Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCETE, ABY LIDÉ PŘIJALI VAŠI TEORII? TAK PLUJTE Z PERU DO POLYNÉSIE NA BALZOVÉM VORU. HODNĚ ŠTĚSTÍ“...... /// Postavit vor a odplout do západu slunce, tak jako Tiky před 1500 lety…. Mý srdce dobrodruha tluče jako kráva (hmm..). TOUHA SPLYNOUT S PŘÍRODOU… vědecká expedice, která přináší napětí, radost, ale hlavně nadměrnou dávku vodního dobrodružství. Moře má totiž svoje pravidla! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Viděl jsem tenhle dokument a četl knihu „Ve znamení Kon-Tiki“, kterou napsal Thor Heyerdahl. 2.) Hledám způsob, jak utužit kamarádství. 3.) Thx za titule ,,zmokla.slepice“, ,,jvps“ a ,,bandolier.wz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohl to být dokument, protože originální dokument, za který Heyerdahl dostal Oscara, se překonat nedá. Na to, co se udělat dalo, to dopadlo dobře. Působí to věrohodně, jen občas tvůrci možná až nerealisticky tlačí na pilu. Čímž neříkám, že to je špatné. Koukatelný, kvalitní film podle skutečné události a pro současné publikum. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Moudré články tvrdí, že tenhle umanutý chlapík na replice inckého voru z balzového dřeva Kon-Tiki zpevněném pouze lany bez větších obtíží překonal část Pacifického oceánu. Bezmála sedm tisíc kilometrů. Ano, bez větších potíží. A možná v tom je právě ten problém, protože já si strhující cestu představuju krapet jinak. I když to celé působí velmi autenticky a vizuální stránka filmu je velice slušná (pochvalu si zaslouží hlavně kameraman Geir Hartly Andreassen i zvukař), chyběl mi větší spád, víc zapamatovatelných scén a vnímal jsem i docela dost promrhaného potenciálu. Je to takové dobrodrůžo pro patnáctileté kluky. Žádná pořádná ponorková nemoc, žádné ostré hrany, žádná psychologie (vždyť ti hoši měli pár měsíců po opuštění válečného běsnění). Na mě to bylo prostě moc rodinné, což přebíjí i ten povedený vizuál. Příště si dám mnohem raději Zemeckisova Trosečníka, který se stal dobrodruhem zcela nedobrovolně. A já si to s ním podstatně víc užil. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle se útočí na Oscary. Až při sledování filmu a vyvstávání problémů jsem si uvědomil, jak šílený projekt to vlastně byl. Přímý film bez nějakých přesahů nebo charakterové drobnokresby a úplně to stačí. Norští režisérští megalomani vědí, jak točit atraktivně a v tomhle případě i bez zbytečných slov a jsem zvědavý s jakou "adventurou" přijdou do třetice. Je jich potřeba. P.S. technicky je film brilantní, počítám že USA produkce by potřebovala tak dvakrát víc peněz a žraloci by nevypadali tak dobře. P.P.S. Norský Ryan Gosling, fakt že jo! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V roku 1947 sa Thor Hereydahl spolu s piatimi priateľmi ( a jedným papagájom :D ) rozhodol, že pripláva na "vory" z balzového dreva od pobrežia Peru k Polynézii. A dôvod? Ten je tak prostý. Dokázať tvrdenie moreplavca Tiki-ho, že práve peruánsky národ bol prvým, ktorý objavil Polynézsku zem. Toto je film, ktorý vyobrazuje jeho dobrodružnú cestu, naprieč tichým oceánom. Veľmi pekný film, ktorý by mohol robiť reklamu na podmorský svet. Popravde, prekvapilo ma, akú atmosféru mi miestami tento snímok pripravil. Obavy som mal zo stopáže - zbytočne. Vykresľovanie rôznych osudov posádky či ich postupné zbližovanie do pevných priateľstiev spríjemnilo plavbu počas "kľudných" dní. "Kon Tiki" som mal v kompe takmer rok, kým som sa konečne odhodlal - idiot. P.S. : "Sypeš im rajčinovú polievku! - A kde je potom tá otrava na žraloky?! - Tú sme zjedli" :D ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Odd Magnus Williamson, ve filmu Erik Hesselberg, je ve všech záběrech z důvodu tetování na těle i rukou oblečený. (Redix)
  • Pri strete so žralokom veľrybím môžeme vidieť, že vyfukuje vzduch ako veľryby, pričom to nie je možné, pretože je to ryba a nie cicavec. (ito7)
  • Udáva sa, že žralok veľrybí môže dorásť do dĺžky 20 m, pričom najdlhší exemplár mal 13,7 m. Tvorcovia nadelili tomu filmovému až 25m, aby vyzeral hrozivejšie. (ito7)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama