Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal zlákat Brusem Willisem a asi jsem od toho očekával moc. Některé vyloženě nelogické pasáže v první půl hodině mě přesvědčily , že to zas taková jízda nebude. CITÁT - Byl jste smazán. Od teď nejste. Jste přízrak......... Je tu i malá pasáž, která poukazuje na to, jak krásně se dá zneužít sociální síť, na které najdete spoustu informací. Tak Bruce Willis si ve filmu moc nezahrál a i další můj hrdina Vinnie Jones nedostal moc prostoru. Oba herci jsou tu jen jako pozadí. Série nelogičností pokračuje, akci béčkových filmů to nemá a vlastně jsem se celkem nudil. Divák tak musí koukat na hnusného a nešarmantního záporáka a na nevýrazného hlavního hrdinu. Zbývá tak jen krásná tvář Rosario Dawson, která však příběh nezachrání. Co mě však dostalo je, že hlavní hrdina Jeremy (Josh Duhamel) neustále odhazuje ještě zapnuté telefony, ale marshall Talia Durham (již zmíněná Rosario Dawson) na něj vždycky má telefonní číslo. Silný podprůměr. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě další strašlivý fujtajxl! Všechny ty osmdesátkové akčňáky mám opětkované určitě jen z jakési podvědomé nostalgie, protože jsem u nich žvýkal koberec před televizí a řval, že chci nakojit a navíc si i golfista myslí, že jsou dobré. Nicméně vyrostl ze mě sofistikovaný divák a rád to dávám najevo! Proto, když vidím hrdinného hasiče, člověka z lidu, který po pěti minutách střeleckých kurzů, z nichž se navíc tři strefuje hadicí do nádrže nějaké přičmoudlé roštěnky, vyhladí buňku sveřepých, ultradrsných neonacistů, pohrdám! Ano, drazí kolegové, pohrdám touto povrchní zábavou mas stejně jako vy! Chybělo mi tam totiž nějaké závažné morální dilema a několik jasných odpovědí na pár palčivých otázek všehomíra! Jak jste si již dozajista zvykli, komentář tak erudovaného a přemýšlivého filmového kritika, za jakého jsem při vší skromnosti v odborných kruzích považován, musí jako obvykle obsahovat i nějaké hluboké, myšlenkové poselství, které provede všechny ty blahoslavené temnotou nevědomosti a otevře jim zcela nové obzory nazírání na svět. Tak tady je: "Jděte do prdele, šosáčtí mentálové!". ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat,ale nic světoborného to nebylo a ani jsem to neočekával.Hodnocení mě před zhlédnutím spíše od filmu odhánělo,ale nakonec to šlo.Příběh je zde sice jednotvárný,ale špatný nebyl.Josh Duhamel v hlavní roli hasiče s přesnou muškou docela obstál,ale překvapil mě zdaleka někdo jiný,a to Vincent D'Onofrio,kterého jsem znal jen jako detektiva ze Zákonu a Pořádek a najednou si zde zahraje hodně krutého záporáka.Bruce Willis si zahrál policistu,ale mockrát se ve filmu neobjevil.Škoda.Hodnocení:65% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi největším lákadlem pro mě osobně byl Bruce Willis. Z toho logicky vyplývá, že jsem dost zklamaná, když tady moc prostoru nedostal. Navíc hraje policistu, který téměř nevytáhne paty z kanceláře a celý případ řeší u stolu. Jinak jde o klasické akční béčko, při jehož sledování se divák sice vyloženě nenudí, ale nadšením taky zrovna nejásá. (45%) ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Česká republika je úžasná země. Zatímco v USA se musí náckové střílet, v čechách se dobrovolně uchlastají. Pěkně natočený film se sympatickými herci, který svižně odsýpá, nic zbytečně neřeší a nezdráhá se ani slušně brutálních scén. Před nějakými 15 lety by šel podobný snímek do kina, dneska si ho člověk musí užít na videu. Jediné připomínky si zaslouží scénář, který věci hlavnímu hrdinovi možná příliš ulehčuje a bývalý hasič tak sejme árijské bratrstvo relativně bez problémů. Celkově si ovšem divák nemůže na moc věcí stěžovat a kdyby takhle vypadaly všechny filmy, co chodí na dvd, nebylo by co řešit. 70% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama