Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit vo svojej prvotine dostanú chuť na syr a preto sa rozhodnú vybrať na mesiac, pretože aj malé dieťa vie, že mesiac je celý zo syra. Spravia si po domácky urobenú raketu a vyberú sa tam. Lenže syr na mesiaci nechutí ako žiaden syr dostupný na zemi a k tomu všetkému sa im do cesty pripletie automat, ktorý sa snaží udržať na mesiaci poriadok a má sen stať sa lyžiarom. Ako zoznámenie sa s postavičkami a s tým čo majú a naopak nemajú radi dostačujúce. Aardman predstavil svojich dvoch ostrieľaných hrdinov vo veľkom - vesmírnom háve. Len tomu chýba niečo čo už nasledujúce filmy Nicka Parka majú. Dynamika a fantastické finále. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* příhody vynálezce Wallace a jeho psa Gromita začínají právě tímto kraťasem. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Když chcete, tak si ho můžete pustit třeba ze serveru UlozTo a nezapomeňte k němu přikusovat sýr nebo aspoň krekr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

První z delších kousků Wallace & Gromita z produkce studia Aardman Animations v Bristolu. Dalšími pak byly ´The Wrong Trousers´ (1993), ´A Close Shave´ (1995), ´The Curse of the Were-Rabbit´ (2005) a ´A Matter of Loaf and Death´ (2008). Nick Park začal připravovat tento film jako závěrečnou práci na škole. Práce postupovala pomalu, mezitím dostal práci u Aardmanů, takže film dokončil pod jejich hlavičkou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je výrazně slabší, než ostatní kraťasy s touhle dvojkou. Nic moc příběh, není to ani moc zábavné a vlastně je to i docela bez nápadu (zejména v druhé polovině). Stopáž je ale příjemná a je zajímavé sledovat, jak se animace v pozdějších filmech zlepšila. Na rozjezd je tenhle výlet na měsíc ze sýra docela fajn. Ta znělka je vyloženě geniální. 70%. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

There's NO CHEESE Gromit. Not a bit in the house! Nedávno jsem byl v Londonu... na výletě protože Bank Holiday... jsou Bank Holiday, že. No což o to na tom není nic tak extra, ale koupil jsem si dvd W&G. Nick Park tam ukazoval jak to všechno vzniklo a jak vznikaj další příběhy. Nick to dělá s takovou láskou a citem UFF. Stačí si uvědomit, že za 1 den udělaj tak 8 vteřin dialogu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno