Reklama

Reklama

Fu chou zhe zhi si

  • Hongkong 復仇者之死 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kit, 23-ročný mladík, sa zamiluje do peknej, ale mentálne zaostalej Wing. Keď Wing znásilnia policajti, Kita ovládne hnev a začína dychtiť po pomste... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud si hoch s těžkou mozkovou dysfunkcí nabrnkne dívku s dawnem, je z toho neuróza jako trám. Než se však ty dvě hrdličky stihnou vzájemně pořádně oslintat, zaujmou její katalogové kozy sympatického, neohroženého strážce pořádku, který považuje sex s postiženými za roztomilé povyražení, jemně se to zvrhne a než se nadějeme, doplní naší slaboduché hrdince per vaginálně bílkoviny polovina Hong Kong PD. To by asi docela těžce rozchodil i mentálně stabilní jedinec, a tak mladík povolí uzdu své psychóze a začne kapku vyšilovat, ačkoliv se zdá, že si to jeho milá docela užila, protože se ani na okamžik nepřestala přiblble usmívat. Nebo je jen nějaká divná. Nicméně je z toho opravdu vytříbený, originální ťamanský kousek nešetřící kečupem, který rozhodně mentála mého formátu neurazil! Dokonce jsem se i náramně posmál nad jeho zpěvným titulem, když jsem si zauzloval jazyk poté, co jsem se snažil natrénovat nákupní repliku, kterou bych vybalil na pokladní v Cinestaru: "Jednou na osm na Fungsaučečisej!". ** "Prosím???". ** "OK. Tak nic. Půjdu tedy potřetí na HerypotratSishendeShengwu II." ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý kriminálne ladený thriller. Má dosť dobrý príbeh o duševne jednoduchom mladíkovi, ktorý sa živí predajom buchiet v malom pouličnom obchode a zapáči sa mu miestne dievča, ktoré je na tom mentálne podobne a jeho city mu opätuje. Po smrti jej starej mamy jej chce pomáhať, ale po jednej nepríjemnej udalosti skončia na policajnej stanici a tu ju znásilní pätica policajtov. Ale mladík to len tak nenechá. Spracovanie je celkom slušné, spočiatku to vyzerá na zaujímavú drsnú kriminálku o vyšetrovaní brutálnych vrážd, ale po chvíli sa to vyberie inou cestou, ktorá mi ale tiež celkom vyhovuje. Určite sa z toho dalo získať ešte o niečo viac, celkovo to pôsobí pomerne nedôveryhodne a niektoré časti mi prišli zbytočne skratkovité, hlavne vzťah medzi hlavnou dvojicou, čo by filmu pridalo na emóciách a k hlavnému hrdinovi som si ani nestihol nájsť cestu, ale zase pozerá sa na to dobre, aj kvôli krátkej dĺžke si to udržuje dobrú dynamiku, nájde sa tu viacero výborných scén a rozhodne musím pochváliť záver, ten sa vydaril. Celkom spokojný som aj po tej drsnej stránke, síce ma mrzí, že obetí tu moc nie je a navyše sa zabíja po jednom, takže by som ocenil nejakú väčšiu sekvenciu, ale zase úvodné likvidácie pôsobia surovo a navodia tú správnu atmosféru a tým neskorším zase nechýba nápad a hlavne ten spomínaný nekompromisný záver za sebou zanechá dobrý dojem. A k tomu samozrejme aj nejaká tá policajná brutalita. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto mi neprekážal, ale hlavné duo si ma dostatočne nezískalo a ani záporáci nepôsobia až tak moc nepríjemne, ako by mohli, takže zostáva hlavne to základné rozdelenie na stranu dobra a zla. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, zaujímavá vizuálna stránka, síce spomalené scény sa mi do tohto žánru moc nehodia, ale tieto sa celkom vydarili, ani atmosféra nie je zlá, tu nemám väčší problém. Takže určite sa to dalo podať aj lepšie, ocenil by som kvalitnejšie vykreslenie postáv a aj tej akcie mohlo byť trochu viac, ale bavilo ma to a to aj po opakovanom pozretí, takže dobré hodnotenie si to u mňa zaslúži. 70% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nová HK CAT III záležitost. Brutální, krvavá a krutá cesta za pomstou mladíka, který byl kdysi se svoji přítelkyní zneužit na policejní stanici partou zvrhlých policajtů. Vše začíná jako drsná kriminálka, než se změní v 30 minutový flashback, co se tehdy na policejní stanici dělo a posledních 30 minut přejde v brutální akční jízdu, kdy si jdou obě strany po krku a nikdo si nebere s nikým servítky. Servítky si neberou ani tvůrci s divákem a některými exploitaičními scénami mu přivádějí trauma a krátké zástavy srdce. Hong Kong po letech jasně definuje CAT III označení svých krutých filmů a tento snímek v novém hávu po letech dokazuje, že si nezadá nic se svými krutými bratříčky z let 90.tých ... Špičkově provedené, extrémně násilné, šílený tlak na diváka, smutné, depresivní ... Excelentní kamera a herecké výkony. Pouze pro otrlé diváky!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ještě půl hodinu po zhlédnutí tohoto hongkongského majstštyku stěží popadám dech. Není totiž nad nekompromisní thriller, sledující krvavou cestu za pomstou mladíka, který se společně se svou milovanou dívkou stali oběťmi selhajícího policejního systému. Nečekejte ale něco ve stylu Parkovy trilogie, tenhle snímek si jde vlastní pěšinou. Nutno říct, že pěšinou opravdu krvavou, diváka nešetřící, navíc lemovanou vyvrhnutými lidskými plody. Revenge: A Love Story ve vás vyvolá spoustu různých pocitů a dojmů: hnus, nenávist, lítost, zadostiučinění a navrch možná pěknou depresi. Dlouho jsem neviděl něco, aby to se mnou takhle silně zamávalo, snad jen korejský I Saw the Devil. Už od prvních minut má kulervoucí start a až do závěrečných titulků vás nenapadne si provětrat vaši zpocenou zadnici. Celé to podtrhává úžasná hudba a neskutečně vymazlená kamera, která v několika momentech doslova kouzlí (tekoucí krev ve spárech bílých dlaždic). Ale dost vysilujícího popisování, přestaňte číst tyhle kraviny a pusťte si tuhle excelentní záležitost, která termínu odplata dává zcela nový rozměr. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu sledujeme výborně vystavěný detektivní příběh, který už se (stejně jako já) nemůže dočkat toho grandiózního exploatační finále, ale bohužel zde nemáme tu čest ani s I saw the devil, ani s Posledním domem nalevo. Tady lze vidět jen naprosto promarněnou šanci na pořádnej film. Chybí tomu emoce, chybí tomu syrovost a chybí tomu spád. Škoda... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama