Reklama

Reklama

How Wings Are Attached to the Backs of Angels

Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 1997, 10 min

Režie:

Craig Welch

Hrají:

Louise Leroux

Recenze (4)

ZuzkaZ 

všechny recenze uživatele

Úchvatná temná surrealistická hříčka oděná v černobílém hávu. Fantaskní a lehce morbidní atmosféra mně trochu připomínala krátkometrážní snímky Raoula Servaise. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

No tak vida kluka kanadského ! Zpočátku trošičku Escher, poté maličko Zeman, no a pak už sám autor.A sťatá hlava-lebka to vše ohraničí.Fajn ! ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Po dvou hořcežertovných taškařicích - do třetice ejhle okřídlená bezeslovná krása, ryzí surreartík kanadského UMĚLCE Craiga Welche... Každému andělského co jeho jest... - - - P.S. K radosti i smutku zde: http://www.youtube.com/watch?v=NRHVzbJVx8I (Díky za tip milé Swansea... :-) - - - P.P.S. Ještě jedna parafráze pro fandí(l)ky! Úžasné spojení andělského s... Užívejte s masivním náporem! ;-) - http://www.youtube.com/watch?v=-YQ4WvIGDWc&NR=1 (Dvojté díky rozmilé Swansea!) - - - - - (Poprvé viděno 21.3.2011 na YouTube, hodnocení a komentář zde jako první - 22.3.2011) NAHLÉDNĚTE I OSTATNÍ MISTROVU TVORBU! JSOU ZDE ZMÍNĚNÉ I S ODKAZY NA WEB VŠECHNY TŘI KOUSKY! ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle surreálný animovaný kraťasy a doufám že jich pořád bude k vidění co nejvíc a všechny tak povedený jako tady tenhle. Toto je výsostně artová záležitost, surreálný sen, který vychází z černobílých hříček M.C. Eshera, Lynchových raných animací a srší notnou dávkou progresivity, vytříbeného cítění a nadšení pro věc. V celém filmu je znát fascinace anatomickou stavbou lidského těla, respektive jejím znázorněním ve starých učebnicích mediků. Toto je poté přivedeno do křehce niterné roviny obdivu ženské krásy a zároveň průběžně narušováno...zlem? pochybnostmi? strachem? Tenhle film je jeden velký labyrint...světa? Ale nechme planého filozofování. Jednoznačné doporučení, zejména pro vysoce citlivé a vnímavé diváky. Paráda. 10/10 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama