Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

takovej menší předchůdce filmu Já, legenda ..narozdíl od něj ale člověk přesně neví co stojí v pozadí skutečnosti, že všichni lidé( krom jednoho) jsou pryč..spoiler! tomu, že zatim stojí nějaký experiment, který se odehrával v nějaké laboratoři, díky níž nastala na celé zemi nějaká "změna" (snad i v celém vesmíru)ještě moc nepřidá fakt, že jediný způsob jak zabránit další změně je zničení laborky-to ale nedává žádnej smysl, protože změna byla vyvolána lidmi a teď, když tam žádní nejsou má dojít k další ..to je dost nelogický ne?. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak toto som si myslel, že už nikdy neuvidím! Ešte nedávno som sa pýtal brácha, že ako sa volá film z nejakého osemdesiateho roku o chlapíkovi, čo bol sám na zemeguli, kedˇ tu, znenazdajky som naň nechtiac náhodne narazil a tak som mal možnosť po 25 rokoch vzhliadnuť tento skvelý apokaliptický unikát po druhý raz, ktorý bohužial kazila len tá hrdzavá kurva a ten nesympatický Maor Api ! ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* a máme tu jednu starší postapokalyptickou scifárnu z Nového Zélandu a kupodivu musím říct, že nebyla vůbec špatná. Minimálně první půlhodinka měla velmi slušnou atmosféru a představoval jsem si jak, bych se choval na jeho místě sám. Od filmu nečekejte žádné extra akce, a když tak jen v komorních duchu. Hlavní je, že zmizení lidí je vysvětleno, takže po skončení Vám nebude vrtat hlavou o co tam vlastně šlo - jak to občas bývá:-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Treba si dať pozor, čo od filmu očakávate. Ak sa pozeráte nadšene na zaujímavý plagát, tak na niečo také zabudnite. Ticho na zemi je film, ktorého obsah zhrnutý hore presne vyjadruje, ako film bude vyzerať a čo od neho čakať vzhľadom na rozpočet. Hlavná postava chodí po vyprahnutom meste, hrabe mu z toho, potom stretne ďalších preživších, riešia typicky ľudské problémy ako napr. sex s poslednou ženou na zemi atď. Záver je dosť divný, neviem, či nevznikol práve kvôli tomu, aby sprevádzal film zaujímavý plagát. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jestli nenocujete někde uprostřed Sahary, tak vás určitě nemůže potkat to samé, co vědce Zaca ze snímku The Quiet Earth, který se jednoho dne probudí a zjistí, že se zřejmě stal posledním zástupcem lidské rasy na Zemi. Je tedy logické, že prakticky celý film stojí na jediném herci a pokřivené psychologii jeho postavy, ale tak kdo z nás by se neprohlásil prezidentem celé planety? (což je mimochodem parádní scéna a nesmím zapomenout na hledání Boha za pomoci brokovnice v kostele). Pak přicházejí na scénu další přeživší a člověk začíná kroutit hlavou nad jejich chováním. The Quiet Earth je zajímavý snímek se slušnými hereckými výkony a řadou zajímavých scén, ale i přes svoji délku (zhruba 90 minut) je až moc rozvleklý. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)
  • Scéna, v ktorej Bruno Lawrence bezcieľne blúdi prázdnymi ulicami a hrá na saxofón, je odkazom na jeho detstvo, keď ukradol jeden saxofón a neskôr ho kvôli výčitkám svedomia vrátil. (Karush)
  • Počas autonehody sme mali možnosť vidieť na kapote auta producenta Sama Pillsburyho, ktorý zoradil vedľa seba všetky kreditné karty. Považoval to za menší vtip, lebo celý svoj osobný úver vložil do filmu. (Karush)

Reklama

Reklama