chyby", seriál ztrácí napětí, zepizodní, zvolní v tempu. Chyb je mnoho, napravují se postupně a pomalu, přičemž napravení vede ke zlu ještě horšímu, takže se musí nápravy resetovat a seriál se ocitá na začátku, ovšem nyní již všemu rozumíme a jsme připraveni fatalisticky přijmout osud, nevyhnutelný. Finální Deus ex i toto popře: některé věci holt napravit jdou. Kupodivu hlavně ty nejvíce traumatizující. No, OK. (a již zase NESPOILUJI) +++++ Je to především exkurze do duší dívek a přepjatá emocionalita, jež vzala (thrillerovou) duši seriálu, po které již jen tu a tam se střídavými úspěchy opět sahal. Mohly být hvězdy navíc, takto jen silné ***. ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, ktoré nie je len o technických objavoch a vede ale o formovaní charakterov, ich vzájomných vzťahov a bežných každodenných úkonoch. Koncept cestovania v čase je v Steins; Gate podaný nezvyčajným spôsobom a to hlavne motiváciou hlavných postáv meniť minulosť nie pre dobro sveta ale pre ich vlastné potreby. Avšak zákony kauzality platia v každom prípade, takže i zdanlivo malé priania spôsobujú veľké zmeny vo vývoji najdôležitejšieho zámeru charizmatického hlavného hrdinu, ktorý sa miestami dostáva až za hranicu jeho vízie seba samého ako "mad scientist". Dialógy sú čiastočne poňaté s veľkou dávkou sentimentality, čo je typicky japonské ale nepovažujem to za závadu. Vizuálna stránka anime je skutočne skvelá. Prepracované pozadia s čistou nepestrou farebnosťou, krásnymi kompozíciami a zábermi z mnohých uhlov, to všetko robí obraz veľmi zaujímavým. Steins; Gate je anime na úrovni. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je adaptací stejnojmenné mangy ilustrátora Sarachiho Yomiho, která začala od 26. 9. 2009 časopisecky vycházet v magazínu Monthly Comic Alive, aby na ni v magazínu Monthly Comic Blade o několik měsíců později navázala série druhá ilustrovaná Kenjim Mizutou s podtitulem "Bōkan no Rebellion". (Conspi)

Reklama

Reklama