Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Čínský film má očividně velkou zálibu v dlouhých historických válečných filmech. Válečník je toho typickým příkladem, možná s trochu menším rozpočtem, ale jinak je velice dobrý a brutální. Násilím se nešetří a v mnohých potyčkách zemře vždy část dosavadních hrdinů. Každopádně režisér nesměřoval k patosu a chtěl vše ukázat celkem realisticky. Jedinou, ale zato velkou, nevýhodou filmu je jednoduchý příběh, který je natáhnutý na dvě a půl hodiny...Jinak ale velmi pohledný historický válečný snímek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu úplně miluju, nemam k tomu žádný výtky, jelikož je to prostě dokonalý. Samozřejmě bych si moh stěžovat tak jako ostatní na zmatený souboje, ale podle mě se to do filmu prostě hodilo, dávalo to tomu takovej nádech řežby, že se tam prostě bojovníci řežou hlava nehlava a na nějaký pěkný zaběry prostě neni čas, mě to tam dokonale sedělo a Jung Woo-sung v roli hlavního hrdiny s kopím je neuvěřitelně božskej a jeho nemluvný hrdinský činy, kdy pokaždý pokosí minimálně 5-10 mongolů, jsem neuvěřitelně žral, stejnětak sem žral i Ziyi Zhang, která působí přesně tak, jak má a to zvenku arogantně a tvrdě, ale v hloubi vlastně mile,křehce, zranizelně a vystrašeně a krom toho jí to tady moc sluší. Těch 130 minut uteklo jakoby nic a já bych si to pustil klidně znova. [-] Už sem to viděl 3x a prostě tenhle film mě nepřestává dostávat, obzvlášť posledních 30 minut je něco nezapomenutelnýho, úžasný.[-] Tak Director's cut delší ještě o půl hodinky celý tohle veledílo kompletuje a dovysvětluje, některý scény opravdu znatelně chybí v příběhu, aby bylo vše jasný, ale je fakt, že některý jsou tam zase navíc, takže bych asi doporučil tu sestříhanou verzi na první pokus, aby se člověk neunudil, když ho to nechytne, pokud se ale zalíbí, tak jasně ještě rozšířenej DC ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý historický film z juhokórejsko-čínskej koprodukcie. Má výborný príbeh o skupinke kórejských vyslancov a bojovníkov, ktorí sú počas návštevy v Číne nespravodlivo obvinení a tak skončia vo vyhnanstve uprostred púšte. Tí, čo prežijú túžia len po návrate domov, k čomu im môže pomôcť aj záchrana čínskej princeznej, ale čaká ich dlhá cesta a v pätách majú množstvo mongolských vojakov na čele so schopným veliteľom, ktorému ju uniesli. Spracovanie sa mi páči, nadpriemerná dĺžka tu nie je žiadnym záporom, film je dostatočne zaujímavý po celý čas. Síce po vydarenej úvodnej tretine na púšti bez jedla a vody sa to v strednej fáze čiatočne zhorší, príde niekoľko slabších scén a celá táto časť nie je až tak zaujímavá, ale našťastie to zase vynahradzuje veľmi dobrá druhá polovica o chránení hradu pred mnohonásobnou presilou. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Ale plní tu len doplnkovú funkciu k deju, nie sú to žiadne samoúčelné akcie, ktorú sú prehladkou efektov, bojových umení alebo niečo podobné, ale sú to normálne prirodzene pôsobiace akcie plnohodnotne začlenené do príbehu. Takže samy o sebe nie sú výrazne pôsobivé, nie sú ani moc prepracované a nápadité, ale pozerá sa na ne dobre, sú slušne krvavé a občas nechýba ani nejaká tá useknutá časť tela, jedine by som vytkol, že kamera je miestami až moc blízko bojovníkom a tak vtedy nie sú až tak dobre prehľadné. Herecké obsadenie je výborné, Jung Woo-sung ako málovravný bojovník skvelo ovládajúci kopiju, charizmatický An Seong-gi, ktorému to ide dobre s lukom, ako vždy príjemná Ziyi Zhang, Rongguang Yu ako hlavný záporák, ale ani zvyšok nie je zlý. Réžia a technická stránka by sa určite dali aj vylepšiť, ale aj takto som pomerne spokojný. Bojovník je jeden z tých lepších historických filmov, čo som videl, má všetko, čo by mal plnohodnotný predstaviteľ žánru mať a väčšinou na nadpriemernej žánrovej úrovni. Som dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 79%, film sa páči mne na 77%. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout, Musa Válečník je perfektní historický film se vším všudy. Protože ho natočili Korejci, tak není třeba se bát nějaké cenzury, naopak. Spousta usekaných hlav a končetin a proudy krve potěší všechny své příznivce. A Zhang Ziyi je potěchou pro oko. Škoda jen špatného dabingu, protože bylo evidentní, že postavy mluví jak korejsky, tak čínsky. Dabing toto však nerespektuje, všechny postavy mluví česky, a proto je konflikt mezi národy rozmělněn. Raději si sežeňte originální verzi. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Mělo to být velké epické drama. Místo velkého boomu přišla spleť událostí, jež se nestala ani Mojžíšovi, když vyváděl Hospodinův lid z Egypta. Sem, tam a zase zpátky. Pan "rejža" Kim uvedl a řídil naprosto skvěle prvních 30 minut filmu, pak začal neřízený chaos, jehož strůjcem byla pěkná tvářička nosící pěkný háv, zřevně od Prady. Také mne pobavil a zaujal korejský Chuck Norris, který se svým kopím zacházel stejně dobře, jako proradné sojka se Svým zobákem při bonzováním Krakonošovi. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)

Reklama

Reklama