Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

silentname 

všechny recenze uživatele

Dobrý štart do nového mesiaca s filmom "Kon-Tiki". Opäť si človek trošku rozšíri obzory a pozrie sa na film, od ktorého nemusel nejako veľa očakávať, no reálne mám pocit, že mi podal dobre spracovaný príbeh, uveriteľnou formou a so šiestimi hrdinami, ktorých som so záujmom sledoval od začiatku až do konca. Vizuálna stránka filmu je absolútne úchvatná. Vyzerá to skutočne fantasticky, má to dobré tempo a najmä prekonávame tie prekážky spolu s našimi hrdinami. Vidíme tu všetko. Od technických problémov, nesprávneho kurzu, žralokov či po problémy, ktoré majú medzi sebou členovia tejto posádky. Osobne za seba poviem, že mám rád takéto dobrodružstvá a ak to má aj takto dobre spracovaný historický podtext, tak som filmu vždy otvorený. A musím povedať, že ma to nesklamalo. Dokonca ma to aj jemne navnadilo, aby som si niekedy pozrel originálny dokument. A mal možnosť tak vidieť dobrodružstvo z prvej ruky. Vyzerá to dobre, znie to dobre, má to skvelé a silné momentky, a rozhodne si myslím, že je to film, ktorý je hodný vášho času. Hodnotenie: A- ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla parádní pocta nejen Thorovi, ale i ostatním členům posádky Kon-Tiki. Tady netřeba slov. Doporučuji každému s nimi usednout na vor z balzového dřeva a vydat se napříč oceánem z Peru do Polynésie.... Ačkoliv jindy mi dlouhá stopáž poslední dobou u filmů celkem vadí, zde mi snímek připadal naopak krátký. Těch dobrodružných i krásných příhod s mořskou faunou mohlo být ztvárněno více. Posádka jich za dlouhé plavby zažila nespočet... Zajímalo by mne který ze žraloků byl skutečný a který byl počítačem do obrazu dosazen... Z některých scén jsem byl opravdu paf! Kamera je naprosto dokonalá a po chvilce získáte dojem, že i pod vámi se houpe podlaha voru a v přerostlých vousech ža vás svrbí špína a naschlá sůl !!! :-). Film rozhodně doporučuji vidět !!! Já teď napnu všechny síly k tomu abych mohl vidět původní film točený přímo Thorem Heyerdalem. 4 ananasy. * * * * ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chcete, aby lidé přijali vaši teorii? Chcete mít pravdu? Tak do toho. Plujte z Peru do Polynésie na balzovém voru. Hodně štěstí!“ Ale takové věci byste šíleným snílkům, kteří neoplývají příliš silným pudem záchovy, neměli říkat ani ze srandy…Upřímně, mé sympatie k hlavním hrdinům byly zpočátku spíš na bodě mrazu, neb jsem je vnímal jen jako bandu lehkovážných, naivních floutků (ne proto, v co věřili, ale kvůli jejich absolutní nepřipravenosti). Postupně jsem však vzal postavy na milost a pozvolna jim začal fandit (a přestal vnímat, že tahle „profi“ posádka připomíná spíš hlouček nadšených, bláznivých amatérů). A ona ostatně stačí jediná bouře, aby chlapci pochopili, že tohle nebude sranda. A ač mezi nimi narůstají pochyby, strach, nedůvěra i ponorka, stále si udržují nezlomnou vůli, odhodlání a hlavně naději (a ta umírá poslední). A tak se z toho vyklube poměrně záživná, místy dokonce i strhující podívaná, které rád dám slušné 4*. „Lidi, co mají pocit, že by si měli něco promyslet, by měli zkusit tohle. Pustit se na voru přes Tichý oceán.“ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezká evropská koprodukce s duchem a krásným vizuálem. Banda dobrodruhů na velkém voru na 3-měsíční plavbě skrz Pacifik. Dojde na náznaky společenské ponorky i na bouři, u kterých ale nemáte pocit že je vidíte postodvacáté. A na střety s velrybou či žraloky, kteří vypadají důvěryhodněji než v hollywodském spektáklu, a které vyvracejí klišé, že žralokovi, jakkoliv hladovému, je tvar lidského těla cizí a neútočí. Film, který není žádnou studiovou zakázkou, ale je povedenou tímovou prací se snahou říct hezký skutečný příběh. Víra v úspěch a pevná vůle oceány přeplouvá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohl to být dokument, protože originální dokument, za který Heyerdahl dostal Oscara, se překonat nedá. Na to, co se udělat dalo, to dopadlo dobře. Působí to věrohodně, jen občas tvůrci možná až nerealisticky tlačí na pilu. Čímž neříkám, že to je špatné. Koukatelný, kvalitní film podle skutečné události a pro současné publikum. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • S rozpočtem 93 milionů norských korun, což je přibližně 16 milionů amerických dolarů, jde o nejdražší film v norské historii. (Baxt)
  • Expedice Kon-Tiki byla sponzorován jak ze soukromých zdrojů, tak z darů a vybavení armády USA. Heyerdahl a jeho malá skupina dorazili do Peru, kde s podporou místních úřadů sestrojili vor z balsového dřeva bez jediného hřebíku nebo šroubu tak, jak to jen bylo podle nákresů španělských conquistadorů možné. Na cestu se vydali 28. dubna 1947. Heyerdahl a jeho pět společníků urazili na voru za 101 dní plavby více než 6 800 km. 7. srpna 1947 byla plavba ukončena za poměrně dramatických okolností na útesu Raroia. [Zdroj: Wikipedie] (PATTXA)
  • Samotný Thor Heyerdahl již v roce 1950 zvěřejnil zfilmovaný dokument cesty s názvem Ve znamení Kon-Tiki (1950), který po svém uvedení dostal Oscara coby nejlepší dokumentární snímek. (PATTXA)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama