Reklama

Reklama

Fu chou zhe zhi si

  • Hongkong 復仇者之死 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kit, 23-ročný mladík, sa zamiluje do peknej, ale mentálne zaostalej Wing. Keď Wing znásilnia policajti, Kita ovládne hnev a začína dychtiť po pomste... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud si hoch s těžkou mozkovou dysfunkcí nabrnkne dívku s dawnem, je z toho neuróza jako trám. Než se však ty dvě hrdličky stihnou vzájemně pořádně oslintat, zaujmou její katalogové kozy sympatického, neohroženého strážce pořádku, který považuje sex s postiženými za roztomilé povyražení, jemně se to zvrhne a než se nadějeme, doplní naší slaboduché hrdince per vaginálně bílkoviny polovina Hong Kong PD. To by asi docela těžce rozchodil i mentálně stabilní jedinec, a tak mladík povolí uzdu své psychóze a začne kapku vyšilovat, ačkoliv se zdá, že si to jeho milá docela užila, protože se ani na okamžik nepřestala přiblble usmívat. Nebo je jen nějaká divná. Nicméně je z toho opravdu vytříbený, originální ťamanský kousek nešetřící kečupem, který rozhodně mentála mého formátu neurazil! Dokonce jsem se i náramně posmál nad jeho zpěvným titulem, když jsem si zauzloval jazyk poté, co jsem se snažil natrénovat nákupní repliku, kterou bych vybalil na pokladní v Cinestaru: "Jednou na osm na Fungsaučečisej!". ** "Prosím???". ** "OK. Tak nic. Půjdu tedy potřetí na HerypotratSishendeShengwu II." ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Reziserom proklamovany anti-revenge odkaz na mna vobec nefungoval. Naopak, prezentovanym nasilim sa nalada filmu ubera opacnym smerom. Skoda, lebo bez tych snah byt cosi viac ako obycajne zanrovo B-ckovy CAT III film, by to fungovalo lepsie. Dokonca aj ta druha polovica, ktora voci skvelo gradovanemu prve aktu je uz iba jazdou smerom dole. Menej byva niekedy viac. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Asijské revenge flicky mám hodně rád, tak proč nezkusit ten, který má revenge přímo v názvu. Očekával jsem brutální a nekompromisní příběh plný zloby a lačnění po pomstě a přesně to jsem také dostal. Zejména se mi líbilo, že nás film hned od úvodu klame tělem a pomocí nelineárního vyprávění příběhu si hraje s našimi pocity vůči ústředním postavám. Akorát ten přespříliš moralizující závěr mi moc nesedl, ale jinak dobrý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Tien Fu zadrží podozrivého muža z brutálnych vrážd, mladých tehotných žien a niekoľkých policajtov. Kým boli muži zákona zabitý, relatívne "bežným" spôsobom, ženám v druhom stave, vyrezával plody z brucha. Čo je príčinou šialených činov Chan Kita? Aj keď štruktúra ostala zachovaná, toto nie je typické "rape and revange" v ktoré fanúšik hororu tak veľmi dúfa. Kvalita snímku spočíva v prvom rade v príbehu a spôsobu jeho "rozprávania". Pár záberov síce pekne krvavých, no o mimoriadnom gore nemôže byť ani reč. Záverečné rozuzlenie "trošku" pritiahnuté za vlasy, ale tak čo už. Za seba môžem povedať, že som bol spokojný. Ja mám proste Ázijskú tvorbu rád - 70%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pozoruhodný projekt, neboť oživuje tradici Cat III filmů, které exploatují předsudky vůči Číně, coby zemi policejní brutality a zvůle, kde obyčejný jedinec nemá sebemenší práva a možnost dovolání se spravedlnosti. Film se pokouší maskovat svou exploatační podstatu nelineárním vyprávěním, formalistickými finesami a midcultovou symbolikou (zasazení řady scén do přírody a lánů vysoké trávy, které jsou netečné vůči afektovaným lidským konfliktům). Jenže nic z toho nedokáže zakrýt, že hlavní atrakcí jsou vytěžované předsudky a explicitní a mrazivě přímočará brutalita (znásilnění, sekvence policejních mučení při výslechu a nelítostné sadistické vraždy). Hlavní úskalí snímku ale spočívá v jeho podřízení se normám čínského trhu, což s sebou nese podmínku moralistního konce, kde všechny postavy, které se dopustily jakékoli nepravosti či někoho zabily, musejí být potrestány. Film o oprávněné mstě nevinného mladíka na prohnilých a zlovolných policistech tak paradoxně končí doslovnou moralitou, konstatovanou přes midcultový citát západního humoristy hlásající, že jediná pomsta, která opravdu funguje je odpuštění. Při uvážení děje snímku, ale především reálného kontextu, který exploatuje, je takové zakončení ryze obludné. V zásadě se tak film stává zavilou agitkou hlásající smír s terorem bohorovných představitelů státní moci. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama